Str 5 z 7 |
|
---|---|
andypolo | Post #1 Ocena: 0 2011-01-19 19:08:29 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Pomyśl też o tym, by nie doprowadzić do sytuacji, że z jakichś powodów, zaległości w opłatach, itp rząd brytyjski będzie chciał Ci odebrać dziecko, gdyż stwierdzą, że Cię nie stać na utrzymanie. Sorki, że o tym wspominam.
|
elizaglasgow | Post #2 Ocena: 0 2011-01-19 19:10:25 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2009 Skąd: glasgow |
Cytat: 2011-01-19 16:33:06, Nie_z_tej_bajki napisał(a): CHTC jest na Was oboje pewnie - zadzwon, zmien numer konta na swoje ( jesli je posiadasz ). Jesli HB jest rowniez na Was oboje, zrob to samo. CHB pewnie jest na niego, wiec z tym nic nie zrobisz bez jego zgody.... Musialby sie go zrzec na Twoja korzysc. Poszukaj jakiegos konta - u znajomych, mamy ( jest tutaj? ), wyprowadz sie do nich z dzieckiem. Na poczatku na pewno bedzie ciezko, ale moze masz tam kogos, kto moze Ci jakos pomoc, zaoferowac wlasnie dom, moze opieke nad dzieckiem, zebys znalazla jakas prace... Kurcze... sytuacja nie jest prosta, bardzo wspolczuje ![]() Child benefit?Mozesz zmienic numer konta on-line, na ktore przychodza pieniadze.Jesli jest na niego, ty musisz byc podana jako partner a na konto partnera bez problemu HMRC wysle zasilek.Zrob to odpowiednio wczesniej, min.2 tygodnie przed spodziewana wyplata.Nie musisz od razu aplikowac o chb na siebie. Zmiana on-line [ Ostatnio edytowany przez: elizaglasgow 19-01-2011 19:14 ] |
LekarzDrzew | Post #3 Ocena: 0 2011-01-19 19:11:19 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2009 Skąd: Mansfield |
Ok moze nowy topic o rachunkach. Nie smiecimy innym moze sie przyda. Zakladajta pogadamy: ).
|
Nie_z_tej_bajki | Post #4 Ocena: 0 2011-01-19 19:17:55 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat: 2011-01-19 19:10:25, elizaglasgow napisał(a): Cytat: 2011-01-19 16:33:06, Nie_z_tej_bajki napisał(a): CHTC jest na Was oboje pewnie - zadzwon, zmien numer konta na swoje ( jesli je posiadasz ). Jesli HB jest rowniez na Was oboje, zrob to samo. CHB pewnie jest na niego, wiec z tym nic nie zrobisz bez jego zgody.... Musialby sie go zrzec na Twoja korzysc. Poszukaj jakiegos konta - u znajomych, mamy ( jest tutaj? ), wyprowadz sie do nich z dzieckiem. Na poczatku na pewno bedzie ciezko, ale moze masz tam kogos, kto moze Ci jakos pomoc, zaoferowac wlasnie dom, moze opieke nad dzieckiem, zebys znalazla jakas prace... Kurcze... sytuacja nie jest prosta, bardzo wspolczuje ![]() Child benefit?Mozesz zmienic numer konta on-line, na ktore przychodza pieniadze.Jesli jest na niego, ty musisz byc podana jako partner a na konto partnera bez problemu HMRC wysle zasilek.Zrob to odpowiednio wczesniej, min.2 tygodnie przed spodziewana wyplata.Nie musisz od razu aplikowac o chb na siebie. Zmiana on-line [ Ostatnio edytowany przez: <i>elizaglasgow</i> 19-01-2011 19:14 ] Tak. Tylko ze on moze zrobic dokladnie to samo zaraz po tym, jak dziewczyna zmieni konto na siebie. Wiec dlatego lepszym wyjsciem jest zmiana CHB na siebie. Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
elizaglasgow | Post #5 Ocena: 0 2011-01-19 19:25:52 (14 lat temu) |
I czekanie, min.3 miesiace na benefit, jak sie nie ma grosza.Chociaz jeden miesiac dostanie.Moze on nie zauwazy, nie zorientuje sie, jak to dziala tak, jak z Tax Credit...Niech mu powie, ze zasilki teraz sa na jej nazwisko i konto, jak bedzie sie wynosic.Warto sprobowac, niz aplikowac od razu i wstrzymac automatycznie wyplaty.Tax Credit, jak nie pracuje dostanie 50f w tygodniu(2550 rocznie na dziecko), wiec ten CHB moze jej sie przydac. Matka jej niech idzie do Councilu i zglasza cala sytuacje, aplikuje sama, z lokatorami-corka i jej dzieckiem.Moze dostana cos zastepczego, stalego.
|
|
|
Dwunasty | Post #6 Ocena: 0 2011-01-19 19:33:31 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Tylko dla uświadomienia autorce posta.
Twój partner niekoniecznie jest złym człowiekiem, on jest po prostu chory. Jeśli pozostała w tobie iskierka wiary w niego i w waszą przyszłość to spróbuj zawalczyć. Tyle tylko ze nie możesz mu ufać ani trochę w sprawach finansowych . Bez wzgledu na wszystko POWODZENIA I WYTRWAŁOŚCI życzę. |
elizaglasgow | Post #7 Ocena: 0 2011-01-19 19:38:26 (14 lat temu) |
Jak ona zajmie sie finansami, to on jesli nie zrobi nic z tym nalogiem, albo zniknie, albo bedzie jej z domu wszystko wynosil.Jak zostanie sama, bedzie nieuprawniona do HB np.A z podstawowych zasilkow nie da sobie rady.Ja na jej miejscu szukalabym jak najszybciej pracy, poprosila mame o pomoc w opiece nad dzieckiem.Bedzie miala WRS w kieszeni, bedzie mogla uzyskac pomoc od panstwa.A teraz to skazana jest na niego, na walke o pieniadze na zycie.Co to za zycie z dzieckiem na reku?Nie musi z nim zyc, byc zeby go wspierac, pomagac mu wyjsc z nalogu, niech mysli o dziecku i sobie.
|
Dwunasty | Post #8 Ocena: 0 2011-01-19 20:00:11 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Pewnie ze nie musi,nic nie musi.... gorzej? lepiej? jak jednak chce.
|
ewelinkag22 | Post #9 Ocena: 0 2011-01-19 20:03:14 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-10-2008 |
Cytat: 2011-01-19 17:37:20, LekarzDrzew napisał(a): A za co zyliscie przez pol roku jak nie dawal pensa a mama malo zarabia? Odciac prad przyjezdza cala ekipa tzn: slusarz, policja,fachowcy po uzyskaniu wyroku sadu. Wtedy jest juz za pozno na rozmowy a jak napisalas wczesniej nie znasz angielskiego? . Po raz kolejny wydaje mi sie ze sytuacja jest czarno biala. A żyliśmy za co? Mama jak może tak pomaga ,ja nawet są takie dni że suchy chleb jem ,ale najważniejsze jest dla mnie dziecko.On od czasu do czasu zrobi zakupy żebym mu obiad ugotować.A z tym od pradu sie dogadałam że jutro zapłace tyle umiem powiedzić.Zrozumiałam też ze za jego wizyte ze tu przyjechał mam zapłacic 38 f które przyjdzie w nastepnym rachunku.jego dalej w domu nie ma a ja nie mam skad załatwić pieniedzy na jutro;( |
Dwunasty | Post #10 Ocena: 0 2011-01-19 20:12:10 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-01-19 20:03:14, ewelinkag22 napisał(a): Cytat: 2011-01-19 17:37:20, LekarzDrzew napisał(a): A za co zyliscie przez pol roku jak nie dawal pensa a mama malo zarabia? Odciac prad przyjezdza cala ekipa tzn: slusarz, policja,fachowcy po uzyskaniu wyroku sadu. Wtedy jest juz za pozno na rozmowy a jak napisalas wczesniej nie znasz angielskiego? . Po raz kolejny wydaje mi sie ze sytuacja jest czarno biala. A żyliśmy za co? Mama jak może tak pomaga ,ja nawet są takie dni że suchy chleb jem ,ale najważniejsze jest dla mnie dziecko.On od czasu do czasu zrobi zakupy żebym mu obiad ugotować.A z tym od pradu sie dogadałam że jutro zapłace tyle umiem powiedzić.Zrozumiałam też ze za jego wizyte ze tu przyjechał mam zapłacic 38 f które przyjdzie w nastepnym rachunku.jego dalej w domu nie ma a ja nie mam skad załatwić pieniedzy na jutro;( umawiaj się tak żeby partner był w domu. Może coś do niego dotrze. Chociażby to ze on także ma długi które będzie musiał spłacać. |