Str 9 z 10 |
|
---|---|
hya2no | Post #1 Ocena: 0 2010-09-05 08:58:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2010 Skąd: Gravesend |
Temat jednak można zamknąć. Bo zamieszałem tu troche,
Everybody lies, humanity is overrated - Dr. House fan
|
maaa24 | Post #2 Ocena: 0 2010-09-05 09:28:28 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2009 Skąd: hastings |
powiem tak. ja podjelem decyzje owyjezdzie kilka lat temu. razem z moja dziewczyna. czekalem 2 lata na ukonczenie szkoly. wtedy zdecydowalismy sie przyjechac. i tej decyzji nie zaluje ze zrobilem to w taki sposob. polecam skonczyc szkole w polsce i wtedy przyjechac i edukowac sie tutaj dalej. bez szkoly jak nie daj boze cos ci tutaj nie wyjdzie bedziesz nastepna osoba z mgr łopatologi. tak po technikum masz jakies zaczepienie jakis papier. decyzja nalezy do ciebie.
|
Vivienne | Post #3 Ocena: 0 2010-09-05 09:32:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Napisales, ze jestes ambitny wiec poswiec wolny czas na nauke j. angielskiego. Zapisz sie do dobrej szkoly jezykowej, zacznij przygotowywac do FCE i nastepnych egzaminow.
|
Mieszko | Post #4 Ocena: 0 2010-09-05 11:57:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
Cytat: 2010-09-05 08:58:22, hya2no napisał(a): Temat jednak można zamknąć. Bo zamieszałem tu troche, Nie namieszałeś. W miarę rozwoju wątku wyraźnie widać, że wcale nie jesteś gotowy na ciężką pracę. Szukasz miejsca gdzie będzie łatwiej - i to jest zrozumiałe. Tyle, że tobie się wydaje, że w Anglii wszystko przychodzi ot, tak sobie. Bo przecież ty masz takie wyobrażenia: zjawiasz się tu, Anglicy muszą na uszach stanąć, żeby ci szkołę znaleźć no i dać zapomogę, a wujek będzie przeszczęśliwy goszcząc cię. Pracę (ewentualną) i szkołę pogodzisz ot tak - bo przecież jesteś ambitny, pracowity, a język angielski znasz jak mało kto. To dlaczego tak ci ciężko w polskiej szkole? Fajnie mieć dobre zdanie o sobie i marzenia na przyszłość. Tyle, że życia to ty w ogóle nie znasz. Ślepo wierzysz we wszystko co ci kumpel nagadał, a jak ktoś na forum cię naprostowuje - to dziwisz się, bo to przecież nie jest zgodne z twoimi oczekiwaniami i nie tak ma być. Daj sobie spokój z przyjazdem, skończ szkołę i wtedy rozważaj dalszą edukację tu. Tylko wcześniej dobrze się zorientuj ile szkoły kosztują, jakie są warunki przyjęcia, jak to połączyć z pracą itd. Bo na razie żyjesz marzeniami i swoimi wyobrażeniami. |
hya2no | Post #5 Ocena: 0 2010-09-05 13:11:09 (15 lat temu) |
Moze to jednak pójscie na łatwizne, moze jednak aż taki ambitny nie jestem. Moze to tylko chęc wyrwania sie z rutyny jaka jest w Polsce. Chęc poznania kogoś nowego zeby chociaż było gdzie wyjsc i po co wyjsc. Jakby nie było to wszyscy odradzają mi ten wyjazd, nawet rodzina, a mnie tam ciągnie i niewiem co.. jak pomysle o szkole tu to chce mi sie rzygac dosłownie.
Co do tego przylozenia sie do Angielskiego to napewno nie w szkole, Na szkołe jezykową szkoda mi kasy. Mysle ze najlepsza była by stycznosc z kims z kim tylko dogadam sie po angielsku. Kiedys na skype próbowałem takie coś zrobić ale paru ludzi stiwerdzilo ze jestem gejem :-O i mi sie odechciało ![]() Everybody lies, humanity is overrated - Dr. House fan
|
|
|
Mieszko | Post #6 Ocena: 0 2010-09-05 14:21:23 (15 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
No, wszyscy chyba rozumieją, że cię ciągnie do Anglii... Tylko, że już ci ludzie tu piszą - ty nie jesteś do tego wyjazdu przygotowany, a żyjesz mrzonkami i swoimi wyobrażeniami. Co tej polskiej rutyny - to uwierz mi, tu możesz wpaść w jeszcze większą. Rzygasz polską szkołą? Niejeden rzygał, a szkołę skończył, bo to nie są czasy samouków, niedouków czy cudów. Coś musisz umieć, jak to sobie wyobrażasz, że jakieś umiejętności, wiedza itp to ci same do głowy wskoczą tylko dlatego, ze do UK przyjechałeś? A bez kwalifikacji będziesz nikim (zresztą i w UK, i w Polsce). Nikt się nie będzie rozczulał, że nic nie umiesz i nikt nie da ci dobrej pracy czy zaoferuje ciekawego życia o którym marzysz tylko dlatego, ze z Polski przyjechałeś, a szkołę uważasz za niepotrzebną i nudną.
|
hya2no | Post #7 Ocena: 0 2010-09-05 15:13:29 (15 lat temu) |
No napisałem tutaj dlatego bo żyjecie tam i wiecie jakie są realia.. lecz chyba nieswiadomie liczylem na wiekszosc pozytywnych odpowiedzi. Szkołe mysle ze tam jakąs bym zdał tylko poźniej te studia jak mowicie. I to ze ta szkoła płątna to mnie zdziwiło.. przemysle to jeszcze dogłebnie..
Rozszerzona matura z angielskiego da mi coś wiecej?.. bo tylko taką przewiduje zdawac. Everybody lies, humanity is overrated - Dr. House fan
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2010-09-05 15:30:33 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2010-09-05 13:11:09, hya2no napisał(a): Moze to jednak pójscie na łatwizne, moze jednak aż taki ambitny nie jestem. Moze to tylko chęc wyrwania sie z rutyny jaka jest w Polsce. Chęc poznania kogoś nowego zeby chociaż było gdzie wyjsc i po co wyjsc. Znajdz sobie hobby, to poznasz nowych ludzi ![]() Cytat: Co do tego przylozenia sie do Angielskiego to napewno nie w szkole, Na szkołe jezykową szkoda mi kasy. Mysle ze najlepsza była by stycznosc z kims z kim tylko dogadam sie po angielsku. Kiedys na skype próbowałem takie coś zrobić ale paru ludzi stiwerdzilo ze jestem gejem :-O i mi sie odechciało ![]() Skoro gramatyka jest Twoja slaba strona to kuj i rob cwiczenia. Do tego nie jest Ci potrzebna szkola, tylko dobra ksiazka z odpowiedziami na koncu. A na Skypie wyrywaj dziewczyny, to nie beda mowic, ze jestes gejem ![]() Rzucasz sobie sam klody pod nogi, zamiast skupic sie na tym co mozesz osiagnac i zrobic juz teraz. Nie wiem jaka jest rozszerzona mat. z angielskiego, bo za mojej kadencji nie bylo czegos takiego. Ale sama matura nic Ci nie da, jak nie bedziesz duzo czytal, sluchal i generalnie myslal po angielsku. Posluchaj sobie radia BBC Londyn, przez internet. Tam dzwoni duzo ludzi z roznymi akcentami, wiec od razu zorientujesz sie jak dobrze ich rozumiesz. [ Ostatnio edytowany przez: Richmond 05-09-2010 15:33 ] Carpe diem.
|
hya2no | Post #9 Ocena: 0 2010-09-07 20:48:51 (15 lat temu) |
A tak odbiegne od tematu. Jak jest z lingwistyką w Anglii. Jakieś tłumaczenia itp. Everybody lies, humanity is overrated - Dr. House fan
|
kik1976 | Post #10 Ocena: 0 2010-09-07 21:09:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
to jak przywiesc choinke do lasu
![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 07-09-2010 21:10 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|