MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyjazd do angli w wieku 17 lat.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 4 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dunia29

Post #1 Ocena: 0

2010-09-04 01:03:35 (15 lat temu)

dunia29

Kobieta

Z nami od: 14-11-2007

A ja uważam czy ktos ma studia czy nie to i tak tutaj pracę wiecej ma się po znajomości albo bierze się kto co oferuje.Ile z nas ma studia i gdzies sprząta jak w biurach,szkołach itd albo na kasie w sklepie czy układanie towaru.W Polsce osoba po studiach takiej pracy by nie wzieła a tu Polak się cieszy z tego co ma.Co do Polaków to przyjeżdzając tu też myslałam ,że Polak dla drugiego będzie jak rodzina i pamiętam co mi tu Marciniak i inni pisali ,że jak pobędziesz dłużej to się przekonasz,że tak nie jest.Mineły dwa lata i przyznam im racje ale przekonałam się o tym wczesniej.Ja mam swoją rodzinkę tutaj jak męza i dzieci ale bardezo tęsknie za tym co zostawiłam w Polsce ale mówię to tu i w Polsce ,że nie stac mnie na życie w Polsce,Tam by dzieci chowała ulica,sąsiedzi a ja bym latała do pracy a tu mogę z męzem się wymieniac i starczy ,że latam dziennie tylko na dwie godzinki do pracy.
Ja życze powodzenia,ale mimo wszystko uwazam,że szkołe szkoda przerywać bo wiadomo co jest dzisiaj ale nie wiadomo co będzie za rok,dwa czy dziesięc ....
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2010-09-04 03:25:46 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2010-09-04 09:30:04 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

NIe przesadzajmy z tym stresem. Jak ktos jest otwarty na swiat i przygotowany, to wcale nie musi sie stresowac. Zwlaszcza ktos, kto chce wyjechac, a nie musi.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 04-09-2010 09:32 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2010-09-04 09:35:17 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Dokladnie .....W wieku 17 lat, jak wyjazd jest z wlasnej woli, to sie zwykle zwalo ekscytacja a nie stresem.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-09-04 09:41:37 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2010-09-04 09:59:04 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

"Zapomnial wol jak cieleciem byl..." moj tato to zawsze powtarzal. W wieku nastoletnim wszystkie emocje sa przejaskrawione. W tym wieku wcale nie dziwne, ze rozstanie przezywa sie na "wysokich obrotach", to w wieku doroslym oczekiwaloby sie wiecej realizmu, i wiecej umiejetnosci patrzenia na problem z rozwazeniem wszystkich za i przeciw, bo tego obiektywizmu nabiera sie z doswiadczeniem zycia.

PS ie2ox4, proponowalabym zastanowic sie jak twoje nastawienie do kobiet wplywa na te dziewczynki ktore wychowujesz?
Ada

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-09-04 11:43:52 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2010-09-04 12:13:28 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no ja znam kilka osob, i facetów i dziewczyny co własnie żuciły się w wir dorosłosci, czy to prace w pubach, czy to wyjazdy za granice, BA nawet co niektórzy dochrapali się stanowisk menagera, nie mając szkoły sredniej czyli byli po podstawówce i wszystko było super do puki tej pracy nie stracili.

Co z tego ze pani, pan pracował jako menager
u mnie to może panie posprzątać....
2 dzieci, 30 lat na karku, w tygodniu robota za grosze na przysłowiowej szmacie czy łopacie, a niedziele spędzają w szkole średniej.
A niektórym brakowało zaledwie wytrzymać rok jedne czy dwa lata.

Ja też pracowałem od 16 roku życia, ale to był mój wybór, po szkole, w soboty, w wakacje itd, ale nie zamiast szkoły, to po prostu głupota.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

hya2no

Post #9 Ocena: 0

2010-09-04 13:22:53 (15 lat temu)

hya2no

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2010

Mówicie ze ze studiami trudno.. ale to ode mnie w pewnej mierze zalezy gzdie i czy sie dostane.. zalezy to od moich wyników. Szczerze to po wszystkich wypowiedziach mam mentlik w głowie..

Up@.
Przypomniało mi sie. Co do tej szkoły w Anglii, konkretniej ten college. Czy przyjmą mnie tam bez rodziców lub prawowitych opiekunów?
Mysle ze każdy jest człowiekiem i potraktowali by mnie troche ulgowo przez pare pierwszych tygodni bądz miesięcy :-)

[ Ostatnio edytowany przez: hya2no 04-09-2010 14:02 ]

Everybody lies, humanity is overrated - Dr. House fan

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2010-09-04 14:06:20 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Masz wiecej niz 16 lat; w UK mozesz sie z domu wyprowadzic, rodzicow zgody nie potrzeba na rozpoczecie szkoly w tym wieku.

Zanim zaczniesz miec nadzieje, ze cie ulgowo potraktuja przez pierwsze tygodnie (nie rozumiem do konca z jakich powodow wprawdzie), zapewne za przyjazd z Polski nie dostaniesz ulgi w kolejce chetnych na rozpoczecie.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,