MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Studia, pożyczka studencka, magisterka w Londynie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Maciej356

Post #1 Ocena: 0

2011-03-31 23:39:11 (14 lat temu)

Maciej356

Mężczyzna

Z nami od: 31-03-2011

Capitalism - nie bardzo rozumiem czy jakoś szczególnie odnieść się do tego "robić od razu mastera". Nie mam chyba raczej innej możliwości mając licencjat...? Chyba, że są inne opcje.
Studia zdecydowanie w tym samym kierunku w Londynie - kwestia uczelni - rekrutacja chyba do końca maja.
Czyli za magisterke całą muszę sam zapłacić z własnej kasy? To wyjdzie strasznie... Nie żartuj tak nawet proszę Cię ;)
Ograniczają nas tylko granice naszej wyobraźni.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer MSN Messenger

CapitalismConvi

Post #2 Ocena: 0

2011-03-31 23:46:50 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Z nami od: 02-02-2011

No tak, jeśli zamierzasz studiować to samo co w Polsce, to czywiście nie marnuj czasu i idź na postgrad. Mając polski licencjat masz do tego prawo.
Powinno być możliwe płacenie w ratach. Za zapłatę "z góry" można za to dostać duży discount.

Niestety nie żartuję z tym Students Loan. Nie traktuj mnie jako wyroczni, ale prawie na pewno na podyplomowych się jej nie dostaje.
Twój kurs ma być full-time, czy part-time?
Często nawet na full-time da się pracować. Zależy ile ma się zajęć i jak porozkładana po tygodniu.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Maciej356

Post #3 Ocena: 0

2011-03-31 23:49:18 (14 lat temu)

Maciej356

Mężczyzna

Ok. A duża jest różnica w możliwości pracy między postgrad a master? Bo w pierwszej kolejności zalezy mi na włączeniu się do nhs albo do profesjo, nie tylko health and beauty. Postgrady trwają po pół roku więc jest to ciekawa opcja. A nad kwestią part/full-time się ciągle zastanawiam. Duża jest różnica poza oczywistym wymiarem terminów zajęć?
kwestię godzin mógłbym dogadać z pracodawcą bo to na prawdę świetni ludzie ale wtedy mniej godzin=mniej kasy i nie wiem czy bez pożyczki studenckiej dałbym rade pociągnąć np full-time i prace żeby kasy mi starczyło na życie ;)

[ Ostatnio edytowany przez: Maciej356 31-03-2011 23:50 ]

Do góry stronyOffline

Numer MSN Messenger

CapitalismConvi

Post #4 Ocena: 0

2011-03-31 23:54:29 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Nie bardzo rozumiem "jaka jest różnica". Moje postgrad kończą się magistrem. Nie wiem jak na innych kierunkach, ale chyba nie ma nic pomiędzy degree (licencjat) a master (magister). Tochę teraz sam jestem skołowany:)
Co do ilości i terminów zajęć, nie mam na ten temat większego pojęcia niż Ty. Wszystko zależy od kierunku i uczelni. Poszukaaj na jakichś angielskich forach, albo podpytaj na samej uczelni.

Do góry stronyOffline

Maciej356

Post #5 Ocena: 0

2011-03-31 23:58:07 (14 lat temu)

Maciej356

Mężczyzna

http://www.postgraduatesearch.com/postgraduate-certificate-diploma/physiotherapy/london/study/postgraduate-browse.htm
Znalazłem tutaj (po lewej) listę oddzielnych kursów la master i postdeg, różnią się czasem trwania i to mnie ciekawi...
A Twoim zdaniem da się połączyć full-time z pracą tak żeby nie umrzeć z głodu i mieć na czynsz? ;)
Jak powiedziałem, zależy mi na szybkim obejściu nostryfikacji nawet kwestią załatwienia innego kursu, byle uznali mi prawo do wykonywania zawodu...
Inna sprawa, że niektóre z tych postgrad kończą sie diploma a inne certyfikatem. Jaką to robi różnicę dla możliwości wykonywania zawodu??? Masakra dezinformacyjna...

[ Ostatnio edytowany przez: Maciej356 01-04-2011 00:07 ]

Do góry stronyOffline

Numer MSN Messenger

CapitalismConvi

Post #6 Ocena: 0

2011-04-01 00:06:11 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Faktycznie jest to jakoś rozdzielone i dostaje się jakiś certyfikat. Tutaj niestety moja wiedza się kończy i nie jestem w stanie powiedzieć, czym się od siebie różnią te postgrad diplomas i masters. Najlepiej, gdyby się wypowiedział ktoś, kto ma większą wiedzę o tym kierunku.
Co do pracy i studiów, to różwnież zależy od uczelni i kierunku. Ale wydaje mi się, że nawet na full-timie jest taka możliwość. Ale, żeby wiedzieć na pewno, też najlepiej zapytaj ludzi zorientowanych w tych studiach.

Do góry stronyOffline

Maciej356

Post #7 Ocena: 0

2011-04-01 00:12:51 (14 lat temu)

Maciej356

Mężczyzna

A nie ma jakiejś instytucji która się w tym orientuje? Niestety, nie znam osobiscie w zasadzie nikogo kto mógłby się szerzej wypowiedzieć...

Do góry stronyOffline

Numer MSN Messenger

CapitalismConvi

Post #8 Ocena: 0

2011-04-01 00:15:22 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Poczekaj kilka godzin, może ktoś lepiej zorientowany jeszcze Ci tu doradzi.
No i idź do tej szkoły zapytać. Mogą mieć też jakiś dzień otwarty.
Powodzenia na studiach!

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2011-04-01 00:56:33 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2011-03-31 23:39:11, Maciej356 napisał(a):
[...]Czyli za magisterke całą muszę sam zapłacić z własnej kasy? To wyjdzie strasznie...[...]

Zależy, jak leży ;-) Są dofinansowania na studia, zależące od dochodu i sytuacji rodzinnej. Gdy masz taki sobie dochód i dzieci na utrzymaniu, należy Ci się grant. Pożyczkę natomiast, o ile pamiętam, spłaca się bodajże po uzyskaniu dochodu w wysokości 21000 GBP pa.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Maciej356

Post #10 Ocena: 0

2011-04-01 00:58:27 (14 lat temu)

Maciej356

Mężczyzna

Ale Chris padło tutaj, że na magisterke pożyczki nie ma..... A dzieci nie mam, podobnie jak sytuacji rodzinnej ;)
A dochód owszem - taki sobie :D

[ Ostatnio edytowany przez: Maciej356 01-04-2011 01:00 ]

Do góry stronyOffline

Numer MSN Messenger

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,