MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Restauracja na WIGILIĘ, ew. dania wigilijne na wynos :)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anna69

Post #1 Ocena: 0

2010-12-15 15:21:10 (14 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

tez takie rozwiazanie mniedzy innymi podalam a i tak mi sie oberwalo......

kolezanka to przeczytala i poprsila zeby poda to co ona zrobila (ona nie ma konta na MW i nie chce zakaldac)

"rok temu pracowala od 8do 19 caly tydzien albo i dluzeji zanim dojechla do domu byla 20 conajmniej za pozno zeby cokowiek robia, jej facet ma 2 lewe rece wiec poprosila znajoma, ktora robial duza wigilie zeby przygtowala wszytkiego wiecej i jej odlozyla - ona dala swoje pojemiczki i patery - zaplacila za produkty i jakis tam grosz za robocizne i wracajac z pracy odebrala jedzenie. Jeszcze cieple i mogli zaraz siadac do wigilijengo stolu."

moze i autorka ma jakas kolezanka co gotuje duzo na wigilie i zrbienie 3 porcji wiecej nie zrobi wielkiej roznicy w robociznie(mowie 3 bo zapenwe corki sa male wiec licze jako 1dorosla) a wiesz na pewno, ze bedzie jedzenie smaczne i sie nie potruja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-12-15 15:28:38 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-12-15 15:33:38 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #4 Ocena: 0

2010-12-15 15:43:04 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

No a Twoja rodzina? Z nikim sie nie liczysz?

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-12-15 15:54:54 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #6 Ocena: 0

2010-12-15 16:03:30 (14 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2010-12-15 15:43:04, ragazza napisał(a):

A jeśli rodzina też nie lubi potraw wigilijnych? Są tacy, którzy, o zgrozo!, nie lubią rodzinnych świąt, Wigilii, przygotowywania potraw i całego zamieszania.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-12-15 16:03:45 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Unwinka

Post #8 Ocena: 0

2010-12-15 18:49:50 (14 lat temu)

Unwinka

Kobieta

Z nami od: 15-11-2007

Cytat:

2010-12-15 16:03:30, Mieszko napisał(a):
Cytat:

2010-12-15 15:43:04, ragazza napisał(a):

A jeśli rodzina też nie lubi potraw wigilijnych? Są tacy, którzy, o zgrozo!, nie lubią rodzinnych świąt, Wigilii, przygotowywania potraw i całego zamieszania.

Ja świeta lubię, natomiast nie podoba mi się całe zamieszanie jakie koło Świąt się robi, i to, że JA MUSZĘ UGOTOWAĆ, BO TRZEBA ŚWIETA WYPRAWIĆ, NO TRZEBA!

Każdy ma inne podejście do tematu, także,anna69 uszanuj moją osobe i moje przekonania, bowiem nie szukam rozwiązania jak przygotować Święta pracując do późna przez tydzien przed Wigilią, a najnormalniej w świecie pytam się o dobrą polską restaurację.
Kolejna rzecz: Uważam, że nie muszę się usprawiedliwiać co do powodów niegotowania nikomu na forum...
Masz po za tym pretensje, że Ci się dostalo, wiesz.. nie dziwię się, przeczytaj raz jeszcze ton swojego posta, i kolejnego, może wtedy zrozumiesz...
choć bywa i tak, że wcale nieintenjonalnie wyrażamy swoje zdanie, które potem jest odebranie wrogo, cóż.. słowo pisane już ma to do siebie...
Niestety nie mam koleżanek, które gotują dla rodziny, bo albo nie urzadzają Wigilii, albo idą do rodziny,ew. mrodzina przyjeżdża do nich- czyt. mama będzie gotowała- tylko ja jedyna bez rodziny z PL tu jestem ehh.

Swoją drogą THX Hieena :)

ragazza oczywiście biorę taką możliwość pod uwagę, ale proszę, nie przesadzaj z tym "tułaniem" :). Wolałabym jednak może jakiegoś kucharza, a nie wyroby sklepowe.. jakąś awersję mam do gotowców ze sklepu...

bestia!!! dzięki, tego właśnie szukałam! w zeszłym roku byłam z tą osobą w kontakcie, jednak postanowiliśmy iść do knajpy. A nie mogłam znaleść tego na MW!

myszka102 właśnie ja też nie gotuję, bo a) nie umiem, b) nie mam czasu na to, ALE chciałabym posmakować potraw wigilijnych :)

Dzięki wszystkim za odzew!!
AU

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #9 Ocena: 0

2010-12-15 19:03:34 (14 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Unwinka, ale Ty się nikomu nie tłumacz. To tylko i wyłącznie wasza rodzinna sprawa jak spędzacie święta. Nie zwracaj uwagi na umoralniające rady i rób jak uważasz. Nikogo nie powinno obchodzić czy Ci się nie chce gotować, czy nie masz na to czasu, czy nie umiesz, czy wolisz czas spędzić w kuchni czy w restauracji. Jak ktoś ma problem z nietradycyjnym podejściem do świąt - to jest to tylko i wyłącznie jego problem.

[ Ostatnio edytowany przez: Mieszko 15-12-2010 19:06 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2010-12-15 19:07:45 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ja jak bylam w Londynie to pare razy jedlismy w Apple 10 Northfield Avenue, Ealing, London. W13 9RJ
(020 88 40 77 51 020 88).

To jest mala restauracja, prowadzona przez rodzine jak pamietam, wiec pewnie trzeba byloby zarezerwowac wczesniej. Zawsze bylo bardzo smaczne jedzenie.

"Gospody" nie moge polecic, niestety wg mnie poziom upada zupelnie, a juz wcale nie rozumiem ze goscie maja placic za sluchanie niekoniecznie przyjemnej dla ucha muzyki.

[ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 15-12-2010 19:09 ]

Ada

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,