MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problemy z zasilkiem dla bezrobotnych

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 8 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anthrax

Post #1 Ocena: 0

2011-01-20 08:39:13 (14 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2011-01-19 14:54:03, worldend napisał(a):
panowie i panie nie klocmy sie bo to nic nie zmieni ! ja nie siedze na tylku i nie czekam az praca sama do mnie przyjdzie ! po prostu powoli mi juz brakuje pieniedzy na te rozmowy w sprawie pracy , rachunki itd ! dzis bylem w job center i pokazal mi koles w monitorku ze oblalem test na rezydenta kraju ! Kur... za przeproszeniem mi normalnie rece juz opadaja ! wysylam pisma potwierdzone podpunktami prawnymi a oni tak jak by nic soie nie dzialo. w CAB mowia ze sa smieszni z tymi decyzjami swoimi ! obawiam sie ze tak szybko sie to nie skonczy :/ juz czekam ponad 3 miesiace i nici z tego;/ jak zlapie jakas prace dorywcza to pracuje :/ jutro bede pisal kolejne pismo do nich w tej sprawie ! jak wogole jest mozliwe aby decyzja byla na nie ,skoro ja tego testu nie potrzebuje:/ nie mam juz sily, psychicznie jestem wykonczony !

wez sie chlopie w garsc i zacznij sie zachowywac jak odpowiedzialny ojciec rodziny

nikt mnie nie przekona ze w londynie od 4 miesiecy nie ma zajecia z ktorego mlody silny i zdrowy facet z niezlym angielskim moglby utrzymac rodzine

a moze sie warto zastanowic dlaczego twoje rozmowy o prace koncza sie niczym, z drugiej strony, faceta z taka postawa, podejsciem i przkonaniami jakie tu reprezentujesz osobiscie tez bym nie zatrudnil
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Netta6

Post #2 Ocena: 0

2011-01-20 14:31:43 (14 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Czytam i się wierzyć nie chce w to co piszą iizzoo, worldend i hwojtek. I pewnie bym nie uwierzyła gdybym sama z mężem podobnych perypetii nie przechodziła. Na szczęście Habitual Residency Test udało się mężowi zdać za pierwszym podejściem kiedy starał się o JSA. Zanim owinęli się z papierkową robotą on już dawno znalazł pracę. Tyle tylko że zapłacili mu za cały okres. Teraz siedzimy po uszy w papierach starając się o zasiłek chorobowy. Masakra po prostu. Cała kołomyja od nowa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

worldend

Post #3 Ocena: 0

2011-01-24 01:08:28 (14 lat temu)

worldend

Mężczyzna

Z nami od: 17-12-2010

anthrax jakbys przeczytal caly post to bys wiedzial ze pracuje w pracy dorywczej, czyli na czarno ! wiec wez sobie swoje wywody schowaj najlepiej w kieszen ! nie zycze ci tego abys sie kiedys obudzil rano i szef do ciebie zadzwonil ze juz pracy nie ma ! dla ciekawosci to ci powiem ze ostatnio zrobilem test i wystawilem ogloszenie na londynek.net iz poszukuje pracownika do magazynu tzw pomocnika od wszystkiego ! chcesz wiedziec ile przypada ludzi dzwoniacych na jedno ogloszenie pracy ? okolo 800 osob dzwonilo w ciagu dnia i okolo 250 kolejnych nastepnego dnia ! wiec jesli sobie pracujesz to pracuj ! tego ci zycze z calego serca !
jesli znajde odpowiednia prace to zasilki oleje cieplym moczem ! puki co pracuje na czarno po 12 h i zarabiam zaledwie 300 funtow za 6 dni pracy ! wiec z czego sie tu cieszyc?

choc nie ! wiesz co anthrax ! zycze ci tego samego ! abys stracil prace bo przyjdzie 10 tanszych na twoje miejsce ! wtedy podwiniesz ogon i pojedziesz do mamusi niestety:) i w polsce bedziesz bral zasilek ! hahahah

Do góry stronyOffline

worldend

Post #4 Ocena: 0

2011-01-24 01:14:30 (14 lat temu)

worldend

Mężczyzna

aaaa i nie licze dojazdow 1 h w jedna strone i 1h w druga strone :) wiec jestem 14h poza domem;] oczywiscie robie to dla rodziny i samego siebie ;] moze doczekam sie lepszego jutra :)

Do góry stronyOffline

worldend

Post #5 Ocena: 0

2011-01-24 01:20:59 (14 lat temu)

worldend

Mężczyzna

heh

[ Ostatnio edytowany przez: worldend 24-01-2011 11:28 ]

Do góry stronyOffline

worldend

Post #6 Ocena: 0

2011-01-24 01:20:59 (14 lat temu)

worldend

Mężczyzna

kolejne odwolanie poszlo , wiec czekamy na decyzje :) zmienilem mieszkanie na tansze,ciekawe jak to jest ze zmiana adresu JC. gdy pojawia sie kolejne decyzje , napewno napisze na forum . mam nadzieje ze sprawe zalatwie wkoncu na moja korzysc i bede mogl pomagac innym z rownie waznymi problemami . pozdrawiam

Do góry stronyOffline

gosha74

Post #7 Ocena: 0

2011-01-24 12:03:21 (14 lat temu)

gosha74

Kobieta

Z nami od: 17-02-2009

trzymam kciuki worldend !
nie bądź gnidą poczuj freedom :)

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #8 Ocena: 0

2011-01-25 01:08:26 (14 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2011-01-24 01:08:28, worldend napisał(a):
anthrax jakbys przeczytal caly post to bys wiedzial ze pracuje w pracy dorywczej, czyli na czarno ! wiec wez sobie swoje wywody schowaj najlepiej w kieszen ! nie zycze ci tego abys sie kiedys obudzil rano i szef do ciebie zadzwonil ze juz pracy nie ma ! dla ciekawosci to ci powiem ze ostatnio zrobilem test i wystawilem ogloszenie na londynek.net iz poszukuje pracownika do magazynu tzw pomocnika od wszystkiego ! chcesz wiedziec ile przypada ludzi dzwoniacych na jedno ogloszenie pracy ? okolo 800 osob dzwonilo w ciagu dnia i okolo 250 kolejnych nastepnego dnia ! wiec jesli sobie pracujesz to pracuj ! tego ci zycze z calego serca !
jesli znajde odpowiednia prace to zasilki oleje cieplym moczem ! puki co pracuje na czarno po 12 h i zarabiam zaledwie 300 funtow za 6 dni pracy ! wiec z czego sie tu cieszyc?

czytam twoje wypowiedzi nader uwaznie :-], i dlatego nie dziwi mnie juz czelnosc wypowiedzi - oszukujesz pracujac na czarno i starasz sie popelnic defraudacje ubiegajac sie o zasilek dla szukajacych pracy

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-01-25 01:39:22 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #10 Ocena: 0

2011-01-25 02:19:28 (14 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2011-01-25 01:39:22, ie2ox4 napisał(a):
Anthrax - tylko pokiwam głową. To kiwanie nie oznacza aprobaty Twoich wypowiedzi, raczej jest to kiwanie na politowanie, oczywiście Twojego charakteru. Bardzo "kwaśny" jesteś. Chłop walczy o to, aby utrzymać się na wodzie, należy podać mu rękę, a nie pięścią z góry. Chcesz chłopu pomóc, no to podpowiedz. Nie mam uprawnień do pouczania Cię, miałem dobre zdanie o Twojej "poczciwości", ale gdzieś się zagubiłeś. Naprawdę wszyscy tu robią źle? Chcesz jeszcze długo pokazywać tę swoją nie miłą stronę? Czy masz jakieś radosne chwile?

:-o:-o:-o po lbie mi sie dostaje bo facet na chama kombinuje a ja tego nie aprobuje, hmmmm

cwaniactwa nie toleruje - to jest od dawna wiadome, mily jestem dla tych co nie kradna/oszukuja ani nie probuja, szkoda ze masz problem z moim poczuciem uczciwosci

c´est la vie

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,