|
|
---|---|
Yvonne23 | Post #1 Ocena: 0 2011-01-31 22:22:56 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-01-2011 Skąd: Norwich |
Hej.Ja mam problem innego typu.Dom ktory postanowilam wynajac byl w kompletnej rozsypce.Agent obiecal mi ze bedzie on gotowy w 10 dni.czekam juz ponad miesiac.Zaplacilam miesieczny depozyt+agency fee na poczatku stycznia bo agent powiedzial ze musze zrobic to zeby'przytrzymali'dla mnie ten dom.teraz wiem ze mnie oklamal-poniewaz powinnam zaplacic tylko 100 f.holding deposit.Jego telefon jest ciagle zajety,w ogole nie interesuje sie ta sprawa,mysle ze moj depozyt nie jest chroniony przez zadne scheme!Ostatnio bylam z chlopakiem ogladnac chate i poprostu rudera!Chcialam szybko sie przeprowadzic-teraz juz tylko chece odzyskac depozyt i nie miec nic wspolnego z ta pseudo agencja.Jutro ide do CAB tylko czy mi pomoga?HELP
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2011-01-31 23:04:28 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
powinni, a przynajmniej zadzwonią i z nimi odpowiednio porozmawiają :>
nie wiem jakim cudem dom z kompletniej rozsypce będzie wyremontowane w 10 dni. nie ważne Depozyt i płatność może być przyjęta tylko po podpisaniu umowy przez strony. depozyt na pewno nie jest chroniony bo niby jak skoro nie ma umowy Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Yvonne23 | Post #3 Ocena: 0 2011-02-01 14:35:28 (14 lat temu) |
Dzieki za odp.problem w tym ze podpisalam kontrakt(jedna strona)ale nic odnosnie depozytu w nim nie ma-poza kwota ktora wplacilam oczywiscie.Wiem ze glupio zrobilam ale bardzo chcialam sie szybko przeprowadzic i nie sadzilam ze'agencja'moze tak przygrac w ch..!Sprawdzalam na mydeposits.co.uk czy moj depozyt jest chroniony-i nie ma go w bazie..wiec albo jest chroniony przez inne scheme albo nie jest w ogole.Czy uda mi sie wywalczyc moja kase unikajac sadu?
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2011-02-01 14:39:53 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
CZyli juz wycofujesz sie z wynajmu z ta agencja? Napisz do nich list z informacja, ze w zwiazku z nie dotrzymaniem przez nich umowy i przesunieciem terminu dostepnosci lokalu rezygnujsz z ich uslug i prosisz o zwrot wszystkich oplat i depozytu. Dodaj, ze w razie odmowy wyplaty tych pieniedzy w ciagu 7 dni zlozysz wniosek do small claim court.
Wyslij poleconym i poczekaj te pare dni. A w ogole to brzmi to wszystko jak oszustwo. Zwykle placi sie tylko mala kwote typu 100-200 funtow jako zaliczke na przyszle platnosci i dowod na to, ze decydujesz sie na dany lokal. Depozyt i czynsz za 1 miesiac placi sie po podpisaniu umowy. Mozesz jeszcze sprawdzic w jakich organizacjach jest zrzeszony agent i napisac skarge do nich. [ Ostatnio edytowany przez: Richmond 01-02-2011 14:42 ] Carpe diem.
|
Yvonne23 | Post #5 Ocena: 0 2011-02-01 19:45:56 (14 lat temu) |
wielkie dzieki.Sprobuje.Mam nadzieje ze uda sie cokolwiek zdzialac
![]() |
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2011-02-01 19:56:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
umowa na 1 stronie? cisus, ja siedziałem w biurze chyba z 10 minut i podpisywałem stertę kartek, sama umowa i warunki najmu to chyba z 10 stron i w 3 egzemplarzach i jeszcze inne papiery.
cholera mam nadzieje że będzie ok, jacyś dziwni Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|