MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem depozytu i z landlordem

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

divine

Post #1 Ocena: 0

2010-07-03 17:54:27 (15 lat temu)

divine

Mężczyzna

Z nami od: 10-01-2010

Witam wszystkich forumowiczow,

Przypadkowo podczas mojego researchu na google wpadlem na to forum, no i okazalo sie ze jest w miare na poziomie :), co jest rzadko spotykane i z czego ciesze sie bardzo, przejde moze od razu do rzeczy:

Mam problem z landlordem, otoz w kontrakcie jest napisane wyraznie, ze landlord musi dostarczyc ciepla wode oraz ogrzewanie, wszystko jest ok, oprocz tego ze w sypialni na gorze nie ma radiatora, a w lazience na gorze nie ma cieplej wody jak i rowniez ogrzewania. Prosilem go o zrobienie tego rok temu, ale bla bla bla no i do dzis nie mam. Czy w zwiazku z tym moge sie starac o jakies odszkodowanie albo zadoscuczynienie z tego powodu?

Druga sprawa, moj depozyt nie jest chroniony, wiec chce walczyc o odszkodowanie i jego trzykrotnosc, tu pytanie, czy jak landlord zacznie go chronic teraz to bede mogl sie starac o to odszkodowanie czy nie?

Dzieki wszystkim za jakakolwiek pomoc i pozdrawiam serdecznie, sorry za jezyk :)
Divinek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-07-03 18:04:18 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2010-07-03 17:54:27, divine napisał(a):
Witam wszystkich forumowiczow,

Przypadkowo podczas mojego researchu na google wpadlem na to forum, no i okazalo sie ze jest w miare na poziomie :), co jest rzadko spotykane i z czego ciesze sie bardzo, przejde moze od razu do rzeczy:

Dzieki wszystkim za jakakolwiek pomoc i pozdrawiam serdecznie, sorry za jezyk :)
Divinek

dobra styknie podlizywania się my nie przyzwyczajeni.

pogrzeb dokładnie ten temat był juz wałkowany tyle razy że osoba która na nie najkonkretniej odpowiada na pewno już nie się na 90% nie odezwie :))
na pewno musisz napisać list.
A co do depozytu to też trzeba zachować kolejność i o tym też przeczytasz gdze indziej bo kolazanka o tym pisała w zeszłym miesiacu :>
no i poradnik MW :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

divine

Post #3 Ocena: 0

2010-07-03 18:07:04 (15 lat temu)

divine

Mężczyzna

Z nami od: 10-01-2010

ok krakan, ja wiem jak to zrobic chodzi mi o to czy sa jakies szanse? bo nie chce mi sie wysilac na darmo :)
A forum przewalkowalem cale wczoraj ;] tzn, dzial Londyn, pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-07-03 18:09:34 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no ale tobie chodzi o mieszkanie i kase , więc moze dział finanse, dom i rodzina
30 sekund i juz mam to
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/42/27113/depozyt-a-zuzycie-mieszkania

a jak pogrzebiesz to znajdziesz wiecej
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2010-07-03 20:30:08 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ciepla woda i ogrzewanie musza byc zapewnione przez wlasciciela, inaczej lokal nie nadaje sie do mieszkania - "uninhabitable". Ale z tego co piszesz kaloryfera nie ma w pomieszczeniu, co oznacza, ze rowniez nie bylo go tam jak wprowadzales sie. Czyli zgodziles sie na to, ze nie ma tam ogrzewania, nie zazadales przed wprowadzeniem sie, zeby bylo to zmienione. Oczekujesz, ze wlasciciel teraz zrobi remont instalacji i doda nowy kaloryfer? Jedyne rozsadne wyjscie to zadac od wlasciciela alternatywnego ogrzewania, piecyka itp.

Ciepla woda - ile masz tych lazienek? Jedna czy dwie? Jak dwie to podstawowa potrzeba jest zapewniona czyli mieszkanie spelnia kryteria "przydatnosci".
W tym przypadku by zmusic wlasciciela do naprawy musisz wystapic na droge pisemna, jesli do tej pory ignorowal Cie. Jak to zrobic, poradnik na stronie Shelter - http://england.shelter.org.uk/get_advice/repairs_and_bad_conditions

Jesli depozyt nie jest chroniony, to mozesz wystapic z wnioskiem do sadu. Jesli jednak w miedzyczasie wlasciciel ochroni depozyt, to Twoja sprawa moze byc uchylona.
Decyzja sadu najwyzszego w kwesti ochrony depozytu - http://blog.painsmith.co.uk/2010/02/12/high-court-decision-on-tdp/
Wynika z niej, ze depozyt musi byc ochroniony przed wplynieciem sprawy do sadu:
"Court agreed that the Act itself does not impose a requirement that the deposit be protected within 14 days as long as it is protected prior to the matter coming before a Court."

Podsumowujac: przyklejasz sie klawiatury lub dlugopisu i zaczynasz stawiac zadania wlascicielowi. Nie interesuja Cie jego wymowki i nie czekasz kolejnego roku. Wszystkie listy wysylasz za potwierdzeniem odbioru, moga przydac sie potem.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-07-03 23:18:59 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe