MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z Internetem Vodafone

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Radek1986

Post #1 Ocena: 0

2011-04-08 22:05:22 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2011

witam ,mam problem z internetem,kupilem karte z broadband z firmy vodafone 3GB ,3GB pobralo mi w 2 dni ,teraz kupilem za nastepne 15 funtow doladowanie i w ciagu paru godzin pobralo mi 0,5GB wiec wychodzi na to ze w ciagu 2-3 dni zuzywam 3GB ,ale problem polega na tym ze
1.calkowicie nic nie sciagam
2.nie ogladam filmow na youtube i nie sciagam z zadnych innych stron
3.gram tylko w gre internetowa "second life"
czy to jest normalne ze mi tyle pobiera GB? sasiad mowil ze gra w world of warcraft i wychodzi mu ze 3GB zuzywa w ciagu miesiaca ,majac wlaczona gre 20 godzin dziennie ,nie wiem co jest problemem ze tak sporo to zuzywa ,kupilem juz internet inny z virgin ,koles w sklepie powiedzial mi ze jest unlimited 10 mb za 21 f na miesiac ,ale z tego co sie dowiedzialem ten 10mb jest tez limitowany ,a pytalem kolesia w sklepie to mowil ze jest unlimited ,a pytalem go z 5 razy ,znajomi mowia ze mnie oszukal ,bo ja zbytnio angielskiego nie znam i ledwo co sie dogadalem ,mam nadzieje ze bedzie wszystko ok ,ale do tego czasu zanim mi tego neta podlacza(do 2-3 tyg) kupilem vodafone i doladowuje ,prosze o podpowiedz jaki internet mam wybrac zeby bezprzewodowo pobieral mi mniej GB/MB ,bo przy tym co mam teraz na doladowania wychodzi ,zebym musial placic za neta ponad 100 funtow za doladowania grajac pare godzin dziennie na tydzien i wydaje mi sie to troche chore i niezbyt mozliwe ,tymbardziej ze (jak narazie) szukam pracy i zyje z polskich oszczednosci(mieszkam w anglii 2 tygodnie) prosze o porady i dziekuje za odpowiedzi.

[ Ostatnio edytowany przez: Radek1986 08-04-2011 22:06 ]

"Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2011-04-08 22:15:50 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Zdecydowanie mniej zużyjesz na tej grze super gra

a jak wygrasz tutaj to nie będziesz miał problemu za co doładować a może sobie nawet neta po kablu weźmiesz. Polecam.

WWT...

[ Ostatnio edytowany przez: Dwunasty 08-04-2011 22:16 ]

Do góry stronyOffline

Radek1986

Post #3 Ocena: 0

2011-04-08 22:38:27 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-04-08 22:15:50, Dwunasty napisał(a):
Zdecydowanie mniej zużyjesz na tej grze super gra

a jak wygrasz tutaj to nie będziesz miał problemu za co doładować a może sobie nawet neta po kablu weźmiesz. Polecam.

WWT...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Dwunasty</i> 08-04-2011 22:16 ]

nie chodzi o platnosci i o sugerowanie ,ze zarabiasz i stac Cie na tego neta ,inteligentny trollu ,ale o to czy jest to normalne ze tyle pobiera ,i czy sa jakies inne mozliwosci ktore po tanszych kosztach sa dostepne,i nie pokazuj mi job centre bo nawet najbogatsi ludzie na swiecie wola miec taniej niz placic drozej ,czego dowodem jest dla Twojej ciekawostki pewien Rosjanin jeden z najbogatszych ludzi na swiecie,ktory mowi ze woli kupic takiego samego hamburgera po tanszym koszcie ,gdy na ulicy jest drugi taki sam sklep z hamburgerami i jest tanszy,a w tamtej "grze" utrzymywalem sie w polsce i zylem dosc luksusowo,dlatego zalezy mi na niej,bo daje mi zyc nawet tutaj w dogodnych warunkach,problem polega na tym ze przed wyjazdem myslalem ze bedzie tak jak mowili ,neta bez problemu zalatwie po tanich kosztach ,a okazalo sie ze kupilem sobie neta za ktorego mam "placic" 400 funtow na miesiac ,to normalne? mysle ze nie. i nie wiem czy z tym virgin jest prawda ,czy te 10 mb jest unlimited ,jesliby sie ktos na tym znal bardzo prosilbym o wypowiedz.
"Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

amazingviolet

Post #4 Ocena: 0

2011-04-08 22:48:28 (14 lat temu)

amazingviolet

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 29-09-2009

Jeśli ma to działać tak jak w innych sieciach to 3GB powinieneś mieć na cały miesiąc.
Jeśli niemożliwe jest takie zużycie w ciągu 2 dni (Twoje podejrzenie) to czy po zakupie vouchera po wpisaniu kodu zaznaczasz opcję '1 month'. Miałam w T-Mobile dawno temu i raz jeden jedyny na początku się nacięłam i nie zaznaczyłam opcji. Po wizycie w store wytłumaczono mi, że mam koniecznie zaznaczyć tę opcję. W innym wypadku voucher i owszem, zostaje dodany na konto, lecz wykorzystuje wartość tak jakbyś życzył sobie używać internet tylko okolicznościowo, np dwa dni w miesiącu - ile zużywasz, tyle płacisz.
Moim zdaniem taki ichni trick.
Więcej tego błędu nie zrobiłam, a ponadto przeszłam na BT Infinity. Polecam.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2011-04-08 22:56:44 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Malo zrozumiałeś. Po kablu jest taniej i tyle.
A co do linka do jobcenter to napisałeś że szukasz pracy to dałem ci linka który aż tyle ci nie zeżre.

Do góry stronyOffline

Radek1986

Post #6 Ocena: 0

2011-04-08 23:00:30 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-04-08 22:56:44, Dwunasty napisał(a):
Malo zrozumiałeś. Po kablu jest taniej i tyle.
A co do linka do jobcenter to napisałeś że szukasz pracy to dałem ci linka który aż tyle ci nie zeżre.

dziekuje :) teraz tylko nie wiem czy ten net z virgin bedzie unlimited czy nie..mam nadzieje ze tak jak mowili

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

stokesay

Post #7 Ocena: 0

2011-04-08 23:06:11 (14 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Będzie unlimited, nie martw się;-)
Co do dl/ul to faktycznie przesył masz większy niż ja w pracy przy bazach danych. Sprawdź czy nie leci Ci coś gdy nie grasz (uaktualnienia, itp)
I co to za jednostka GB/MB ? ;-)
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Radek1986

Post #8 Ocena: 0

2011-04-08 23:36:34 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

gigabajty/megabajty a co do uaktualnien itd to nawet gg nie mam wlaczonego ani innych programow ,tylko gra i nic wiecej,a na pasku pulpitu jest tylko karta dzwiekowa tak jak zawsze jest w kompach i ten vodafone (nowy komp) wiec nie ma mozliwosci ze cos wiecej jest wlaczone,zarejestrowalem voucher na stronie i zmienilem tam ze korzystam z internetu nie okazjonalnie ale czesto ,moze to cos zmieni,i zaznaczylem tez opcje payment month ale nie wiem czy to cos pomoze.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2011-04-09 10:14:03 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Radek1986

Post #10 Ocena: 0

2011-04-09 15:59:50 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-04-09 10:14:03, ie2ox4 napisał(a):
Nie raz system się uaktualnie ciągnąc to bez Twojej wiedzy (opcja włącz/wyłącz)
A jeżeli chodzi o kabel, nie zawsze jest taka dostpna opcja. Do danego domu dochodzi tylko jeden kabel, jak ktoś inny zajął, no to pozostaje komórkowy, np.3, masz 15 GB za 16 funtów, (nie chcę być wyrocznią, ale wydaje się mi że 15 GB na ściągnięcie).

dwunastego nazwałeś trolem, ja jego wypowiedź odczytałem. Ona brzmi: "Jak nie masz pracy to jej szukaj! Gierki to złodziej czasu."

do czasu gdy podlacza mi neta z virgin potrzebuje znacznie tanszego polaczenia ,ale jakos dam rade ,mam nadzieje ze niedlugo przyjada i podlacza mi modem unlimited ,a co do gierki to prawda ,z tymze to nie do konca gierka bo za ta gierke spokojnie utrzymywalem sie w Polsce ,i nawet tutaj moge ,ale przyjechalem po to zeby ruszyc dupsko a nie po to zeby siedziec na kompie :) z tymze aktualnie czekam na NIN a wiekszosc pracodawcow sobie zyczy tego papierka wiec stoje w miejscu.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,