MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Oszustwo z agencji mieszkaniowej-kto pomoze!!!

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2009-12-06 10:53:20 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

RUDA281:
Landlord jest odpowiedzialny za umieszczenie depozytu w DPS lub innym systemie ochrony depozytu. Jesli agencja go reprezentuje to moze to zrobic w jego imieniu. Ale dochodzic depozytu trzeba zwykle od landlorda. Agencja jest tylko posrednikiem - reprezentantem.

Nie da sie zlozyc wniosku do sadu bez dodatkowych kosztow, ale w pozwie mozesz zaznaczyc, ze zadasz od landlorda rowniez zwrotu kosztow sadowych. Proponuje jednak zastanowic sie jakie sa szanse, ze landlord jest w ogole wyplacalny i uda sie odzyskac te pieniadze od niego jak wygrasz sprawe. Bank przejal mu nieruchomosc, wiec jego historia kredytowa i tak jest juz w ruinie i kolejny wyrok sadowy nie wzruszy nim za bardzo.

Tytul nieadekwatny do tresci. Agencja Cie nie oszukala tylko landlord, bo prawdopodbnie juz jak wynajmowal to wiedzial, ze bank przejmie nieruchomosc za dlugi.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 06-12-2009 10:54 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

RUDA281

Post #2 Ocena: 0

2009-12-06 14:33:27 (16 lat temu)

RUDA281

Kobieta

Z nami od: 09-06-2009

z tego co ja wiem to wlasnie agecja powinna dopilnowac tego zeby nasz depozyt byl zarejestrowany w tds po rejestracji tego depozytu ja jako osoba ktora wynajela mieszkanie od agecji powinnam otrzymac pismo gdzie i kiedy ten depozyt zostal zarejestrowany!niestety takiego dokumetu nie otrzymalam!agecja umywa rece mowiac ze ich rola zakonczyla sie z dniem podpisania umowy!!i ze musze prosic landlorda o zwrot mojego depozytu. a pan landlord ma zmieniony nr telefonu!! i ma nas w nosie!!

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-12-06 14:38:41 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-12-06 14:41:27 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

RUDA281

Post #5 Ocena: 0

2009-12-06 15:03:11 (16 lat temu)

RUDA281

Kobieta

Z nami od: 09-06-2009

umowe podpisywalismy z agecja!!!

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-12-06 15:33:00 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2009-12-06 16:53:52 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To kto bedzie odpowiedzialny za zabezpieczenie depozytu precyzuje umowa miedzy agencja, a landlordem. Sa dwie opcje: agencja przekazuje depozyt landlordowi lub agencja ma zabezpieczyc depozyt w jego imieniu. Jesli agencja Ci mowi, ze oni mieli tylko wynajac mieszkanie i nie bylo czescia ich umowy zabezpiecznie depozytu to dochodzisz zwrotu od landlorda.

Zawszze we wniosku do sadu mozesz podac landlord i agencje, najwyzej agencja od razu dostarczy dokumenty potwierdzajace, ze oni nie byli odpowiedzialni za to.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

peciopopus

Post #8 Ocena: 0

2009-12-06 23:24:03 (16 lat temu)

peciopopus

Kobieta

Z nami od: 20-11-2008

Nie jest istotne co kto mowi a fakt co jest uwzglednione na umowie czyli kto zarzadza posiadloscia, moze to byc agencja lub landlord! To powinno byc wyraznie napisane.
Wyjasnijmy to sobie w ten sposob zeby bylo bardziej klarowne - ten kto na twojej umowie odpowiada za wszelkie naprawy dotyczace domu/mieszkania odpowiada za zabezpieczenie depozytu, przedstawienie gaz certyfikatu w okreslonym terminie etc, etc.

Jesli chodzi o skierowanie sprawy do sadu to niestety bedziesz musiala troche wydac mysle ze do £300. Najwazniejsze jest zebys znala adres osoby/instytucji ktora pozywasz, nie jest istotny fakt ze landlord zmienil numer telofonu.

Jest jeszcze inna opcja, sproboj obdzwonic 3 rzadowe instytucje i dowiedz sie czy moze maja twoj depozyt. Z tego co pamietam one tez moga zajac sie depozytem ktory zastal niezabezpieczony aczkolwiek o wiele dluzej to trwa.

Z mojej strony jestesmy na drodze sadowej w sprawie depozytu i wiem wiele na ten temat. Wydaje mi sie ze twoja sprawa nie jest skomplikowana tak jak nasza.
Dziwi mnie fakt ze osoby ktore maja male pojecie na ten temat wogole zabieraja glos a tym samym wprowadzaja innych w blad nie obrazajac nikogo.

[ Ostatnio edytowany przez: peciopopus 07-12-2009 07:21 ]

Do góry stronyOffline

villona

Post #9 Ocena: 0

2010-01-13 22:30:18 (15 lat temu)

villona

Kobieta

Z nami od: 09-01-2010

Zlozenie court claim nie bedzie Cie kosztowao duzo jako ze oni biora oplaty zalene od sumy o jaka wlaczycz. W twoim przypadku £300 wydaje mi sie ze bedzie to minimalna stawka jakies 65 funtow badz mniej. Wiem ze np stawka pomiedzy 1000-3000 jest £85. Wejdz na strone HMRC i tam pod FEES znajdziesz ceny. Deposit powinien byc zarejestrowany w ciagu 14 dni i osoba ktora ten deposit przetrzymuje jest w obiawiazku by go chronic z jednym ze scheme'ow. Jako, ze landlord trzymal ten deposit to byl to jego obowiazek.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,