MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwrot tax-u jako self employed!

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

regenerate37

Post #1 Ocena: 0

2010-01-30 17:28:31 (15 lat temu)

regenerate37

Mężczyzna

Z nami od: 09-01-2010

witam!
czy ktos sie sam rozliczal jako self employed?ostatnie 2 lata korzystalem z uslug horizon consulting w londynie,ale podobno nie jest zadna filozofia rozliczyc sie samemu zaoszczedzajac przy okazji 200 funtow!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-01-30 18:48:46 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Aniczka

Post #3 Ocena: 0

2010-01-30 19:24:15 (15 lat temu)

Aniczka

Kobieta

Z nami od: 06-03-2009

Hej,że sie tak wtrącę a czy mozna sie rozliczac co rok? Bo słyszałam że my polacy możemy rozliczyc sie z podatku dopiero po powrocie do PL?? Jak to jest?? Będę wdzieczna za odp.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2010-01-30 19:29:24 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

urzad wlasciwie rozlicza cie co rok, tylko nie zawsze cie o tym informuja, chybaze masz im cos doplacic. tak bylo z moim m. a jesli uwazasz ,z e nadplacilas podatek, to sama mozesz sie rozliczyc.mowa oczywiscie o osobie fizycznej, a nei self employed.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Kosecki

Post #5 Ocena: 0

2010-02-09 14:50:58 (15 lat temu)

Kosecki

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

200? Horizon Consulting to firma Pani Madzi, ktora zna sie na swojej robocie tak jak ja na lyzwiarstwie figurowym. Placic mozna, ale trzeba wiedziec komu i ile.

Do góry stronyOffline

malamute

Post #6 Ocena: 0

2010-07-04 22:20:26 (15 lat temu)

malamute

Mężczyzna

Z nami od: 04-07-2010

Cytat:

2010-02-09 14:50:58, Kosecki napisał(a):
200? Horizon Consulting to firma Pani Madzi, ktora zna sie na swojej robocie tak jak ja na lyzwiarstwie figurowym. Placic mozna, ale trzeba wiedziec komu i ile.

Cytat:

2010-02-09 14:50:58, Kosecki napisał(a):

a mozesz cos wiecej o niej i jej o Horizon? ja wlasnie zakladam partnership 2 osoby self emplyed i zaplacilem za rejestracje 150 + rozliczam ja juz bo minelo pare miesiecy i lekko jestem spozniony no i ponoc mialo byc tak ze rozliczane sa tylko osoby fiziczne a nie partnership, ale Pani Magda ustalila kwote 150 za calosc... ok wypelnilem papiery podpisalem, nie wpisalem UTR jedynie bo czekamy (2osoby) na niego wiec pomyslalem ze jak otrzymamy to podam Pani Magdzie i a ona dopelni reszty... OK dopelni ale wpierw poprosila ze za to ze trzyma dokumenty status cytuje "czekamy na informacje"
wiec cytuje "oplata za 3 rozliczenia
podatkowe i przedluzenie postepowania
(wyzsze koszty) bedzie wyzsza niz wskazana poprzednio 150 funtow. Dlatego
tez bede zmuszona poprosic
o doplate 50 funtow do poprzednio uiszczonej kwoty.
Prosze o informacje czy rozumie Pan powyzsze, akceptuje oraz kiedy mozecie".
Ja sie pytam co to w ogole jest?
Poprosilem o podanie gdzie w statucie Pani Magdy firmy jest klauzula odnosnie takich "kar". Jakbym wiedzial ze zarząda 50 funtow ot tak to poprostu bym nie wyslal juz dokumentow, a poczekal cierpliwie na UTR. Zrobilem tak tylko dlatego ze teraz musze troche dluzej pozostac w Polsce a nie chcialem sie bawic w wysylanie dokumentow z Polski... dodam ze obrót o koszty póki co 0 ale sam sie nie rozlicze bo mnie na razie w UK nie ma i myslalem ze z pomoca Pani Magdy bedzie dobrze... a tu ZONK !!!

[ Ostatnio edytowany przez: malamute 04-07-2010 22:28 ]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-07-04 22:48:49 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

malamute

Post #8 Ocena: 0

2010-07-04 22:56:34 (15 lat temu)

malamute

Mężczyzna

Z nami od: 04-07-2010

dzieki za info znalazlem, Pani Magda powiedziala mi rowniez ze aby otrzymac Tax Credit przy self emplyed trzeba pracowac iles tam czasu wczesniej... poszedlem do biura HM i dowiedzialem sie zupelnie czegos innego, powiedziano mi ze tax credit przysluguje przy self emplyed od razu. Nie znam blizesz Horizon Pani Magdy ale zaczyna mi sie to nie podobac....

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2010-07-05 07:59:56 (15 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Jak mówi ania78 - czemu nie rozliczycie się online? Przeciez to proste jak taczki. Jak nie mówicie po angielsku, to nie macie jakiegos kumatego kolegi?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

reivilo

Post #10 Ocena: 0

2010-07-05 09:14:01 (15 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2010-07-04 22:20:26, malamute napisał(a):
ja wlasnie zakladam partnership 2 osoby self emplyed i zaplacilem za rejestracje 150
przeplaciles zwlaszcza ze rejestracja jest za darmo
Cytat:
rozliczam ja juz bo minelo pare miesiecy i lekko jestem spozniony no i ponoc mialo byc tak ze rozliczane sa tylko osoby fiziczne a nie partnership, ale Pani Magda ustalila kwote 150 za calosc...
podatkowe i przedluzenie postepowania
(wyzsze koszty) bedzie wyzsza niz wskazana poprzednio 150 funtow.

ciekawe za co .....napisz kiedy zaczales prowadzic dzialanosc ....odpisze ci do kiedy masz czas na rozliczenie
Cytat:
Ja sie pytam co to w ogole jest?
Poprosilem o podanie gdzie w statucie Pani Magdy firmy jest klauzula odnosnie takich "kar". Jakbym wiedzial ze zarząda 50 funtow ot tak to poprostu bym nie wyslal juz dokumentow, a poczekal cierpliwie na UTR.
troche cie chyba naciagaja....za roliczenia sie nie placi .....chyba ze ostro po terminie..ale tp kara HMRC.....i zwsze mozna negocjowac

Cytat:
Zrobilem tak tylko dlatego ze teraz musze troche dluzej pozostac w Polsce a nie chcialem sie bawic w wysylanie dokumentow z Polski...
zawsze mozesz sie roliczyc on line ...zwlaszcza ze teraz gateway od razu daje nr do rozliczen
Cytat:
dodam ze obrót o koszty póki co 0 ale sam sie nie rozlicze bo mnie na razie w UK nie ma i myslalem ze z pomoca Pani Magdy bedzie dobrze... a tu ZONK !!!
jak wyzej...a mam pytanie podpisywales upowanienie dla pani/firmy na druku HMRC?

pisales cos o UTR jak nie masz UTR nie ma problemu .....nadawany jest automatycznie po pierwszym roliczeniu...ale jak nie wpiszesz lba nie urywaja :-]
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,