|
---|---|
michu-pl | Post #1 Ocena: 0 2009-12-24 18:36:35 (16 lat temu) |
Z nami od: 24-12-2009 Skąd: OXFORD |
Witam serdecznie.Jestem posiadaczem pewnych rowerow ktore maja zainsalowane pewne urzadzenia do robienia pewnego produktu ktory nastepnie mozna zjesc. Chcialbym wypuscic takie rowery na centrum londynu.
No i pytanie jest bardzo proste a zarazem trudne. Jak wypuscic takie rowery na cantrum londynu legalnie aby nikt sie nie przyczepil do tego. Teoretycznie rowery przemieszczaja sie nie wymagaja miejsca stacjonarnego a co z dalszymi pozwoleniami i jaka jest mozliwosc by takie cos wprowadzic w centrum londynu - moze ktos ma ochote wejsc w ten temat razem ze mna i pomoc w organizacji calego przedsiewziecia. Pozdrawiam |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2009-12-24 19:15:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hm, na pewno będziesz potrzebował uzyskać licencje higieny czy jakoś tak, z tego co wiem są trzy stopnie, pierwsza to sprzedaż gotowego produktu, druga podgrzewanie posiłków, trzecia to przygotowywanie / gotowanie.
Nie wiem nic wiecej bo mnie to mało interesowało, ale na pewno będziesz musiał uzyskać któryś z tych certyfikatów. Widuje elektryczne autka sprzedające kawe, wiec sądze że ten twój tajemniczy produkt również uda sie sprzedać, tylko trzeba trafić na nie upierdliwego urzędasa i mam nadzieje że nie trafisz na nadgorliwą konkurencje. Jak już wystartujesz z tym pewnym produktem to daj znać, a nuż się zatrzymam i wypróbuje opowiem innym czy warto ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
michu-pl | Post #3 Ocena: 0 2009-12-24 19:42:45 (16 lat temu) |
no co do tej licencji to wiem robisz ja online przez internet pytania i test proscizna
Ale chodzi mi o to jak wyglada sprawa z legalnascia sprzedazy w centrum londynu. Jesli sobie jezdze nim i sprzedaje czy musze miec zezwolenie z councilu czy cos takiego |
andyopole | Post #4 Ocena: 0 2009-12-24 19:44:01 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
u nas na odpustach bywaly takie rowery, facio pedalowal i krecil cukrowa wate na patyku. Sorry jesli zniweczylem biznesplan.... Wesolych Swiat.
|
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2009-12-24 19:45:52 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
moze byc jeszcze katarynka na pedaly a papuga moze podawac ziarenka konopii indyjskich do dalszej uprawy w ramach akcji "zrob to sam, daj sie machnac drugiemu..."
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2009-12-24 21:38:36 (16 lat temu) |
hm, wiesz teraz to zgaduje, ale zazwyczaj jest tak że jak chcesz prowadzić działalność w jakimś rejonie to musisz mieć odpowiednie zezwolenie, i wnieść stosowną opłatę za użycie terenu na którym jesteś, podejrzewam że najlepiej zapytać w Westminster ca, bo chodzi o to ze będziesz korzystał z ich terenów czyli drogi, jajo jest takie ze w centrum masz podwójne czerwone albo żółte linie, i nie wolno się zatrzymywać żadnym pojazdom, chyba że sobie wykupisz pozwolenie, ale to utopia, albo druga możliwość stajesz na terenie prywatnym, czyli na tym trochę innym chodniku koło budynku, wtedy musisz dogadać się z właścicielem posesji.
co do pozwolenie to nie taki pryszcz, owszem aplikacja to pryszcz, ale najprawdopodobniej czeka cię spotkanie z inspektorem. A inspektorzy jak to inspektorzy. też pomyślałem o wacie ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #7 Ocena: 0 2009-12-24 22:09:00 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
michu-pl | Post #8 Ocena: 0 2009-12-25 02:11:16 (16 lat temu) |
generalnie widzieliscie zeby ktos sprzedawal wate cukrowa i popcorn ??? w tym kraju z gowna kreci sie bat wiec tak naprawde i to nie jest glupim pomyslem - moge miec maszyny vendingowe ktore stawiasz na ulicy i po wrzuceniu panda wydaja ci paczke cieplego popcornu to nie jesttakie glupie tylko kwestia jak to dziala tutaj
![]() ![]() |
krakn | Post #9 Ocena: 0 2009-12-25 19:18:48 (16 lat temu) |
z popkornem to widziałem dzieciaki w kinie i okolicy (wrr nienawidzę tego zwyczaju)
a wate to chyba raz ktoś sprzedawał chyba w Brighton... na pewno gdzieś nad morzem to było i jeszcze mi się przypomina jakieś wiejskie targowisko gdzieś w małej mieścinie, wiecie taki odpust ![]() tu bardziej popularne są prażone w karmelu orzechy, migdały itp Nad morzem, smażone z blachy, na oliwie posypane solą morską na patyku płotki (to w Hastings, fakt kurde pycha była ) Michu, ze tak powiem, jak w każdym biznesie, nikt ci rady nie udzieli i nie chodzi o to ze ktoś jest nieżyczliwy, tylko widzisz. na przykładzie coli, jest mase produktów podobnych do coli, a jednak tylko cola i pepsi (generalnie to sztuczna konkurencja) jest najlepsza w sprzedaży. Tysiące ludzi codziennie startuje z biznesami bywa że niby sprawdzone i co? i lipa, i nagle trafia na wiatr w żagle i właściwie nie wiadomo dlaczego zaczyna się świetnie kręcić, po prostu jeżeli jest to twój klimat czujesz że jesteś wstanie przekonać klienta że to jest dla niego dobre BA! najlepsze! to poleci, choćby ci milion ludzi powiedziało ze to nie ma szans, poczytaj historie emerytowanego pułkownika który wymyślił KFC będąc na emeryturze ![]() myślę że najważniejsze jest opakowanie, to drugie "pudełko" ;> Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
michu-pl | Post #10 Ocena: 0 2009-12-25 21:36:08 (16 lat temu) |
generalnie w tym kraju wszystko jest mozliwe i luszie zarabiaja tu dobrze na takich bzdurach i jak to mi kumpel powiedzial tu nie zawsze najlepsze sie sprzedaje
![]() |