MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Moderator-gaz

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

feszter82

Post #1 Ocena: 0

2010-05-30 20:30:35 (15 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2008

Pozwolicie ze wtrace swoje trzy grosze do dyskusji,
jezeli mozecie to piszcie prosze do jakich samochodow z jakimi silnikami chcecie badz juz zamontowaliscie instalacje gazowe np. ty hazardzistka (czy to Volvo ???)(i gdzie ty taka tania inst. znalazlas w UK-to chyba taniej anizeli w PL-czy to warsztat prowadzony przez polakow??? ) a jak tak to jaka pojemnosc i ile garnkow ;-) bo to akurat istotny element ktory ma wplyw na cene.
Jak sie poczatkiem roku dowiadywalem odnosnie ceny za instalacje do auta o poj. 2000 cm i 4 cylindrach (VW)to najtansza sekwencja byla w moim miescie za 2200 zl ale koles od razu polecal taka troche drozsza i lepsza za 2500 zl-podobno mniej awaryjna.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-05-30 20:41:02 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: 0

2010-05-30 21:09:20 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Musisz sobie już sam rozważyć czy ci sie opłaca,bo są plusy:
np w Londynabadzie nie płacisz CC,niższy R Tax,prawdopodobnie tansze ubezpieczenie,oszczędnośc na paliwie,kolejny plus to przy sprzedaży że auta z gazownia zawsze są droższe
Teraz minusy takie co mi przyszły od razu do głowy:
Każda gazownia musi być ustawiona i czasem kilka razy na poprawki jezdzisz,dwa nie wszędzie są warsztaty gdzie mają pojęcie o gazowni(pomijam takie gdzie robia na Robin Hood"a czyli a nóż sie uda),po trzy gaz jest bardziej suchy od beni i potrafia się gniazda zaworów wypalać (ponoć Ople najlepiej tolerują gaz),i na koniec sam osobiście nie zaryzykowałbym zagazowanie boxera tak samo jak moje poprzednie auto nie nadawało sie do tego.Głowica nie była w pozycji pionowej i (możecie zapytać Kraka bo zna temat) chłopakom z forum głowice padały jak muchy....
Ostatnie auto jakie miałem zagazowane to był stary Pasek ale instalka była I gen z Zuka wyjęta i własnoręcznie montowana.Oszczędności były kosmiczne bo poniewierałem auto jako akwizytor,dwa sam naprawiałem bo instalka była prosta jak budowa cepa atrzyk że tamten powóz to był jekszcze starej daty powóz (1986) i gazowanie mu nie szkodziło.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-05-30 21:30:38 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #5 Ocena: 0

2010-05-30 21:39:17 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Jak długo już śmigacie na gazie albo inaczej ile już najechaliscie na tej instalacji?Pytam z ciekawości bo interesuje mnie jak uturbione jednostki sobie radzą z taką mieszanką.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-05-30 21:43:14 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #7 Ocena: 0

2010-05-30 22:04:34 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

A to poczekam cierpliwie jeszcze parę miechów.Chodzi mi o przebiegi 10k w góre...
Tak czy inaczej niezawodności życze.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2010-05-30 22:24:10 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

hazardzistka, wymieńcie sobie świece wszystkie na japońskie JBL Irydowe, tu w uk za 4 szt 35 funtów, w polsce tyle za sztuke :))
i macie jazdy uuuuuuuuuuuuuu ja we wszytkich pojazdach powymieniałem na nie, w Toyocie po 60 000 mil wymieniłem ale były jeszcze dobre i pewnie by do 100 dojechał a to ważne żeby dokłądnie wszytko sie odpalało to i silnik ładnie chodzi i nie dostaje po dupie cała kosztowna reszta
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

znowu-ciupek

Post #9 Ocena: 0

2010-05-30 22:58:06 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

no i na przewodach nie ma co oszczędzać przy gazowni.No i świece jak pisał Krak najlepsze try lub czteroelektrodowe.Nie wiem jakim cudem ale to ma zajebisty wpływ na wypalanie mieszanki.Filtr powietrza no i filterek od gazu(tam sie zbiera w ciul syfu)o ile w nowoczesnych instalacjach takowe montują a zakładam że tak.Ogólnie z autem na gaz trochę zachodu jest a ja nie dbam o auta więc staram sie nie gazować.Noo chyba że już dorobie sie na kiełbachach że będe mógł sobie na Suprzankę pozwolić to wtedy zastanowimy sie nad gazownią:-]:-]:-]
Edit Krak z tego co mi wiadomo do To Jo Te najlepsze są Denso.Możesz wypróbować przy okazji jak będziesz zmieniał(zalecenia Matki prEwki hehe)

[ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 30-05-2010 23:01 ]

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-05-30 23:18:29 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »