Str 6 z 17 |
|
---|---|
worldend | Post #1 Ocena: 0 2011-01-19 14:54:03 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: londyn |
panowie i panie nie klocmy sie bo to nic nie zmieni ! ja nie siedze na tylku i nie czekam az praca sama do mnie przyjdzie ! po prostu powoli mi juz brakuje pieniedzy na te rozmowy w sprawie pracy , rachunki itd ! dzis bylem w job center i pokazal mi koles w monitorku ze oblalem test na rezydenta kraju ! Kur... za przeproszeniem mi normalnie rece juz opadaja ! wysylam pisma potwierdzone podpunktami prawnymi a oni tak jak by nic soie nie dzialo. w CAB mowia ze sa smieszni z tymi decyzjami swoimi ! obawiam sie ze tak szybko sie to nie skonczy :/ juz czekam ponad 3 miesiace i nici z tego;/ jak zlapie jakas prace dorywcza to pracuje :/ jutro bede pisal kolejne pismo do nich w tej sprawie ! jak wogole jest mozliwe aby decyzja byla na nie ,skoro ja tego testu nie potrzebuje:/ nie mam juz sily, psychicznie jestem wykonczony !
|
worldend | Post #2 Ocena: 0 2011-01-19 14:56:54 (14 lat temu) |
sami sobie takie prawo ustawili , wiec dlaczego mamy od nich tego nie wymagac? placilem kazdego miesiaca wszystkie skladki i nierozumiem gdzie oni maja problem? skoro nie chcecie dac tej kasy to oddajcie mi wszystkie skladki , bo na to by wychodzilo ze placilem skladki ale traktuja mnie tak jakbym ich nie placil:/ zenada normalnie:/
|
worldend | Post #3 Ocena: 0 2011-01-19 15:00:35 (14 lat temu) |
powiem wam dla ciekawostki ze bylem ostatnio z wlascicielem mieszkania (anglikiem) w job centre ! troche im naublizal , wyzywal te afrykanki . niestety wyprowadzila go ochrona ! on powiedzial ze sam wyjezdza z tego panstwa bo nie ma przyszlosci ! jedynie co moge zyczyc temu krajowi to tego aby ludzie rozpetali tu wojne domowa i anglicy musieli uciekac do innych panst ! wtedy zobacza jak to jest:/ nie mowie oczywiscie o polske , bo wiekszosc polakow to rasisci i raczej taki ciapek czy afrykanczyk by nie pobral rodzinnego .... a jesli by pobral to zaraz by go okradli:D
|
anna69 | Post #4 Ocena: 0 2011-01-19 15:01:02 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
idz jeszcze raz do nich i zazadaj wydruku na jakiej podstawie nie przeszedles tego testu, z tym udaj sie do CAB, moze jak im pokazesz w CAB dokladnie co "jest z toba nie tak" to odpowiedza fachowo na te watpliwosci i wtedy bedziesz mial pole do dyskusji z Job Center....
ja bym tak zrobila..... |
ewka32 | Post #5 Ocena: 0 2011-01-19 15:09:05 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2010 Skąd: midlands |
Ja mialam bardzo podobna sytuacje kilka m-cy temu;( Dam jedna rade.PISZCIE ODWOLANIA od decyzji!!!! Tylko w ten sposob mozecie uzyskac to co Wam sie nalezy.Oni w takich instytucjach tylko zeruja na takich co sobie "odpuszczaja".Mnie rowniez testowali,sprawdzali i choc jestem tu ponad 5 lat na poczatku stwierdzono ze nie wiadomo gdzie przebywam bo w ostatnim czasie spedzilam miesiac w Polsce.To nic ze z dzieckiem w szpitalu-to nie mialo zadnego znaczenia.Moja desperacja i wkurzenie siegnelo zenitu i wysmarowalam odwolanie,w ktorym napisalam wszystko jak ja to widze i co o tym wszystkim sadze(lacznie z rasizmem i stronniczoscia).Po m-cu dostalam odpowiedz pozytywna...
![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-01-19 15:43:08 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2011-01-19 15:52:26 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2011-01-19 16:53:47 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2011-01-19 18:28:05 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Nie_z_tej_bajki | Post #10 Ocena: 0 2011-01-19 18:36:05 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Chodzi o odpowiedzi na pytania dotyczace Twojego przyjazdu tutaj ( z czym, z kim przyjechales, co ze soba przywiozles, na ile miales zamiar/zamierzasz zostac, czy zostawiles rodzine w PL, czy kogos tu sciagnales, czy przywiozles tu jakies oszczednosci, czy masz zamiar inwestowac itd ). Jesli ktores im sie nie podoba, oblewasz.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |