MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pozbawienie praw rodzicielskich

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

elizaglasgow

Post #1 Ocena: 0

2010-11-15 18:56:07 (15 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Idz z tymi dokumentami, ktore masz do CAB, lub do prawnika, chociaz o porade popros, jak jestes samotna matka, z niskimi dochodami, to pewnie zalapiesz sie na Legal Help, lub chociaz znizke.Popros tez np.Health Visitor, zeby to przejrzala.Nie sadze, ze jest inaczej.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

olenka66

Post #2 Ocena: 0

2010-11-15 19:01:42 (15 lat temu)

olenka66

Kobieta

Z nami od: 15-11-2010

byłam w CAB i uwierz jezeli tak ma wygladac instytucja ktora pomaga ludziom,to ja podziekuje,wiekszego chaosu jak dotad nie widzialam,najlepsze wyjscie to prawnik,tak jak piszesz,

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #3 Ocena: 0

2010-11-15 19:06:15 (15 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

To idz do prawnika.Ja mysle, ze w tej sytuacji to jest to formalnosc.Pamietaj, ze wszelkie ustalenia sadu w UK respektowane sa w Polsce, wiec glowa do gory.Uwazam, ze dobrze robisz.Mialas, masz opiekuna socjalnego, moze on pomoze?

Do góry stronyOffline

olenka66

Post #4 Ocena: 0

2010-11-15 19:12:25 (15 lat temu)

olenka66

Kobieta

Mialam opiekuna socjalnego,moj byly jest w londynie,nie moze opuscic kraju,na razie bo ma wyrok,ale co do respektowania tego wyroku ma straszne opory,odwiedzil mnie wczoraj w stanie totalnego upojenia(dzieki bogu nie bylo mnie z synkiem w domu,sasiedzi go widzieli)mialam zglosic to na policje,ale juz mam dosyc,nic do niego nie dociera

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #5 Ocena: 0

2010-11-15 19:18:11 (15 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Zglaszaj takie rzeczy, wprawdzie znow moze pojawic sie opieka spoleczna, ale to chyba nie jest problem.Pamietaj, ze jesli on juz raz ciebie uderzyl, to zrobi to znowu.Poza tym, kazde zgloszenie bedzie istotne w sprawie, nie ukrywaj tego.Pamietaj tez, ze mozesz uzyskac pomoc, np.w zmianie miejsca zamieszkania, wlasnie z tego powodu.On zblizajac sie do was lamie prawo.Nie czekaj, bo nastepnym razem zastanie was w domu, a po co dziecko ma na to patrzec?Na policje i do opieki spolecznej wroc, otrzymasz pomoc a sprawa jego wladzy rodzicielskiej sama sie rozwiaze-opieka spoleczna nie zostawi tego tak.

Do góry stronyOffline

olenka66

Post #6 Ocena: 0

2010-11-15 19:32:11 (15 lat temu)

olenka66

Kobieta

wiesz albo ja mam strasznego pecha,albo sama nie wiem,ale gdy chcialam zmienic mieszkanie,chodzilam gdzie tlko sie dalo,od instytucji do instytucji,i nic,pomagaja ale tylko slowem,na "odpitul sie",znow wszystko od poczatku,powiedziano mi abym zapisywala jego "odwiedziny",poczekam na drugie,cos mi mowi ze niedlugo bede czekac,pragne sie wyprowadzic ztego mieszkania,ciagle ogladam sie za soba,czy nie stoi gdzies za drzewami i nie obserwuje,(zdarzalo mu sie to),ale to nie jest takie latwe

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #7 Ocena: 0

2010-11-15 19:44:55 (15 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Porozmawiaj z kims z Woman's Aid, oni maja mieszkania zastepcze, oczywiscie nie zawsze wolne, ale sprobowac warto.Nie bedziesz mogla zostac tam na dluzej, wiec beda musieli pomoc ci w uzyskaniu lokalu socjalnego.Czy w Londynie jest cos takiego jak rent deposit scheme-panstwo wyklada ci deposit na lokal, ktory wybierasz rowniez z pomoca urzednikow z Rent deposit scheme-landlordzi z nimi wspolpracuja.Moze w ten sposob?Ja mysle, ze jesli poprosisz i opieke spoleczna i Woman's Aid i policje, to chociaz bedziesz miala dokumenty, ktore pomoga ci w uzyskaniu lokalu socjalnego-jego zachowanie to harassment i to jest powod dla ktorego trzeba znalezc mieszkanie dla matki z dzieckiem.Ja wiem, ze w Londynie na lokal czeka sie dlugo, ale uwazam, ze warto sprobowac.Dzwon, nachodz, upominaj sie o pomoc, nie wstydz sie o nia prosic.I dzwon na policje, jak on sie pojawi, gdziekolwiek, pamietaj o zakazie zblizania sie.Nie mozesz tak zyc, masz dziecko pod swoja opieka.

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #8 Ocena: 0

2010-11-15 19:48:05 (15 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

Z nami od: 07-08-2010

Cytat:

2010-11-15 19:18:11, elizaglasgow napisał(a):
Zglaszaj takie rzeczy, wprawdzie znow moze pojawic sie opieka spoleczna, ale to chyba nie jest problem.Pamietaj, ze jesli on juz raz ciebie uderzyl, to zrobi to znowu.Poza tym, kazde zgloszenie bedzie istotne w sprawie, nie ukrywaj tego.Pamietaj tez, ze mozesz uzyskac pomoc, np.w zmianie miejsca zamieszkania, wlasnie z tego powodu.On zblizajac sie do was lamie prawo.Nie czekaj, bo nastepnym razem zastanie was w domu, a po co dziecko ma na to patrzec?Na policje i do opieki spolecznej wroc, otrzymasz pomoc a sprawa jego wladzy rodzicielskiej sama sie rozwiaze-opieka spoleczna nie zostawi tego tak.

nie wiem jak tu w uk ale w pl policjant powiedzial ze nie zaloza sprawy za gozenie bo nie boje sie jego samego jako osoby fizycznej, a jak przyszla sprawa rozwodu i moi rodzice byli na komendzie(bo ja tu bylam)i rozmawiali z komendantem to ten chwycil sie za glowe i wystraszyl bo to powinna byc zalozona sprawa...no ale temat nie o tym...fakt najlepiej zglaszac kazda pierdole, ale tak jak poszkodowana go nie widziala nie wiem czy nie beda potrzebne zeznania tych co go widzieli, i czy z kolei ci sie zgodza zeznawac...ach porabane to wszystko,ale ja tez mysle ze w tym wypadku to tylko formalnosc, byleby mu potem nie odbilo bardziej skoro teraz potrafi sledzic

Do góry stronyOffline

olenka66

Post #9 Ocena: 0

2010-11-15 19:54:18 (15 lat temu)

olenka66

Kobieta

sasiedzi nie chca sie wtracac,i tak ze mi powiedzieli,chwala im za to,nie dziwie sie im zreszta,sami maja dzieci,tez w jakis sposob sie obawiaja,i o "odbicie"martwie sie najbardziej

Do góry stronyOffline

olenka66

Post #10 Ocena: 0

2010-11-15 19:56:41 (15 lat temu)

olenka66

Kobieta

z tego co wiem to jest rent deposit,

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony