MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwrot tax-u jako self employed!

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

reivilo

Post #1 Ocena: 0

2010-07-05 09:17:13 (15 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2010-07-04 22:56:34, malamute napisał(a):
dzieki za info znalazlem, Pani Magda powiedziala mi rowniez ze aby otrzymac Tax Credit przy self emplyed trzeba pracowac iles tam czasu wczesniej... poszedlem do biura HM i dowiedzialem sie zupelnie czegos innego, powiedziano mi ze tax credit przysluguje przy self emplyed od razu.

dokladnie ...jedynym obowiazkiem przy WTC i jego pochodnych jest przebywanie na wyspie ...opuszcenie jej na dluzej niz 12 albo 16 -( nie pamietam dokladnie ) tygodni powoduje ich zawieszenie ....czas pracy a raczej placenia NI jest wazny przy IS,
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

malamute

Post #2 Ocena: 0

2010-07-05 09:20:58 (15 lat temu)

malamute

Mężczyzna

Z nami od: 04-07-2010

tak upowaznienie dla agenta zostalo podpisane, z angielskim nie ma najmniejszego problemu:) wiec rozliczenie wypelnilismy za siebie i partnership, tzn to bylo takie wewnetrzne dla Horizon i Pani Magdy, a pozniej ona na podstawie tego co ja wypelnilem robi rozliczenie, opusilem w tym wewnetrznym UTR bo czekalem wtedy az UTR przyjdzie mi poczta ale wiem tez ze jak ono jest juz nadane to agent moze sobie to sam sprawdzic jesli ma upowaznienie, ja jestem w Polsce a listy pewnie juz przyszly z UTR na moj adres angielski ale nie mam jak tego sprawdzic, myslalem ze Pani Magda sobie sprawdzi a ona poza tymi 150 ktore juz skasowala RZĄDA 50 dodatkowo bo nasze dokumenty leżą w biurku...

[ Ostatnio edytowany przez: malamute 05-07-2010 09:22 ]

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #3 Ocena: 0

2010-07-05 09:23:10 (15 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

wez ty jej cofnij te upowaznienie .....i rozlicz sie sam ..nie npisales za jako okres to roliczenie
zwlaszcza ze spolke sie rozlicza jak se ..takie same terminy..chyba ze jestes ltd

[ Ostatnio edytowany przez: reivilo 05-07-2010 09:28 ]

Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,