MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problemy z zasilkiem dla bezrobotnych

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 5 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anthrax

Post #1 Ocena: 0

2011-01-19 07:51:23 (14 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2011-01-18 20:29:27, iizzoo napisał(a):
........... a sprawa trwa juz jakies 17 miesiecy.

Jesus wept, przez 17 miesiecy to sobie mozna dziecko zrobic, wykluc i podchowac, przeplynac sie dwa razy z bieguna na biegun, zrobic pol fakultetu albo jak kto woli koty drzec o zasilek dla bezrobotnych. W sumie to tez sposob na mile spedzanie czasu. LMAO
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-01-19 08:16:05 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2011-01-19 09:37:13 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Skoro place podatki przez iles lat i kiedys powinie mi sie noga, to nie rozumiem dlaczego mialabym odpuscic wsparcie panstwa w tej sytuacji. Zwlaszcza, ze przyznanie JSA oznacza mozliwosci wystapienia o housing benefit, co moze byc dla kogos realna pomoca. Samo JSA jest niskie i trudno z tego zyc.

Rozumiem autora postow i walke o zasady. A wklejone uzasadnienie moze przydac sie innym.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-01-19 09:48:50 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anna69

Post #5 Ocena: 0

2011-01-19 10:58:06 (14 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

a mi chodzi o sytuacje w ktorej ktos czeka kilka miesiecy na zasilek siedzac na tylku i nazekajac.....

sama bylam w ciezkej sytuacji i jakos wolelismy isc do jakiejkolwiek pracy, niz w ten sposob sie ponizac....

i tu nie tylko Polacy maja teraz takie problemy, ale wszyscy, panstwo nie ma kasy -przez miedzy innymi "samotne" mamy....

ja tu przyjechalm pracowac a nie siedziec na garnuszku panstwa....

co innego jesli ktos jest niezdolny do pracy - to tym bym walczyla o dodatki - jak najbardziej!!!! , ale jesli ktos che isc na JSA -to jak sama nazwa i zasada wskazuje jestem zdoly do pracy, ale nie mam jej i SZUKAM!!!

a w 3 miesiace mozna spokojnie znalesc jakakolwiek prace chociazby zeby miec na przezycie......

takie jest moje podejcie, puki jestem zdolna do pracy chce pracowac, gdziekolwiek, mylac kible ale pracowac a nie czekac na jalmuzne od panstwa i zdania nie zmienie!!

co innego jakby przynawali naprawde odrazu na czas szukania pacy, ale zeby sie o te marne grosze prosisc i sadzic.....to jest ponizej mojej godnosci....zreszta tak samo znajomi anglicy twierdza i zaden z nich szanujacycj sie nie walczy kilka miesiecy o ten zasilek - kazdy w tym czsie juz dawno ma prace i zapomina o tej calej biurokracji...naszym zdaniem nie warto strzepic nerwy....jak mam zamiar sie podenerwowac to wlaczam obrady sejmu :-]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2011-01-19 11:35:23 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie widze nic ponizajacego w egzekwowaniu prawa. Nikt nie daje Ci wyboru czy chcesz placic podatki czy nie, jesli pracujesz legalnie. Przestrzegasz prawa, wiec dlaczego nie egzekwowac przestrzegania przepisow od drugiej strony?

Niezaleznie od tego szuka sie pracy itp. To nie jest watek o siedzeniu na d... i narzekaniu tylko aspektach prawnych zagadnienia.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-01-19 13:24:36 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #8 Ocena: 0

2011-01-19 13:32:15 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

2011-01-19 10:58:06, anna69 napisał(a):
a mi chodzi o sytuacje w ktorej ktos czeka kilka miesiecy na zasilek siedzac na tylku i nazekajac.....

sama bylam w ciezkej sytuacji i jakos wolelismy isc do jakiejkolwiek pracy, niz w ten sposob sie ponizac....

i tu nie tylko Polacy maja teraz takie problemy, ale wszyscy, panstwo nie ma kasy -przez miedzy innymi "samotne" mamy....

ja tu przyjechalm pracowac a nie siedziec na garnuszku panstwa....

co innego jesli ktos jest niezdolny do pracy - to tym bym walczyla o dodatki - jak najbardziej!!!! , ale jesli ktos che isc na JSA -to jak sama nazwa i zasada wskazuje jestem zdoly do pracy, ale nie mam jej i SZUKAM!!!

a w 3 miesiace mozna spokojnie znalesc jakakolwiek prace chociazby zeby miec na przezycie......

takie jest moje podejcie, puki jestem zdolna do pracy chce pracowac, gdziekolwiek, mylac kible ale pracowac a nie czekac na jalmuzne od panstwa i zdania nie zmienie!!

co innego jakby przynawali naprawde odrazu na czas szukania pacy, ale zeby sie o te marne grosze prosisc i sadzic.....to jest ponizej mojej godnosci....zreszta tak samo znajomi anglicy twierdza i zaden z nich szanujacycj sie nie walczy kilka miesiecy o ten zasilek - kazdy w tym czsie juz dawno ma prace i zapomina o tej calej biurokracji...naszym zdaniem nie warto strzepic nerwy....jak mam zamiar sie podenerwowac to wlaczam obrady sejmu :-]

A co Ty masz do tych samotnych mam, he? Bo juz od jakiegos czasu sie czepilas i przy byle okazji albo zarzucasz pobieranie benefitow, albo "bycie mama". Cos Ci przeszkadza? Masz jakies problemy?
Nie uwazam, zeby staranie sie o zasilki - nawet przez kilka, kilkanascie miesiecy walki - bylo siedzeniem na dupie, "nicnierobieniem", albo ponizaniem sie.
Ty przyjechalas pracowac. Inni tez. Tylko wiesz, zdaj sobie wreszcie sprawe z tego, ze ludziom roznie sie uklada w zyciu i czasami wychodzi nie tak jakbysmy chcieli, jest ciezko...
Ja nie wiem, ale w Twoich postach ostatnio, widze tylko same zarzuty pod adresem osob, ktory "maja czelnosc" wogole sie starac o benefity. Dorosnij.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

anna69

Post #9 Ocena: 0

2011-01-19 14:08:18 (14 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

nie mam nic do samotnych matek i nidy nie mialam, podziwiam je i szanuje....i pomagam jak tylko moge-i ludzi w podrbamkowych sytacjach.....

mam dosc kretaczy jacy sie ostatniu mnoza wokol mnie i moze dlatgeo wyladowuje sie tutaj....przepraszam....

jesli kobieta jest matka samotnie wychowujaca dzieci - to moim zdaniem nalezy jej sie jak najwiekszy szacunek i wszelka pomoc od panstwa napisalam "samotnym" tzn tym co tak naprawde maja partnera, chlopaka a nie podaja tego zeby wiecej wyciagnac od panstwa -

nie mowie i nigdy nie mowilam ze pobieranie benefotow przez ludzi ktorym sie to naprawde nalezy jest czyms zlym, mieszkam w takim panstwie co to udostepnia to czemu nie brac....
chodzi mi o podejcie- po co sie srarac samemu cos osiagnac skoro mozna to panstwa ponaciagac i siedziec przed TV.......

Przepraszam jesli kogos urazilam....

za duzo ostatnio kretaczy i ludzi co tu przyjechali tylko po benefity spotkalam na swojej drodze, dlatgeo moze i jad ze mnie wychodzi, bo mam dosc tego ze anglicy widza w nas tyko pasozyty ostatnimi czasy, zerujace na "ich pieniadzach" moim zdaniem to sa tak samo ich jak i innych podatnikow pieniadze....nie czuje sie gorsza i nigdy nie ukrywam ze jestem polka, ale nie raz sie spotkalam z pytaniem - to co pobierasz, bo przecierz wszyscy polacy tylko po to przyjechali....

Takze jeszcze raz przepraszam.....i naprawde nie mam nic do osob co naprawde potrzebuja dorazinej i naglej pomocy z powodu sytuacji w jakiej sie znajlezli.....ale drazni mnie jesli to ich sposob na zycie .... i nic tego nie zmieni.....

sama pomagalam wypelnic dziesiatki aplikacji o rozne benefity..... i wiem w jak trudnych sytuacjach ludzie potrafia sie znalesc i jak opieszalosc uzednikow potrafi wykanczac....ale w pewnym sensie sami jestesmy sobie winni....przez naciaganie i wyludzanie.....ale to nie ten temat.....

zycze wszytkim bezprobotnym szybkiego znalezienia pracy i zapomnienia a koszmaze z aplikowaniem o JSA.....nikomu zle nie zycze....

a moj wiek nie ma nic do doswiadczenia zyciowego i bagazu jaki mam za soba....to ze mam niespelna 25lat nie znaczy ze swojego w zyciu nie przeszlam i ze nie dostalam po dupie 100x bardziej niz niejedna 40latka!!! wiec pisanie o moim wieku wydaje mi sie smieszne!!!....

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-01-19 14:24:49 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,