MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szkola,prosze o pomoc

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

McCezar

Post #1 Ocena: 0

2011-03-07 03:51:48 (14 lat temu)

McCezar

Mężczyzna

Z nami od: 07-03-2011

Czesć mam 17 lat i chcem kontynuować nauke w colleg'u w Londynie.
moje pytania są takie:
-Aby starac sie o przyjęcie do colleg'u musze miec zdany GCSE,czy moge do tego egzaminu podejsc z "marszu" czy musze zapisać sie najpierw na 2 lata do szkoly nizej, uczeszczac do niej i dopiero na koniec go zdac.
-Czy majac 17 lat bede mial mozliwosc zapisania sie do szkoly ktora pozwoli mi na napisanie GCSE?a nastepnie do colleg'u(nie jestem za stary?)
-Polska"mała matura" nie daje mozliwosci zapisania sie do colleg'u?-Jak wygląda GCSE moge go napisać w jezyku polskim?(moj angielski jest teraz na takim poziomie ze pol roku wsrod uczniow powinno mi wystarczyc na "dobre" opanowanie go),czy musze pisać testy sprawdajace moje umijetnosci w poslugiwaniu sie angielskim?

Bardzo prosze o pomoc doswiadczonych forumowiczow ; ) z gory dzieki,pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

alekej8

Post #2 Ocena: 0

2011-03-08 08:52:01 (14 lat temu)

alekej8

Mężczyzna

Z nami od: 05-03-2011

Nie będę umiał Ci dokładnie pomóc ale mój znajomy, który mieszka już 5 lat w Angli pierwsze chodził do tej właśnie szkoły dwu letniej, potem dopiero do collegu poszedł. Nie wiem czy to dokładnie taki schemat ale tak mi się wydaje :-) Co do GCSE również nie mam pewności. Ale lepiej gdybyś miał jakiś kurs, będąc w szkole w UK będziesz musiał czytać książki angielskie + pytania z nich.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,