2011-03-05 10:05:17, Anthrax napisał(a):
2011-03-05 09:44:53, knowakuk napisał(a):
Gdy napisałem "Cash on Hand" miałem na myśli szarą strefę:
Cash-in-hand culture. Zarówno "in" jak i "on" w kontekście moich postów jasno na to wskazuje

tlumacze ci w poprzednim poscie ze cash on hand znaczy cos innego
czy to tak trudno przyznac sie do pomylki?
2011-03-05 00:27:58, knowakuk napisał(a):
Przez pierwsze dwa miesiące nie przeszkadzało jej, że dostawała pieniądze na rękę "Cash on hand" .........
Hehe,spoko

W jednym poście napisałem:
Kolesiowi, który prowadzi firmę i ma na wszystko papiery, czy osobie, która nie jest zarejestrowana jako SE i domaga się pieniędzy za "niby" wykonaną pracę, za którą otrzymywała wynagrodzenie "cash on hand".
Pisząc "Cash on Hand" miałem na myśli "szarą strefę" jako odpowiedź na sugerowanie autorce, aby próbowała udowodnić pracodawcy, że pracowała jako pracownik, choć ten jej powiedział, że ma być samozatrudniona.
ada próbuje mi wmówić, że chodziło mi o płatność w formie gotówki do ręki. Spoko, może się nie wyraziłem zbyt jasno, ale na chłopski rozum co by miała kwestia "employee" czy "SE" w odniesieniu do sposobu realizowania zapłaty?

Drugi mój post:
Przez pierwsze dwa miesiące nie przeszkadzało jej, że dostawała pieniądze na rękę "Cash on hand" łamiąc w ten sposób Brytyjskie prawo, bez payslipów, nie płacąc podatków i składek?
Wyrwałeś cytat nie wklejając reszty. Zamień "Cash on hand" ("in hand" łorewa) na "pracując na czarno" i chyba wszystko staje się jasne.
No chyba, że podobnie jak ada uważasz, że miałem na myśli sposób realizowania płatności albo:
dostawała pieniądze na ręke "pieniądze firmy w sejfie"
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
W moich stronach jeśli ktoś Ci mówi "Cash in hand", to chodzi o pracę na czarno.
Nie przeczytałeś całego wątku i czepiasz się gramatyki. Większość osób zrozumiała o co mi chodziło, bo pofatygowali się do przeczytania całego wątku, a nie dopisywanie postów z doskoku.
Może zamiast czepiać się gramatyki "on" i "in", napisałbyś autorce jak ma odzyskać pieniądze?

[ Ostatnio edytowany przez: knowakuk 05-03-2011 10:36 ]