MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zerwanie umowy najmu mieszkania w tydzien po podpisaniu umowy ????

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

amber-amber

Post #1 Ocena: 0

2011-02-01 23:35:48 (14 lat temu)

amber-amber

Kobieta

Z nami od: 01-02-2011

Witam. czy ktos sie orientuje czy jest mozliwosc zerwania umowy najmu miezkania jesli od podpisania umowy nie minal jeszcze tydzien??? sprawdzalam umowe ale tam nie ma nic na taki temat ;-(
sytuacja wyglada tak,ze w poniedzialek podpisalam wraz z mezem umowe najmu mieszkania calkiem poza Londynem, poniewaz moj maz mial dostac kontrakt w pewnej firmie.
Dzis moj maz dostal telefon, ze jednak nie moga go przyjac poniewaz juz kogos wzieli i teraz nie maja etatu...
w zwiazku z tym na ta chwile oboje nie mamy pracy a w miejscu gdzie sie przeprowadzilismy nie bedzie latwo cos znalezc.
W zwiazku z tym rozwazamy powrot do Londynu do poprzednich prac ale teraz pojawila sie kwestia mieszkania ktore wzielismy w poniedzialek.
Czy ktos wie czy mozna zrezygnowac w takiej sytuacjii jesli nie uplynal nawet tydzien? wole byc szczera w agencjii poniewaz nie wiem jak sie sprawy potoczac ze znalezieniem pracy i oplaceniem mieszkania.
ja zaplacilam miesiac z gory oraz 4 tyg depozytu i jestesmy w stanie zrezygnowac z tego depozytu oby tylko nie miec problemow ..
Czy ktos moze mi doradzic czy jest szansa jakos normalnie to zalatwic?? bardzo zalezy mi na czasie !!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-02-02 00:19:41 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-02-02 01:20:27 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #4 Ocena: 0

2011-02-02 07:42:37 (14 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Nie ma czegoś takiego że obowiązują Cię inne przepisy dotyczące rozwiązania umowy w zależności czy mieszkasz tam tydzień czy dwa. Mogą się różnić ale wtedy kiedy jesteś na okresie próbnym a potem jeśli masz stałą umowę. Jakie to są warunki to nikt Ci tu nie powie bo wszystko jest zawarte w umowie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Netta6

Post #5 Ocena: 0

2011-02-02 07:49:39 (14 lat temu)

Netta6

Kobieta

Ja poszłabym do agencji, powiedziałabym jak przedstawia się sytuacja i zapytała jakie mogą zaproponować wyjście z tej sytuacji. Ja mam u siebie w agencji bardzo życiową babkę i nie raz nam poszła na rękę.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

amber-amber

Post #6 Ocena: 0

2011-02-02 11:27:40 (14 lat temu)

amber-amber

Kobieta

moja umowa jest na 6 miesiecy . chyba pobiegne do agencjii i z nimi porozmawiam.
kiedys kolezanka miala podobna sytuacji-tzn wynajmowala mieszkanie na rok czasu,mieszkala juz ok 4 i pozniej wraz z chlopakiem stracili prace i nie miali z czego zaplacich czynszu. poszli do agencjii powiedzili jak wyglada sytuacja i w agencjii dali im 4 dni na wyprowadzke, bez ich zgody weszli do mieszkania i zaczeli przyprowadzac ludzi ( stracili depozyt ).

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2011-02-02 12:29:20 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

jw, powiedz ze sytuacja się zmieniła i ze nie macie pracy i boicie się że moze was nie być stać na utrzymanie mieszkania,
W takiej sytuacji nikt nie bedzie rysykował, bo tak z drugiej strony nie jest łatwo pozbyć się lokatora który nie płaci, to może trwać miesiącami.
Więc powinni szybko zadziałać :>
a jeszcze lepiej dziś wyślij priorytetem list, żeby zanim przyjdziesz dostali go, i powiadomili landroda.

Zazwyczaj umożliwia się zakończenie umowy po 6 miesiącach, np gdy jest na 12, ale w takiej sytuacji będą szczęśliwi że im powiedziałaś teraz niż gdy przez kilka miesięcy będą musieli się z tobą użerać o kase.
Możliwe że stracicie depozyt, ale tego nie wiem.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

amber-amber

Post #8 Ocena: 0

2011-02-02 12:51:30 (14 lat temu)

amber-amber

Kobieta

Dziekuje ze podpowiedzi. ja rowniez nie chce nikomu robic klopotu i narazac na straty bo nie o to przeciez chodzi.
Mam nadzieje, ze w agencjii zrozumia nasza sytuacje i zalatwimy sprawe polubownie.

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #9 Ocena: 0

2011-02-02 14:36:58 (14 lat temu)

Netta6

Kobieta

Napisz koniecznie co udało ci sie załatwić.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2011-02-02 18:22:36 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jedyna metoda rozwizania tej umowy to polubowna. Jesli nie da sie polubownie, to trzeba placic do czasu znalezienia nowego lokatora i byc moze za znalezienie tego lokatora rowniez.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,