MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rozwoj osobisty

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2021-01-15 11:54:21 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-01-15 10:45:41, PannaZMokraGlowa napisał(a):
A dlaczego zalozyles ze tak uwazam?

ja porostu mało znam kobiety, ale to dlatego ze w IT Men-Klux-Klan ich nie dopuszcza i jak już się jakaś pojawia to tylko po to żeby miał kto dokumentacje robić a HQ miało statystyki lepsze :-]
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PannaZMokraGlow

Post #2 Ocena: 0

2021-01-15 12:06:06 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2021-01-15 11:54:21, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2021-01-15 10:45:41, PannaZMokraGlowa napisał(a):
A dlaczego zalozyles ze tak uwazam?

ja porostu mało znam kobiety, ale to dlatego ze w IT Men-Klux-Klan ich nie dopuszcza i jak już się jakaś pojawia to tylko po to żeby miał kto dokumentacje robić a HQ miało statystyki lepsze :-]

Moja siostra jest komputerowcem, natomiast rzeczywiscie na studiach bylo u nich malo dziewczyn. W dodatku po przerwie macierzynskiej nie umiala juz w Polsce znalezc pracy w zawodzie i trza jej bylo zaczac pracowac w zawodzie w bogatszym kraju niz PL. Pewnie to podobny polski rocznik co Twoj.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2021-01-15 12:25:12 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Problem jest taki ze komputerowcem, szczególnie w Polsce jest każdy kto ma kontakt z komputerem
to tak jakby księgowymi nazywać panów konwojentów. Nie pije oczywiście do twojej siostry. To jak magiczne "Ty to komputerowiec jesteś powiedz mi czy taki komputer to będzie...." na imprezach rodzinnych i ich zdziwienie ze się nie znam na tym
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: 0

2021-01-15 12:31:35 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2021-01-15 09:44:32, cris82 napisał(a):
perla przeciera szlaki : P

jeszcze musisz tylko prawko na motor zrobic ; )

Mam CBT, a pełne prawko A zrobię, w czym problem? chyba tylko w tym, że będzie dłuuuga kolejka i do testów i do praktycznego, ale mam na to dwa lata :-8 - to tak gwoli rozwoju osobistego *THUMBS UP*

Cytat:

2021-01-15 11:49:41, sqlserver napisał(a):

czyli ten motor to taki odpowiednik sportowego samochodu czterdziestoparo latka

Nie wiem, ja już mam sportowy samochód, motoru mi zawsze brakowało :-8

U nas głównie panie na managerskich i w officach ;-) faceci są po prostu stworzeni do ciężkiej pracy :-8 :-]

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 15-01-2021 12:35 ]

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2021-01-15 12:41:35 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W firmie, dla ktorej teraz pracuje, byl Gender Gap na korzysc kobiet, bo te pracowaly glownie na stanowiskach biurowych, a wielu mezczyzn w magazynach, w dystrybucji, jako technicy maszyn. Teraz trudno powiedziec jakie sa proporcje pracownikow, bo zwolnili mnostwo osob.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: 0

2021-01-15 12:44:42 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2021-01-15 12:31:35, ZlotaPerla1 napisał(a):

U nas głównie panie na managerskich i w officach ;-) faceci są po prostu stworzeni do ciężkiej pracy :-8 :-]

mówisz ze kobiety do posługiwania się innymi ;)

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2021-01-15 12:57:15 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

[*]null
Cytat:

2021-01-15 03:26:25, Jurny_Jurek napisał(a):
W poprzedniej firmie był gość (brytyjczyk) co cichaczem poszedł na kurs, wybulił niemałe pieniądze i poświęcił swój wolny czas (urlop). Gdy była pozycja odpadł po interview - jako feedback dostał, że ma brak doświadczenia.

Pracę dostała synowa menedżerki od HR, która pracowała w tej firmie w quality control. Gdy dostała pracę firma wysłała ją na ten sam kurs co skończył ten kolo i firma dała jej time-off for college. Płatny oczywiscie i nie musiała brać wolnego. I była to duża firma, menedżer mu powoedział, że w jego naborze nie znaleźli kandydata więc zrobili nowy konkurs. O którym nikt nie wiedział.

Często w firmach management rozbudowuje tzw. little empire gdzie awanse dostają znajomi i pociotki. Oczywiscie nie sa to jakies topowe firmy operujące na specjalistach jak w przypadku Richmond, gdzie licza sie kwalifikacje i doswiadczenie. Ot, jakieś centrum logistyczne czy fabryka i rozdawanie awansów gdzie face fit.

Dlatego ja bym nic nie mówił bo skoro nie masz szans na to stanowisko to szef zrozumie, że i tak predzej czy później odejdziesz (a przynajmniej bedziesz sie starać) i ta wiedza nie musi działać na Twoją korzyść.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Jurny_Jurek</i> 15-01-2021 03:36 ]

To nie tylko w Twojej byłej firmie takie numery ;) Jeszcze lepsze było przyjmowanie ludzi na nowe stanowiska gdzie nikt nie wiedział, że kogoś mieli przyjmować. Główny manager na pytanie dlaczego nie wywiesili informacji o tym, że kogoś zatrudniają, tak by wszyscy chętni mogli aplikować, odpowiadał że ogłoszenie gdzieś tam w internecie było ;). Raz przyjęli dziewczynę, partnerkę kogoś tam znajomego managera, która wcześniej pracowała na magazynie. Manager odparł, że ona jest tylko przyuczana bo w razie urlopów ect będzie mogła kogoś zastępować. Z tego co wiem to już parę lat ją przyuczają ;)

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,