MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Założenie konta w Barclays!!!

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kaza10000

Post #1 Ocena: 0

2010-05-20 11:21:56 (15 lat temu)

kaza10000

Konto usunięte

Jakie trzeba spełniać warunki żeby założyć konto w tym banku, czy wystarczą dwa dokumenty tożsamości, dowód i paszport?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

midian25

Post #2 Ocena: 0

2010-05-20 11:25:40 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Ja miałam tylko ID card-polski dowód osobisty,zadnych payslipów ani potwierdzenia adresu,zakładałam miesiąc temu w LLoyds TSB.
Sorry,nie doczytałam że chodzi o Barclays.

[ Ostatnio edytowany przez: midian25 20-05-2010 11:31 ]

"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

Webmaster

Post #3 Ocena: 0

2010-05-20 11:39:26 (15 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

W Barclays wystarczy polski dowód, jeśli dopiero przyjechałaś do kraju. Po prostu wpisują polski adres, a gdy masz potwierdzenie adresu w UK (albo i nie) zmieniasz na lokalny, żeby otrzymywać comiesięczne rachunki.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2010-05-20 12:01:14 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Na stronie Barclays wszystko jest napisane. Potrzebuja potwierdzenie tozsamosci i potwierdzenie adresu i podaja liste dokumentow.

Link

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 20-05-2010 12:01 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Tomaszz22

Post #5 Ocena: 0

2010-05-20 12:06:33 (15 lat temu)

Tomaszz22

Mężczyzna

Z nami od: 16-07-2009

w Londynie na Stratford jest oddzial Barclaysa z Polska Obsluga. Bez problemu otworzysz konto na dowod osobisty. (bez potwierdzenia adresu)

Do góry stronyOffline

monsieur1985

Post #6 Ocena: 0

2010-05-20 12:27:15 (15 lat temu)

monsieur1985

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2010

Dobra rada! Nie daj sie namowic na zadne dodatkowe opcje i konta! Szczegolnie polska obsluga stara sie ci wcisnac rozne produkty bankowe,gdyz za to maja prowizje.Jak cie interesuje tylko konto do wplaty wynagrodzenia-wystarczy current account.Ja juz bylem kilkadziesiat razy ze znajomymi w bankach(szczegolnie w Lloyds) interweniowac i likwidowac rozne wcisniete im smieci bankowe do niczego im nie potrzebne.Jezeli chcesz przesylac kase do kraju nie daj sie namowic na zadne karty bankomatowe do wyplaty w Polsce-to jest najgorsza mozliwosc.Przeliczaja ci najpierw funty na euro a potem euro na zlotowki po zanizonym kursie.Najlepiej wyslac jakas firma albo Money Gram (kazda poczta,biura podrozy)-najlepszy kurs wymiany i pieniadze juz po 10 minutach do odbioru w kraju.

Do góry stronyOffline

anna69

Post #7 Ocena: 0

2010-05-20 13:16:32 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

nie zgadzam sie ze stwierdzeniem "szegolne polska obsluga wciska" kazdy - maja okreslony pulap na kewartal jaki musza wypracowac, a ze polska obsluga glownie polakow obsluguje to im wciska - ale taka naprawde kazdy pracownik musi iles tam jakis opcji wcisnac i juz. Wiem to z pewnego zrodla, nie tylko polacy, a taka opinia jest krzywdzaca!
Do tego kazdy ma swoj rozum i powienien wiedziec, szczegolnie jesli rozmawia z kims po polski, czego oczekuje od banku i konta, wtedy nie ma opcji ze kos ci cos wcisnie.

Do góry stronyOffline

midian25

Post #8 Ocena: 0

2010-05-20 13:41:17 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

W oddziale, w którym ostatnio otwierałam rachunek,akurat polskiej obsługi nie ma,nikt nie próbował mi niczego wcisnąć,jednak kilka dni póżniej zadzwonił pierwszy telefon,potem następny i następny..
Chcieli ubezpieczać dom,samochód itp itd.
Nie mogłam się od nich uwolnić,w końcu umówiłam się na spotkanie w swoim oddziale,poszłam ze wszystkimi polisami,powiedziałam,że jeżeli zaproponują mi lepszą cenę na ubezpieczenie mieszkania,zawartości,samochodu,zdrowotne,to z miejsca rezygnuję z tamtych polis i przenoszę się do LLoydsa.
Skończyły się telefony.
Przynajmniej do następnego roku.

[ Ostatnio edytowany przez: midian25 20-05-2010 13:44 ]

"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

monsieur1985

Post #9 Ocena: 0

2010-05-20 14:18:10 (15 lat temu)

monsieur1985

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2010

Bardzo rosadnie postapiles-as.!Szczegolnie produkty ubezpieczeniowe Lloyds sa wyjatkowo drogie i niekorzystne.Bylem kiedys w tym banku z jakas ososba z zapytaniem o ubezpieczenie turystyczne na wypadek zaginiecia bagazu.Jest taka opcja,z tym,ze bedzie to impreza zorganizowana przez biuro podrozy a nie wylot indywidualny tanimi liniami np.Ryanair.Wizzair itp.Istnieja setki firm ubezpieczeniowych o wiele bardziej elastycznych i korzystnych dla ubezpieczjacego sie niz masowe produkty bankowe.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2010-05-20 14:49:04 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Akurat w zeszlym roku mialam ubezpieczenia mieszkania z Lloyds i byla to wtedy najlepsza oferta jaka znalazlam. Lloyds sprzedawal produkt Axa. Dostalam cashback, a po pol roku zrezygnowalam i nie potracili mi zadnej kary czy oplaty administracyjnej.

Wszystko trzeba porownywac, nie mowic, ze cos jest na pewno gorsze lub lepsze.

Jak wypelniacie formularze w banku przy otwarciu konta trzeba pozaznaczac kwadraciki, ze nie chce sie kontaktu w celach marketingowych i informacji o produktach i nie beda dzwonic.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,