MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Angielskie prawo jazdy a polskie punkty karne

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Artek2587

Post #1 Ocena: 0

2010-07-18 14:07:27 (15 lat temu)

Artek2587

Mężczyzna

Z nami od: 21-03-2010

Hej. Po przyjeździe do UK wymienię prawko na angielskie. A co wtedy z punktami, które "zdobyłem" w Polsce? Czy angielska policja też je uznaje czy może mam czyste konto? Na razie mam ich 7 ale od września zostanie już tylko jeden a szukam pracy jako kierowca i często pisze w ogłoszeniu że kandydat może mieć max 6 pkt. Z góry dzięki za odpowiedź.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-07-18 14:15:12 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nie tyle policja co DVLA, prawdopodbnie zostanie ci przeliczona na tutejsze i dopisane a za to co w polsce dostajesz 6 tu dostajesz znacznie mniej bo tutaj masz mniejszą skale ale za to znikają nie po roku tylko po 3 latach.

Nie wiem jak będzie w praktyce, bo oni co prawda zadają pytanie do polskiego rejestru ale czy dostają też informacje o punktach tego nie wiem.
W każdym bądź razie dbaj by nie zdobyć więcej :> i przyzwyczaj się do cierpliwości bo tu bardzo łatwo nałapać punktów i stracić prawko.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Artek2587

Post #3 Ocena: 0

2010-07-18 14:26:04 (15 lat temu)

Artek2587

Mężczyzna

Z nami od: 21-03-2010

Dzięki za odp.

Wiem wiem:) zacząłem już jeździć wolniej:) A swoją drogą jak długo czeka się na wymianę prawka? Bo przeczytałem, że to najpierw ja wysyłam swoje a dopiero później oni przysyłają mi angielskie, a to oznacza, że jakiś czas jestem bez prawka. A w przypadku zawodu kierowcy = przymusowe wolne. Oczywiście wiem, że mogę robić w tym czasie coś innego np. roznosić ulotki ale pytanie jak długo?

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-07-18 14:48:19 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-07-18 14:50:21 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2010-07-18 15:13:57 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

dokładnie prawo jazdy zostaje zwrócone do 14 dni, najlepiej najszybciej to wizyta w oddziale do DVLA, dostajesz papierek zaświadczający ze dokument jest w trakcie wymiany, oraz od razu paszport do ręki.

i normalnie jeździsz. ja podczas kontroli okazałem się takim papierkiem i nie było problemu.
chyba ostatnio ten świstek wywaliłem do kosza bo nie mogę go znaleźć, fakt ze w trakcie poszukiwania pracy to jednak chyba lepiej mieć plastyk a nie potwierdzenie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,