MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca dla nieletnich

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mrozik95

Post #1 Ocena: 0

2011-01-30 10:49:14 (14 lat temu)

mrozik95

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 28-01-2011

ma ktos jeszcze jakies wazne dla mnie informacje ? ;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

hya2no

Post #2 Ocena: 0

2011-02-01 18:17:15 (14 lat temu)

hya2no

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2010

nie dasz rady. mam 17 lat, ucze sie w collegu na IT i szukam pracy lecz nie jest tak latwo. Juz prawie mialem prace w recyclingu lecz gdy tylko powiedzialem ze jestem under 18 to powiedzieli sory, ale nie. Uslyszalem tez, ze zatrudnianie nieletnich jest nie legalne ale nie chce mi sie w to wierzyc.

Twoj angielski jest intermediate. Moj tez byl, a ponadto sam uczylem sie slowek, mam ogromny zasob z niecodziennych slow ale jak poszedlem do collegu to ani me ani be bo sie zastanawialem czy to co powiem dobrze zabrzmi.

Z jakimi kolegami z zagranicy rozmawiasz? Z polakami? bo jesli tak jest i ich rozumiesz to nic dziwnego. Uslyszysz pierwszego lepszego angola ktory posluguje sie broken english i pozostaniesz na etapie 'Could you repeat, please?' az w koncu angolowi sie znudzi tlumaczenie i cie oleje.

Jak juz to najlepszym wyjsciem by byla szkola tutaj, ale nie praca w tym wieku. A na zatrudnienie mozesz czekac i czekac.. Do tego pamietaj ze wymagaja: konta bankowego, NIN (National Insurance Number - ubezpieczenie), Home Office (to juz jak znajdziesz prace, rejestracja jako ze pracujesz legalnie, podejrzewam ze tez trzeba miec 18), i jeszcze wiecej kart na ktore sie czeka. A do tego wszystkiego bedziesz potrzebowac POTWIERDZENIA ADRESU ktorego nie bedziesz mial, jesli nie znajdziesz pracy, nie bedziesz mial zadnego wykazu z konta bankowego (co automatycznie odnosi sie do pracy).

Przemysl to. Latwo jest jechac a trudniej wrocic.
Everybody lies, humanity is overrated - Dr. House fan

Do góry stronyOffline

ela_42

Post #3 Ocena: 0

2011-02-01 19:07:12 (14 lat temu)

ela_42

Kobieta

Z nami od: 21-06-2007

Cytat:

2011-02-01 18:17:15, hya2no napisał(a):
nie dasz rady. mam 17 lat, ucze sie w collegu na IT i szukam pracy lecz nie jest tak latwo. Juz prawie mialem prace w recyclingu lecz gdy tylko powiedzialem ze jestem under 18 to powiedzieli sory, ale nie. Uslyszalem tez, ze zatrudnianie nieletnich jest nie legalne ale nie chce mi sie w to wierzyc.

Twoj angielski jest intermediate. Moj tez byl, a ponadto sam uczylem sie slowek, mam ogromny zasob z niecodziennych slow ale jak poszedlem do collegu to ani me ani be bo sie zastanawialem czy to co powiem dobrze zabrzmi.

Z jakimi kolegami z zagranicy rozmawiasz? Z polakami? bo jesli tak jest i ich rozumiesz to nic dziwnego. Uslyszysz pierwszego lepszego angola ktory posluguje sie broken english i pozostaniesz na etapie 'Could you repeat, please?' az w koncu angolowi sie znudzi tlumaczenie i cie oleje.

Jak juz to najlepszym wyjsciem by byla szkola tutaj, ale nie praca w tym wieku. A na zatrudnienie mozesz czekac i czekac.. Do tego pamietaj ze wymagaja: konta bankowego, NIN (National Insurance Number - ubezpieczenie), Home Office (to juz jak znajdziesz prace, rejestracja jako ze pracujesz legalnie, podejrzewam ze tez trzeba miec 18), i jeszcze wiecej kart na ktore sie czeka. A do tego wszystkiego bedziesz potrzebowac POTWIERDZENIA ADRESU ktorego nie bedziesz mial, jesli nie znajdziesz pracy, nie bedziesz mial zadnego wykazu z konta bankowego (co automatycznie odnosi sie do pracy).

bardzo rozsadnie napisane, tak to realnie wyglada
jeszcze zdarzysz sie napracowac :-?

Do góry stronyOffline

mrozik95

Post #4 Ocena: 0

2011-02-01 19:16:25 (14 lat temu)

mrozik95

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 28-01-2011

a co sądzicie o tym zeby po skonczeniu w polsce gimnazjum pujsc do collegu na jakis profil ?

Do góry stronyOffline

hya2no

Post #5 Ocena: 0

2011-02-03 23:58:46 (14 lat temu)

hya2no

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2010

Cytat:

2011-02-01 19:07:12, ela_42 napisał(a):
Cytat:

2011-02-01 18:17:15, hya2no napisał(a):

bardzo rozsadnie napisane, tak to realnie wyglada
jeszcze zdarzysz sie napracowac :-?

Nie chcialem sluchac rad tutejszych forumowiczow. Gdzies w smieciach jest pewnie moj temat z mnostwem pytan. Ale zgotowalem sobie taki los, i jak nawazylem, to wypije.

Jesli wierzysz, ze masz odwage stawic czola swiatu, ktory jest zupelnie inny niz twoje wyobrazenia (to zazwyczaj 1 stan w ktorym znajduje sie obcokrajowiec w Londynie) to przyjedz, przekonaj sie.

Ja w sumie nie zaluje swojej decyzji. Sa lepsze i gorsze dni. Ale doskwiera mi niestety samotnosc, kiedy nie ma z kim wyjsc chociazby na glupia kawe.
Everybody lies, humanity is overrated - Dr. House fan

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,