Str 2 z 17 |
|
---|---|
worldend | Post #1 Ocena: 0 2010-12-17 13:38:42 (15 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: londyn |
working register scheme to jest wlasnie home office
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2010-12-17 14:30:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
worldend - skontaktuj sie z uzytkowniczja hwojtek - http://www.mojawyspa.co.uk/konto/hwojtek
Zobacz tez ten watek, uzytkownik ten ma wzory listow odwolan w sprawie tego testu i zasilku dla bezrobotnych w ogole: http://www.mojawyspa.co.uk/forum/76/26385/Habitual-Residence-Test Carpe diem.
|
czarnaelka | Post #3 Ocena: 0 2010-12-17 15:10:39 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-07-2010 Skąd: portsmouth |
moj chlopak ostatni HO mial aktualizowany 4 lata temu i co prawda czekal 4 miesiace na decyzje ,ale dostal....nie ma rezydenta ani innych dupereli.Pewnie trwa to tak dlugo bo im sie nie spieszy:/LATER-ulubiony tekst angoli....
naturalna wibracja nie zabija...
|
elizaglasgow | Post #4 Ocena: 0 2010-12-17 19:34:29 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2009 Skąd: glasgow |
Idz do prawnika, jako bezrobotny nie zaplacisz mu honorarium.Skorzystasz z Legal Help.
Moze HO nie potwierdzil twojego WRS do tej pory? W opiece spolecznej byles?Tam tez sa ludzie, ktorzy zajmuja sie zasilkami socjalnymi. |
Post #5 Ocena: 0 2010-12-17 21:52:42 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
kik1976 | Post #6 Ocena: 0 2010-12-17 22:00:10 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
coz , z tymi sprawami co bywa roznie. bylam przy jednej i facet wygral, ale co z tego, jak sprawa byla w lipcu, a on do tej pory jeszcze kasy nei dostal, a upominaja sie. pomagaly mu kobiety wlanie z socjala. mial wszystkei papiery. no i sobie czeka.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Post #7 Ocena: 0 2010-12-17 22:21:11 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
dadido | Post #8 Ocena: 0 2010-12-17 22:44:17 (15 lat temu) |
Z nami od: 11-12-2007 Skąd: Manchester |
Cytat: 2010-12-17 00:34:33, worldend napisał(a): witam, chcialem przedstawic moja sprawe krotko i na temat , bo normalnie to do rana bym musial pisac. otoz staram sie z partnerka o JSA od 3 miesiecy calkowicie bezskutecznie. za kazdym razem wymyslaja nowe bajki i przedluzaja podjecie decyzji. pierw musielismy dosylac working register scheme, pozniej forme raz jescze , pozniej forme htr2, pozniej raz jescze forme na nowo. za kazdym razem cos im ginie lub czegos nie maja. teraz mialo byc ladnie cacy lecz pojawil sie kolejny problem. musimy wypelnic test na rezydenta kraju:/ lol, to jakas kompletna kpina, skoro pracuje powyzej 12 miesiecy na home offisie polacy sa z tego zwolnieni. bylem juz rowniez w CAB ale bezskutecznie, moga ci odwolanie napisac tylko:/ umywaja rece od wszystkiego.... sytuacja nie jest ciekawa skoro apelujemy o te marne grosze ktorych i tak nie maja zamiaru wyplacic. co chwile zawieszaja housing benefit twierdzac ze nie mamy jescze platnosci, co rowniez nie powinno kolidowac .... my juz sily nie mamy, doslownie rece opadaja:/ ogolnie aplikacji wypelnilismy chyba z 6 lacznie z tymi ich papierkami HRT2 ktore defakto nie powinno nas obowiazywac skoro przepracowalismy wiecej jak 12 ms-cy. nikt nie jest w stanie nam pomoc, na kazdym kroku jestesmy dyskryminowani. moje pytania brzmia: 1. gdzie moge uzyskac fachowa porade prawno z ewentualna opcja zaskarzenia prawa brytyjskiego do komisji europejskiej???? 2. dlaczego nam tego odmawiaja skoro wszystkie wymogi mamy spelnione? 3. czy ktos juz mial taka sytuacje? 4. czy moge liczyc na zatysfakcjonujace zakonczenie sprawy? 5. czy jest ktos na tym forum kto ma jakies pomysly? tak jak mowie i zaznaczam, 16 miesiecy przepracowane na home offisie, inshuranse oraz wszystkie papiery pozwalajace na prace jak i swiadczace o przepracowanych latach tu oczywiscie posiadam. bardzo mi zalezy na instytucji zajmujacej sie dyskryminowania polakow w uk, moze byc angielska. kasa sie juz konczy szczerze mowiac a zasilek sie oddala coraz bardziej.... prosze was o pomoc bo napewno to przerabialiscie juz nie raz. Hmmm..wiesz ja miałam podobnie jak Ty ..Jestem w Angli juz prawie 8 lat .Cały czas pracuję i systematycznie płacę podatki jak każdy kto pracuje legalnie w UK.Wcześniej pracowałam prawie 4 lata w jednej firmie potem zmieniłam pracę i w następnej firmie też przepracowałam trochę czasu bo ponad 2 lata i cały czas miałam ciągłosc pracy .Potem niestety skończył mi sie kontrakt więc pierwsze co mi przyszło do głowy i co zrobiłam to poszłam do Job Center Plus złozyć formularz o zasiłek .Przychodziłam tam systematycznie co tydzień bo ciagle wymyślali cos nowego ,za każdym razem donosiłam nowe dokumenty i ciagle cos im brakowało albo nie pasowało .Chodziłam tak i dzwoniłam prawie dwa mc,aż wkońcu odpóściłam sobie bo szkoda mi było moich nerwów i pieniędzy na telefony.Znalazłam pracę i powiedziałam ,ze mam w dupie ich jałmóznę.Ale jesli masz na tyle zaparcia i cierpliwosci to życzę powodzenia mam nadzieję,że ci się uda. W życiu piękne są tylko chwile i ulotne jak motyle ...
|
morisroe | Post #9 Ocena: 0 2010-12-18 06:44:40 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2010 Skąd: Londyn |
Cytat: 2010-12-17 00:34:33, worldend napisał(a): witam, chcialem przedstawic moja sprawe krotko i na temat , bo normalnie to do rana bym musial pisac. otoz staram sie z partnerka o JSA od 3 miesiecy calkowicie bezskutecznie. za kazdym razem wymyslaja nowe bajki i przedluzaja podjecie decyzji. pierw musielismy dosylac working register scheme, pozniej forme raz jescze , pozniej forme htr2, pozniej raz jescze forme na nowo. za kazdym razem cos im ginie lub czegos nie maja. teraz mialo byc ladnie cacy lecz pojawil sie kolejny problem. musimy wypelnic test na rezydenta kraju:/ lol, to jakas kompletna kpina, skoro pracuje powyzej 12 miesiecy na home offisie polacy sa z tego zwolnieni. bylem juz rowniez w CAB ale bezskutecznie, moga ci odwolanie napisac tylko:/ umywaja rece od wszystkiego.... sytuacja nie jest ciekawa skoro apelujemy o te marne grosze ktorych i tak nie maja zamiaru wyplacic. co chwile zawieszaja housing benefit twierdzac ze nie mamy jescze platnosci, co rowniez nie powinno kolidowac .... my juz sily nie mamy, doslownie rece opadaja:/ ogolnie aplikacji wypelnilismy chyba z 6 lacznie z tymi ich papierkami HRT2 ktore defakto nie powinno nas obowiazywac skoro przepracowalismy wiecej jak 12 ms-cy. nikt nie jest w stanie nam pomoc, na kazdym kroku jestesmy dyskryminowani. moje pytania brzmia: 1. gdzie moge uzyskac fachowa porade prawno z ewentualna opcja zaskarzenia prawa brytyjskiego do komisji europejskiej???? 2. dlaczego nam tego odmawiaja skoro wszystkie wymogi mamy spelnione? 3. czy ktos juz mial taka sytuacje? 4. czy moge liczyc na zatysfakcjonujace zakonczenie sprawy? 5. czy jest ktos na tym forum kto ma jakies pomysly? tak jak mowie i zaznaczam, 16 miesiecy przepracowane na home offisie, inshuranse oraz wszystkie papiery pozwalajace na prace jak i swiadczace o przepracowanych latach tu oczywiscie posiadam. bardzo mi zalezy na instytucji zajmujacej sie dyskryminowania polakow w uk, moze byc angielska. kasa sie juz konczy szczerze mowiac a zasilek sie oddala coraz bardziej.... prosze was o pomoc bo napewno to przerabialiscie juz nie raz. ![]() ![]() ![]() |
kik1976 | Post #10 Ocena: 0 2010-12-18 07:45:02 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
modea, ten facet nie byl sam, mial za oba opieke spoleczna, pomagali mu we wszystkim , nawet sedzia stwierdzil, ze job center cos kreci i wydal werdykt, ze maja mu wyplacic, za prawie prawie rok. i nic. nie byl sam, bo on kompletnie sie na tym nie zna.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|