Str 2 z 2 |
|
---|---|
bercick | Post #1 Ocena: 0 2010-01-21 13:45:34 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-01-2010 Skąd: EU |
TV Licence to kiedyś nazywała się BBC Licence. 75% idzie do BBC. Osobiście nie płacę, bo nie oglądam, zresztą cała ta "agencja" to nic innego jak akwizytorzy od dywanów. Straszą specjalnie przygotowanymi listami, żeby ludziska płacili.
|
marcinb | Post #2 Ocena: 0 2010-01-21 15:30:56 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
TV License jest dwojakiego rodzaju:
- Imienna - Adresowa Kupujac jakiekolwiek urzadzenie elekroniczne odbierajace przekaz tv/radio lub dzialajace w polaczeniu z odbiornikiem tv/radio podajemy nasze dane osobowe i adresowe. W odpowiedzi na twoje pytanie: - To zalezy, czy wlasciciel/glowny najemca mieszkania/domu oplaca TV License. Jesli tak to dzwonisz do biura i podajesz numer TV License przypisany do tego adresu. Jesli ''kazdy sobie rzepke skrobie'' to niestety musisz wykupic TV License. Przy tylu osobach w jednym domu to drugie rozwiazanie wydaje sie raczej irracjonalne. U mnie w domu jest nasz 3 i zrzucamy sie na TV License przypisana do adresu wspolnie a przy przeprowadzce podaje tylko nowy adres. Jesli wspolmieszkancy sie zmieniaja to jest to bez znaczenia, adres ma TV License. Swoja, jesli maja, moga uniewaznic/wstrzymac oplacanie - chyba ze chca placic podwojnie - mnie to obojetne. Reasumujac - zapytaj sei glownego najemcy czy oplaca TV License, popros o numer, zadzwon do biura i poinformuj ze teraz wprowadziles sie pod ten adres w zwiazku z czym nie bedzies zjuz oplacac swojej TV License. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #3 Ocena: 0 2010-01-21 16:44:06 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2010-01-21 18:31:36 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
pasior niestety musisz, my też nie ogladamy angielskiej TV, ale jak tylko powiesiliśmy antene zjawił się kolo.
Wcześniej pod tamtym adresem ponad 6 miesiecy nikt nie miszkał. Prawo jasno stanowi, masz TV płacisz, wynika jasno ze wystarczy że płci się na jeden TV pod jednym adresem. Kiedyś mieszkaliśmy też z kimś i jak kopiłem TV, no moze dumnie to brzmi ale to był monitor / TV-LCD 15" ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|