MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ktore miasto w anglii do zycia

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

michu-pl

Post #1 Ocena: 0

2009-12-24 18:56:05 (16 lat temu)

michu-pl

Mężczyzna

Z nami od: 24-12-2009

Witam

Pracuje w firmie na kontrakcie i jestem w trakcie konczenia prawka na TIRY w zwiazku z czym bede mial mozliwosc znalezienia pracy z posrod kilkunastu ofert na terenie anglii. Moja dama zycia jest jeszcze w polsce ale ma zamiar przyleciec w przyszlym roku. Jest po studiach w stutgardzie mowi biegle po niemiecku jest account manager w polsce wiec chcialbym przeniesc sie do miasta w ktorym bedzie miala swobodny start do pracy biurowej. Ktore miasto polecacie z perspektywy rozwoju ilosci firm oraz kosztow zycia. Mysle nad londynem obecnie jestem w Oxfordzie ale londyn tani i wygodny do zycia niestety nie jest

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

krakn

Post #2 Ocena: 0

2009-12-24 19:09:43 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no własnie londyn jest kosmicznie dorogi, sądze ze alternatywą byłby przemysłowe miasto Birmingam, z tego co widzę większosć firm które nie "mieszczą" się w Londynie są w Birmingam.

To odczucie oczywiscie subiektywne, wnioskuje po rozmowach z anglikami, z obserwacji, gdy bywam w okolicach, z tego co widzę Birmingham "promieniuje" bardzo daleko, tzn ludzie dojeżdżają z dość daleka z okolicznych miasteczek oddalonych nawet ponad 20mil, a sklepy w tych miasteczkach są lepiej, wyposażone niż londyńskie, widać to zwłaszcza po sklepach np muzycznych, elektronicznych.
Byłem w szoku gdy w małej mieścinie pod Birmingham widziałem sklep w którym ruch jak w sklepie mięsnym a schodziły sprzęty HiFi za grube tysiące funtów, logiga prosta ludzie mają kase, ale na pewno nie zarobioną w tej dziurze, najbliżej birmingam albo warwick :))

Skoro dziewczę biegle sprecha to przydało by się zeby jeszcze miała pojęcie o angielskim, wtedy faktycznie może mieć szanse na niezłą possade gdzie zaleta znajomości 3 języków będzie podstawowym atutem, ale to nie znaczy że będzie różowo i nie trzeba będzie na jakiś czas podjąć bardziej przyziemne prace i ulac trochę potu, tym bardziej że to dopiero początek dłuuuugiej kariery zawodowej.
tak czy siak

Ja bym stawiał na Birmingam i trzymam kciuki!
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

chinczyk

Post #3 Ocena: 0

2009-12-24 22:27:56 (16 lat temu)

chinczyk

Mężczyzna

Z nami od: 09-07-2008

york
niech probuje w cpp lub aviva
yyy

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

michu-pl

Post #4 Ocena: 0

2009-12-25 02:15:12 (16 lat temu)

michu-pl

Mężczyzna

wiesz nie chce pracowac w anglii i zarabiac na upychanie siana w kieszen jakiemus ciapakowi za nore o wartosci tysiaca funtow msc

porownujac ceny wynajmu mieszkan mozna naprawde tanio wynajmowac ladne domy z dala od londynu tylko problem polega na tym zeby bylo gdzies jeszcze zarobic na te wynajmowanie. Jak mam placic tysiac za dom to wole placic 500 za ladny 2bedrom flat dlatego mysle gdzie sie osiedlic dopuki jeszcze mam wybor. Oxford to absolutnie kiepskie miasto nie dosc ze ceny jak w londynie to jeszcze brak perspektyw no chyba ze chcesz sprzedawac dlugopisy studenta poczytam o tym Birmingham i zobacze co tam ciekawego jest A CO MYSLICIE o miastach typu bornemouth portsmouth

Do góry stronyOffline

Strona WWW

denny85

Post #5 Ocena: 0

2009-12-25 12:54:52 (16 lat temu)

denny85

Mężczyzna

Z nami od: 26-04-2008

to moze norwich tez slyszalem ze tam jest ladne miasto do zycia ale co chodzi o prace to uderzalbym takie miasta jak coventry, birmingam, i jest jeszcze jedna miejscowosc ktora nazywa sie tammworth ktore posiada masywne parki logistyczne magazyny itp

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2009-12-25 17:40:17 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2009-12-24 18:56:05, michu-pl napisał(a):
Witam

Pracuje w firmie na kontrakcie i jestem w trakcie konczenia prawka na TIRY w zwiazku z czym bede mial mozliwosc znalezienia pracy z posrod kilkunastu ofert na terenie anglii. Moja dama zycia jest jeszcze w polsce ale ma zamiar przyleciec w przyszlym roku. Jest po studiach w stutgardzie mowi biegle po niemiecku jest account manager w polsce wiec chcialbym przeniesc sie do miasta w ktorym bedzie miala swobodny start do pracy biurowej. Ktore miasto polecacie z perspektywy rozwoju ilosci firm oraz kosztow zycia. Mysle nad londynem obecnie jestem w Oxfordzie ale londyn tani i wygodny do zycia niestety nie jest

Wchodzisz na strone z ogloszeniami (ewentualnie druga polowa) i szukasz pracy jaka dziewczyne interesuje. Patrzysz, gdzie najlepiej placa, gdzie jest najwiecej ofert, a potem porownujesz zarobki do kosztow utrzymania w danym miescie. Sprawdzasz czy jest w miare bezpieczne itp.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

michu-pl

Post #7 Ocena: 0

2009-12-25 21:32:13 (16 lat temu)

michu-pl

Mężczyzna

mysle ze birmingam decyzja zapadla :) a wiec niedugo witam nowe twarze:) pozdro dzieki za info

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #8 Ocena: 0

2009-12-25 22:01:12 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

przynajmniej ja trzymam kciuki! powodzenia!
i zostan z nami :D
wesołych świąt! :D
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

B0nkers

Post #9 Ocena: 0

2009-12-25 22:24:21 (16 lat temu)

B0nkers

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 06-12-2009

Cytat:

2009-12-24 18:56:05, michu-pl napisał(a):
Jest po studiach w stutgardzie mowi biegle po niemiecku jest account manager w polsce

W Stuttgarcie.
To bardzo fajnie ale niestety w tym kraju nie rozmawia się ani po polsku ani po niemiecku ;-)
Myślę że jak mieszkasz w Oxford to lepszego miejsca w Anglii nie znajdziesz.
Birmingham - jak lubisz ludność w 60% nie-białą to będzie OK ;-)
Mięso z psa przemielone razem z budą

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,