MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Oszukana przez pracodawce Polaka

« poprzednia strona

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 8 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

knowakuk

Post #1 Ocena: 0

2011-03-05 10:30:11 (14 lat temu)

knowakuk

Mężczyzna

Z nami od: 07-01-2011

Cytat:

2011-03-05 10:05:17, Anthrax napisał(a):
Cytat:

2011-03-05 09:44:53, knowakuk napisał(a):

Gdy napisałem "Cash on Hand" miałem na myśli szarą strefę:
Cash-in-hand culture. Zarówno "in" jak i "on" w kontekście moich postów jasno na to wskazuje :-)

tlumacze ci w poprzednim poscie ze cash on hand znaczy cos innego

czy to tak trudno przyznac sie do pomylki?

Cytat:

2011-03-05 00:27:58, knowakuk napisał(a):

Przez pierwsze dwa miesiące nie przeszkadzało jej, że dostawała pieniądze na rękę "Cash on hand" .........

Hehe,spoko ;-) Ale w jaki sposób "in"/"on" zmienia kontekst mojej wypowiedzi?
W jednym poście napisałem:
Cytat:

Kolesiowi, który prowadzi firmę i ma na wszystko papiery, czy osobie, która nie jest zarejestrowana jako SE i domaga się pieniędzy za "niby" wykonaną pracę, za którą otrzymywała wynagrodzenie "cash on hand".

Pisząc "Cash on Hand" miałem na myśli "szarą strefę" jako odpowiedź na sugerowanie autorce, aby próbowała udowodnić pracodawcy, że pracowała jako pracownik, choć ten jej powiedział, że ma być samozatrudniona.
ada próbuje mi wmówić, że chodziło mi o płatność w formie gotówki do ręki. Spoko, może się nie wyraziłem zbyt jasno, ale na chłopski rozum co by miała kwestia "employee" czy "SE" w odniesieniu do sposobu realizowania zapłaty?:-D :-D

Drugi mój post:

Cytat:

Przez pierwsze dwa miesiące nie przeszkadzało jej, że dostawała pieniądze na rękę "Cash on hand" łamiąc w ten sposób Brytyjskie prawo, bez payslipów, nie płacąc podatków i składek?

Wyrwałeś cytat nie wklejając reszty. Zamień "Cash on hand" ("in hand" łorewa) na "pracując na czarno" i chyba wszystko staje się jasne.
No chyba, że podobnie jak ada uważasz, że miałem na myśli sposób realizowania płatności albo:
Cytat:

dostawała pieniądze na ręke "pieniądze firmy w sejfie"

:-]

W moich stronach jeśli ktoś Ci mówi "Cash in hand", to chodzi o pracę na czarno.
Nie przeczytałeś całego wątku i czepiasz się gramatyki. Większość osób zrozumiała o co mi chodziło, bo pofatygowali się do przeczytania całego wątku, a nie dopisywanie postów z doskoku.
Może zamiast czepiać się gramatyki "on" i "in", napisałbyś autorce jak ma odzyskać pieniądze? :-)

[ Ostatnio edytowany przez: knowakuk 05-03-2011 10:36 ]

:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Anthrax

Post #2 Ocena: 0

2011-03-05 12:07:23 (14 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

knowalluk, nie mam zamiaru dawac autorce zadnych porad jak odzyskac pieniadze, poniewaz nie cierpie kombinatorow i tych co klamia

wiadomo ze autorka klamie, poniewaz chcac sie wybielic w pierwszym poscie narzeka ze nie zarejstrowala sie jako S/E bo szef nie chcial jej dac dnia wolnego, a w nastepnym poscie oswiadcza ze wlasnie sie dowiedziala ze jej wolny dzien rzekomo na rejstracje przysluguje. Nie ma w jej wypowiedziach porzadku chronologicznego!

ergo uwazam, ze od poczatku wiedziala ze pracuje na czarno, nigdy nie miala sie zamiaru nigdzie rejstrowac i odprowadzac podatkow samodzielnie i gdyby sie z szefem nie poklocila status quo trwalby do dzisiaj - bralaby wynagrodzenie w gotowce i oficjalnie uwazana bylaby jako osoba niepracujaca, o zerowym wkladzie do budzetu domowego. A wszyscy wiemy, ze jak ktos nie ma dochodow moze sie o rozne rzeczy ubiegac :-]

mamy rok 2011 a nie 2004 kiedy rodacy naiwnie dawali sie naciagac na rozne przekrety z pracodawcami, autorka nie jest niemota (widac po jezyku jakim operuje) i dobrze wiedziala co robi.

Kop w pupe za probe oszustwa imho prawidlowo nalezny
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Vika23

Post #3 Ocena: 0

2011-03-05 21:17:23 (14 lat temu)

Vika23

Kobieta

Z nami od: 03-03-2011

Dzis mialam konsultacje z prawnikiem. Powiedzial, ze moja sprawa jest do wygrania.

Adacymru- dziekuje za Twoje porady :)

Na koniec dodam, ze zalozylam ten watek nie bez powodu. Jako osoba oszukana przez pracodawce- chcialam uslyszec obiektywne opinie ludzi, ktorzy wiedza w jaki sposob postepowac z tego typu nieuczciwoscia. Zabawne jest, jak wielu ludzi probuje sie doszukac kretactwa w sytuacji, ktora przedstawilam. :)Niektorzy zachowuja sie dokladnie tak, jak moj byly szef, wnioskujac po ich wypowiedziach...No ale z racji tego, ze jest to polskie forum, pewnie tacy tez tutaj sa.

Dziekuje wszystkim osobom, ktore chcialy mi szczerze doradzic, natomiast tym, ktorzy wypisywali infantylne odpowiedzi radze dorosnac.
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

knowakuk

Post #4 Ocena: 0

2011-03-05 21:21:46 (14 lat temu)

knowakuk

Mężczyzna

Cytat:

2011-03-05 21:17:23, Vika23 napisał(a):
Dzis mialam konsultacje z prawnikiem. Powiedzial, ze moja sprawa jest do wygrania.

Adacymru- dziekuje za Twoje porady :)

Na koniec dodam, ze zalozylam ten watek nie bez powodu. Jako osoba oszukana przez pracodawce- chcialam uslyszec obiektywne opinie ludzi, ktorzy wiedza w jaki sposob postepowac z tego typu nieuczciwoscia. Zabawne jest, jak wielu ludzi probuje sie doszukac kretactwa w sytuacji, ktora przedstawilam. :)Niektorzy zachowuja sie dokladnie tak, jak moj byly szef, wnioskujac po ich wypowiedziach...No ale z racji tego, ze jest to polskie forum, pewnie tacy tez tutaj sa.

Dziekuje wszystkim osobom, ktore chcialy mi szczerze doradzic, natomiast tym, ktorzy wypisywali infantylne odpowiedzi radze dorosnac.
Pozdrawiam.

Co Ci prawnik powiedział?:-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #5 Ocena: 0

2011-03-05 21:35:01 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

daj koniecznie znać jak ci się uda, w jaki sposób udało się udowodnić sądowi wszystko i ile ci się udało uzyskać.
No i na pewno wiele osób będzie szczęśliwa bo oszustw jest masa i często poszukują informacji, najlepiej z pierwszej ręki.
Pozdrawiam i powodzenia.

No i na angielskim forum uzyskasz, na pewno szybciej i bardziej przyjazne odpowiedzi.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2011-03-08 22:37:20 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2011-03-08 21:29:32, kammell napisał(a):
Producent nowego Energy Drink ADHD No Stress! poszukuje osobę, która zajęła by się dystrybucja napoju na rynku brytyjskim. Oferujemy wyłączność, jak również dużą prowizje! Zainteresowanych prosimy o kontakt pod numerem 07773377961 lub odwiedź nasza stronę www.adhdenergydrink.com i skontaktuj się z Area Manager West & North Europe Zapraszamy do współpracy !!!

A ten skad sie wyrwal???
Ada

Do góry stronyOffline

knowakuk

Post #7 Ocena: 0

2011-03-08 22:42:34 (14 lat temu)

knowakuk

Mężczyzna

Cytat:

2011-03-08 22:37:20, Adacymru napisał(a):
Cytat:

Producent nowego Energy Drink ADHD No Stress! poszukuje osobę, która zajęła by się dystrybucja napoju na rynku brytyjskim. Oferujemy wyłączność, jak również dużą prowizje! Zainteresowanych prosimy o kontakt pod numerem 07773377961 lub odwiedź nasza stronę www.adhdenergydrink.com i skontaktuj się z Area Manager West & North Europe Zapraszamy do współpracy !!!

A ten skad sie wyrwal???

Z kontekstu :-]

[ Ostatnio edytowany przez: knowakuk 08-03-2011 22:42 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Netta6

Post #8 Ocena: 0

2011-03-09 06:44:12 (14 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Cytat:

2011-03-08 22:42:34, knowakuk napisał(a):
Cytat:

Cytat:

A ten skad sie wyrwal???

[ Ostatnio edytowany przez: <i>knowakuk</i> 08-03-2011 22:42 ]

A może on tak profilaktycznie napisał w tym wątku dając do zrozumienia że nie ma zamiaru zapłacić za ową dystrybucję:-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

knowakuk

Post #9 Ocena: 0

2011-03-09 08:08:09 (14 lat temu)

knowakuk

Mężczyzna

Cytat:

2011-03-09 06:44:12, Netta6 napisał(a):
Cytat:

2011-03-08 22:42:34, knowakuk napisał(a):
Cytat:

Cytat:

A ten skad sie wyrwal???

[ Ostatnio edytowany przez: <i>knowakuk</i> 08-03-2011 22:42 ]

A może on tak profilaktycznie napisał w tym wątku dając do zrozumienia że nie ma zamiaru zapłacić za ową dystrybucję:-]

Ah ta kobieca intuicja ;-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,