MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ile osób może mieszkać w domu?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-01-14 22:41:16 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

też kiedyś byłem w takim flacie, w bloku, miałem zrobić schody i living, dziwiła mnie sterta butów przy drzwiach, przez przypadek otwarłem sypialnie a tam jak w wojsku wciśnięte piętrowe łóżka, smród wywalił taki ze żołądek ze trzy razy odbił mi się od czaszki i z trudem utrzymałem go w kroku :>
W ogóle był syf, wykładziny wyglądały tak (nie przesadzam!) jak by ktoś nasypał błota łopatą, gdy przyjechałem było czarne klepisko, po skończonej pracy kolor zrobił się szary ... mysi... po prostu tragedia, idealne miejsce dla wszelkiej maści chorób i robactwa.
Ilu tam mieszkało nie mam pojęcia ale dosłownie tylu ile dało się upchać łózek piętrowych... się zastanawiałem czy aby czasem nie śpią na zmianę jak w łodzi podwodnej :>

A co do tematu, sprawdźcie czy aby na prawdę was nie stać na studio flat czy 1 bed, w brew pozorom może się okazać że troszkę dalej a znajdziecie w dobrej cenie ładne mieszkanie, a że trzeba będzie pare funtów więcej to za intymność i spokój warto poświecić. wiedzę w twoim profilu ze prawdopodobnie mieszkasz przy H.lane to dość drogie miejsce, a nie warto by były wynieść się na obrzeża Londynu??
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

sebabar

Post #2 Ocena: 0

2010-01-14 22:58:02 (15 lat temu)

sebabar

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-01-2010

Cytat:

2010-01-14 18:54:06, grzes-24 napisał(a):
Dwa tygodnie mijaja na nowym mieszkaniu i znowu problemy...
Mieszkamy w domu (3 bedroom) na piętrze (wynajmujemy pokój). Na dole ktos wykupił sobie mieszkanie (są osobne wejścia).
My mieszkamy w jednym pokoju (małżeństwo z dzieckiem) a dwa pokoje zajmuje drugie małżeństwo z dwojką dzieci.
Ten gość co kupił na dole mieszkanie zaczyna się burzyć że do góry mieszka nas za dużo. Jedna rodzina musi się od nas z góry wyprowadzić bo "niby" może tu mieszkać tylko jedna rodzina - tak powiedział ten z dołu. Powiedział, że jak się jedna rodzina nie wyprowadzi no on nam narobi kłopotów bo jego żona pracuje w cansilu.
Czy są takie przepisy że tylko jedna rodzina może mieszkać w jednym mieszkaniu? Coś mi tu "śmierdzi", ktoś chyba coś kręci ale kto?

Gaweł na górze Paweł na dole, lub odwrotnie (ostatnio pamięć mnie zawodzi). To wolny kraj z tego co mi wiadomo...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

grzes-24

Post #3 Ocena: 0

2010-01-15 08:35:18 (15 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

A tak nie zmieniłem jeszcze adresu hmmm....
Teraz mieszkam na obrzeżach west ealingu.
Oki można znaleść może i taniej pokój na wschodzie ale jaka tam jest przestępczość no i dojazdy do pracy by wtedy mocno podrożały ;(

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-01-15 09:03:10 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Grześ na co ty gadasz, tylko nie na wschodzie, ja tam jak mam jechać na serwis to mi sie odechciewa wstawać rano a co dopiero tam mieszkać.
a popatrz na zachód, albo baaardziej na północ, tzw strefa 5-6, Nie wiem gdzie pracujesz i czym dojeżdżasz, ale znam ludzi co pracują np na fulam SW15 a wynieśli się do Sevenoaks, to za M25 na południowy wschód, płacą duuużo taniej, totalna cisza jak to na wsi, a do pracy mają pociąg który dowozi ich w ciągu kilkudziesięciu minut, podajże 30.
Kwestia znalezienia domu gdzie będzie w miarę blisko pociągu który bezpośrednio cie dowiezie.
Ja też zawsze mieszkałem w centrum, Tooting, Wordsworth, nie dość ze w sumie ciasno to ceny kosmiczne, wyniosłem się tak jak widzisz na wiochę, teraz płace parę stówek mniej a mam 2 razy większy dom. Fakt ze dla mnie nie ma znaczenia komunikacja, ale poznałem tu takich co od lat jeżdżą do City i dostają się tam szybciej tramwajem, pociągiem niż ja samochodem.

Tak w ślepo to bym ci sugerował ogladanie domów Watford, byłem tam wielokrotnie i bardzo często domy, mieszkania robią miłe wrażenia, zazwyczaj są obszerniejsze niż w centrum a cena ta sama albo taniej, policz sobie ile faktycznie kosztuje cie wynajęcie mieszkania i co ci z domu 3 bed, skoro musisz się gnieździć z tyloma osobami relatywnie masz ciaśniej niż w studio, lepiej wziąć coś mniejszego i mieć spokój, życie studenckie nie jest dobre dla rodziny

Do góry stronyOffline

villona

Post #5 Ocena: 0

2010-01-15 18:51:06 (15 lat temu)

villona

Kobieta

Z nami od: 09-01-2010

Nie jest w sumie powiedziane ile osob moze maksymalnie mieszkac w domu ale srednio przydziela sie 1-2 osoby na sypialnie (z=bez uzywania salonu jako sypialni). Jednak zalezy co masz napisane w kontrakcie. Jezeli w kontrakcie jest clouse ze nikt wiecej nie moze mieszkac w owym domu oprocz podanych osob na kontrakcie to wtedy nikt wiecej nie mze sie wprowadzic bo inaczej bedziecie lamac kontrakt i podwynajmowywac dom.
Czy ten co mieszka pod wami, mieszka w osobnym flacie (na parterze) czy jest to ten sam flat?
Istnieje cos takiego jak HMO (Houses in Multiple Occupation). Jezeli dom jst duzy 2/3 pietrowy, badz zostal przekonvertowany na male studios/bedsides badz mieszka duzo osb (nie jest pewna ale jakies 8/9 osob moze mniej) to wtedy wlasciciel musi zarejestrowac dom w Council'u jako HMO (Houses in Multiple Occupation). inaczej bedzie mial problemy. Nie jest latwo dostac HMO certificate czasami czeka sie miesiacami na to. Jezeli dom klasyfikuje sie under HMO rules, landord nie moze wynajac mieszkania dopoki nie ma tego certificatu bo moze dostac kare. Wiecej informacji pod linkiem:

http://www.communities.gov.uk/housing/rentingandletting/privaterenting/housesmultiple/

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-01-15 19:14:02 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #7 Ocena: 0

2010-01-15 19:42:11 (15 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Na dole oczywiście jest osobny flat (róznież 3 bedroom). My mamy całkowicie osobne wejście z dworu z boku budynku.
P.S. passior
DA11 gdzie to jest?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2010-01-15 21:00:34 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2010-01-15 21:05:16 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Grześ zapoznaj się z maps google :)
l&geocode=&q=DA11&sll=53.800651,-4.064941&sspn=17.256447,57.084961&ie=UTF8&hq=&hnear=Gravesend,+Kent+DA11,+Wielka+Brytania&ll=51.437009,0.344804&spn=0.283788,0.891953&z=11" target="_blank">http://maps.google.co.uk/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=DA11&sll=53.800651,-4.064941&sspn=17.256447,57.084961&ie=UTF8&hq=&hnear=Gravesend,+Kent+DA11,+Wielka+Brytania&ll=51.437009,0.344804&spn=0.283788,0.891953&z=11
faktycznie fajne miejsce, zjeździłem tamte okolice na motorkach bo też szukaliśmy tam mieszkania!
ale znaleźliśmy tu gdzie znaleźliśmy :-] i też uwielbiam tą cisze i świeże powietrze bez cury i baraniny 8-)

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #10 Ocena: 0

2010-01-15 21:14:03 (15 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Cytat:

2010-01-15 19:42:11, grzes-24 napisał(a):
Na dole oczywiście jest osobny flat (róznież 3 bedroom). My mamy całkowicie osobne wejście z dworu z boku budynku.
P.S. passior
DA11 gdzie to jest?

tzn ze masz normalny dom. tutaj dopiero wspolczesnie stosuje sie rozwiazanai w postaci zbiorczych klatek schodowych, wczesniej kazdy flat mial osobne wejscie. niby budynek mieszkalny wielorodzinny ale ile mieszkan tyle wejsc do budynku.
kiedys mieszkalem w takim. mieszkanie na pierwszym pietrze z poddaszem i malenka klatka schodowa z ulicy tylko do mojego mieszkania a w nim z 1. poziomu schody na poddasze mieszkalne.
6 mieszkan - 6 wejsc do tego samego budynku.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,