MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyjazd do angli w wieku 17 lat.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 8 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2010-09-04 23:49:48 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2010-09-04 23:34:58, hya2no napisał(a):
Teraz to juz kompletnie nic niewiem :-) Chce wyjechac m.in. bo nie podoba mi sie system nauczania tutaj. Nauczycieli w szkole mam takich ze niech ich szlag trafi. Na samo wejscie po rozpoczeciu roku mam 3 sprawdziany i lekture a szykują sie nastepne 3. Tam (wydaje mi sie) ze nauczyciel nie udupi kogos w klasie na siłe(bo ma kaprys) albo próbuje na chama wcisnac wiedze do głowy. A na zawodzie ktorym jestem, tele-informatyk zdaje to max. 50%. nie zdam to mam 4 lata w dupe.

To uczysz sie czy nie uczysz i dlaczego mialbys nie zdac? Piszesz, ze jestes ambitny, chcesz isc na studia i osiagnac sukces. Co jest w takim razie zlego w sprawdzianach szkolnych? To powinna byc pestka ;-)

Cytat:

hya2no napisał(a):
Wyniki mam dosyc dobre, nie mialem zadnych problemow z przechodzeniem do klas.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-09-04 23:50:39 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2010-09-04 23:43:19, Vivienne napisał(a):
Przede wszystkim w UK uczniowie ZAWSZE sa promowani do nastepnej klasy. Oczywiscie ma to swoje "plusy dodatnie i plusy ujemne", np. analfabetyzm i totalna ignorancja.

och to proste, przepycha się, bo po co tracić czas i energie na plebs,
ci dobrzy i najlepsi osiągną to co chcą, miernota, zajmie rynek mierny, plebs i ciemnota wyląduje na śmietniku i kogo to interesuje?
Życie to jest wyścig. kogo kurde interesują przegrani??

pomijam wisłe kraków, legie warszawa i ŁKS ;-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2010-09-04 23:51:58 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W Polsce tez sie przepycha, bo nikt nie chce sie bujac z kiepskimi uczniami. A czasami chce sie, zeby jak najszybciej wyszli ze szkoly.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

hya2no

Post #4 Ocena: 0

2010-09-05 00:01:57 (15 lat temu)

hya2no

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2010

Jestem ambitny ale czasami nie wyrabiam z nakładem pracy. Jak mam 3 sprawdziany na dzien np. + do tego moze zapytac i jeszcze moze być nie zapowiedziana kartkówka. Trudno jest to wszystko ogarnąc. A gdybym tak naprawde usiadł do ksiazek i sie porzadnie przyłozył to nie miałbym w ogóle życia i kto wie czy bym kiedykolwiek mial czas na spanie. Chcialem sie przepisac do liceum w tej samej szkole ale dyrektor mi uniemozliwił takową opcje.

up: A w Anglii nie ma wyrywkowych pytan co lekcje i tylu zadan domowych

[ Ostatnio edytowany przez: hya2no 05-09-2010 00:02 ]

Everybody lies, humanity is overrated - Dr. House fan

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-09-05 00:05:47 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

hya2no

Post #6 Ocena: 0

2010-09-05 00:11:55 (15 lat temu)

hya2no

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2010

Co do jezyka akurat sie nie zgodze.. nie 5%. Musze sam to wszystko przekalkulować.. Za i przeciw.
Everybody lies, humanity is overrated - Dr. House fan

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-09-05 00:22:47 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

hehe, no własnie, tu się cioś nie kleii, bo ja myslałem że w poslce to dla ciebie zbyt niski wręcz żenujący poziom i że masz to przerobione na rok do przodu i masz taki potencjał że "stać" cie na obniżenie lotów.

"życie prywatne" to będziesz miał go jeszcze w pierony, a im wyżej sięgniesz tym wiecej będziesz go miał, jak wyladujesz na przyslowiowym zmywaku to by przezyć będziesz musiał zapierniczać od rana do wieczora, gdy osiągniesz coś więcej to będziesz miał wakacje co dnia, zwiedzisz pół świata, a praca sama przyjemność.

owszem można mieć wakacje typu "kiepskich" ale wtedy zwiedzisz drogę do najbliższego lidla.

Dobra, mnie się już ten temat znudził, jak ci tak pilno to rób tak jak ja, do roboty w soboty i niedziele.
Opuść rodzine już teraz i nie licz na nikogo tylko na siebie.
Też można ale nie licz na to że nie obejdzie się bez łez i głodu.
twoja decyzja twoje życie, skoro chcesz być twardzielem, to wykopy od życia to pikuś dla ciebie, co cie nie zabije to cie wzmocni wszystko ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne olać.
Ale i tak kurna masz być najlepszy, bo mięczaki nie są nikomu potrzebne, kumasz?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #8 Ocena: 0

2010-09-05 00:33:00 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2010-09-05 01:08:28 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Jestem ambitny ale czasami nie wyrabiam z nakładem pracy. Jak mam 3 sprawdziany na dzien np. + do tego moze zapytac i jeszcze moze być nie zapowiedziana kartkówka. Trudno jest to wszystko ogarnąc. A gdybym tak naprawde usiadł do ksiazek i sie porzadnie przyłozył to nie miałbym w ogóle życia i kto wie czy bym kiedykolwiek mial czas na spanie.

No to teraz jeszcze do tego, co twierdzisz, ze nie mozesz wyrobic, doloz sobie twoja planowana prace na pol etatu......hmmm, jak nie mozesz wyrobic trybu teraz, bez obowiazku zarobienia z=na swoje utrzymanie, to nie wiem jak sobie poradzisz w UK.

W collegue nikt nie bedzie cie gonil do nauki, nikt nie bedzie ci przypominal co musisz przerobic z materialu na nastepny dzien (jak w Polsce na sprawdzian), mozesz nic nie robic, efekty poznasz sam osigajac kiepskie wyniki egzaminow, i rownie marne perspektywy z takimi wynikami.

Na zasilki nie masz co liczyc, zreszta, zalezy ci na usamodzielnieniu bo albo jestes ambitny, albo idziesz na latwizne/ucieczke?
Ada

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-09-05 01:15:59 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,