MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zerwanie umowy najmu mieszkania w tydzien po podpisaniu umowy ????

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

groszka

Post #1 Ocena: 0

2011-09-13 15:03:33 (14 lat temu)

groszka

Kobieta

Z nami od: 17-01-2010

witam wszystkich
Mam podobny problem i nie wiem co moge zrobic.
1 miesiac temu wynajelam z rodzina domek od prywatnego wlasciciela i juz w trakcie przekazania nam kluczy cos bylo nie tak.Po klucze poszlismy do biura wlasciciela,wplacilismy mu czynsz (depozyt 2 tyg wczesniej) i powiedzial ze mozemy sie wprowadzac-oczywiscie umowa na pol roku bo potem dom bedzie przerabiany na flaty.podal mi stany licznikow i to wszystko, nie poszedl z mami aby pokazac dom i stan licznikow(sa one umieszczone w piwnicy domu do ktorej nie mamy kluczy).Gdy weszlismy do domu okazalo sie ze bojler jest wlaczony (prawdopodobnie zawor bezpieczenstwa wybil i wrzatek lecial po murze domu na zewnatrz.Maz wylaczyl bojler woda przestala leciec telefon do wlasciciela i po 2 dniach przyszli fachowcy to naprawic.2 dni po przeprowadzce udalo mi sie zobaczyc stan licznikow kiedy to pracownicy przywiezli narzedzia do piwnicy okazalo sie ze stan energi byl zanizony ok 140 kw.telef do landlorda kazal podac stan aktualny energi.kolejne sprawy pojawialy sie po kolei nie bylo duzych koszy na smieci czekalismy 3 tyg. Zdemontowana byla kabina prysznicowa i uslyszelismy ze nowej nie bedzie,do pralki mozemy podlaczyc tylko goraca wode wiec albo pralka albo bojler, wychodzace karaluchy spod paneli ale najgorsze co nam doskwiera to nieczynne ogrzewanie w calym domu. Wieczory teraz sa zimne pokoje sa bardzo wysokie i zaden grzejnik nie dziala.dzwonilam do wlasciciela prosilam o spotkanie zgodzil sie po czym w umowiony dzien nie przyszedl powiedzial ze mam powiedziec wszystko przez telefon.minal miesiac jak mieszkamy i nic sie nie dzieje.Postanowilismy wyprowadzic sie zachowujac 1 miesieczny okres wypowiedzenia odmieszkujac depozyt.Czy wlascicieldomu moze nam tego odmowic? prosze o pomoc

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2011-09-13 15:24:20 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

1. dowiedz sie gdzie jest depozyt - na koncie czy w kieszeni landlorda...
2. w zaleznosci od tego wykonujesz nastepny ruch -> http://england.shelter.org.uk/get_advice/complaints_and_legal_action/complaints/complaints_about_private_landlords 8-)

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 13-09-2011 15:26 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2011-09-13 19:32:43 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak nie ma ogrzewania, to mieszkanie nie kwalifikuje sie jako do zamieszkania. Zadzwon do Shelter i zapytaj sie o to, lub poszukaj na ten temat. Niestety moj internet za wolno chodzi, zeby podac konkretne linki.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

groszka

Post #4 Ocena: 0

2011-09-17 03:58:07 (14 lat temu)

groszka

Kobieta

Z nami od: 17-01-2010

dziekuje za porady wlasciciel byl bardzo niezadowolony nie widzi swojej winy, ale zgodzil sie na zerwanie umowy.:-D

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,