MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jazda z bronią

« poprzednia strona

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 7 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

feszter82

Post #1 Ocena: 0

2009-11-21 15:12:50 (16 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2008

Cytat:

[B]

Czyszczenie po strzelaniu to podstawa, bo jak się ten nagar zapiecze, dojdzie do tego trochę rdzy i trzeba zamek otwierać "z buta" lub młotkiem. Ewentualnie można karabinek zalać olejem po strzelaniu wtedy nie powinien się zapiec, ale i tak trzeba go później wyczyścić.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Wieprz</i> 21-11-2009 14:13 ]

Z doswiadczenia powiem ze karabin zalany olejem, wstawiony do magazynu i uzyty po tygodniu bez czyszczenia w miedzyczasie jest dalej w 100% uzyteczny z tym ze przy celu nr.1 jest wiecej dymu jak ognia ;-) -strasznie kopci- aha po strzelaniu mozna go normalnie doczyscic wiec taki olej do czyszczenia i konserwacji broni (taki MON-owski) dziala cuda.
A z tych 3 broni przedstawionych na zdjeciu dane mi bylo strzelac z kazdej a z mausera to nawet do zywego celu 8-) .
PS.:Spokojnie mauser byl mysliwski :-D:-D:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wieprz

Post #2 Ocena: 0

2009-11-21 15:34:47 (16 lat temu)

Wieprz

Mężczyzna

Z nami od: 21-11-2009

Zależy jakie to było strzelanie ;-) Po 300 sztukach to już karabinek jest dosyć brudny, a już nie daj boże po ślepakach. Tłoczysko pokryte jest grubą warstwą nagaru - ja używam Cif-a dobrze czyści, na błysk :-)

Ja też z tego strzelałem co na zdjęciu (dosłownie) + SWD, SWT, Mosin 91/30 Lee Enfield No.1 i No.4, z peemów PPSz wz. 41 (z pepeszy najwięcej bo to moja miłość), PPS wz 43, Glauberyt, PM wz 63 czyli Rak, czeski Skorpion, a pistoletów to mi się nie chce wymieniać :-P - nie strzelałem z Wista i z VIS-a (oczywiście z tego pierwszego nie żałuję, że nie strzelałem). Moim zdaniem najlepszy polski pistolet to MAG, a ulubiony to GLock 17 i CZ75 - bo mi najlepiej leżą, choć Sig P226 i P228 też są kozackie ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: Wieprz 21-11-2009 15:36 ]

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2009-11-21 17:19:58 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

A ja odpykalem swoje dwa lata ale strzelalem niewiele, chyba raz w m-cu, nie pamietam. Moja podstawowa bron miala troche wiekszy kaliber, srednica ok. 500mm, dlugosc ok. 11 metrow.

edit: jeden z egzemplarzy, w oryginale mozna obejrzec w Imperial War Museum w Duxford Cambs w pawilonie "USAirForce in UK"

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 21-11-2009 17:23 ]

Do góry stronyOffline

feszter82

Post #4 Ocena: 0

2009-11-21 19:10:20 (16 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2008

Cytat:

2009-11-21 15:34:47, Wieprz napisał(a):

Ja też z tego strzelałem co na zdjęciu (dosłownie) + SWD, SWT, Mosin 91/30 Lee Enfield No.1 i No.4, z peemów PPSz wz. 41 (z pepeszy najwięcej bo to moja miłość), PPS wz 43, Glauberyt, PM wz 63 czyli Rak, czeski Skorpion, a pistoletów to mi się nie chce wymieniać :-P - nie strzelałem z Wista i z VIS-a (oczywiście z tego pierwszego nie żałuję, że nie strzelałem). Moim zdaniem najlepszy polski pistolet to MAG, a ulubiony to GLock 17 i CZ75 - bo mi najlepiej leżą, choć Sig P226 i P228 też są kozackie ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Wieprz</i> 21-11-2009 15:36 ]

No to pogratulowac pasji-ja tak gleboko nie wchodze;-) jezeli chodzi o strzelanki:-D a pytanie moje ktore sie nasuwa po twoich wypowiedziach to :Czy ta pasja realizowana jest w PL czy w UK bo w UK to radziecka z pochodzenia bron raczej nie jest popularna?

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2009-11-21 19:19:57 (16 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2009-11-21 13:48:21, EFKAKONEFKA33 napisał(a):

mialam powiedziecto samo...czytasz w moich myslach;-)niektorzy lubia grzebac w tym samym....znaczy mialam na mysli ,ze ne wchodzi sie podobno do tej samej rzeki ale zdaje sie to tylko powiedzenie...jestem tylko ciekawa czy i tym razem dyskusja przyjmie tak absurdalny poziom i wzbudzi az tyle emocji i podniesie poziom cisnienia niektorym;-)w sumie mamy weekend przyda sie troche adrenaliny:-]

zacytuje siebie...w zwiazku z pojawiajacymi sie trollami probujacymi wywolac burze w szklance wody czlowiek staje sie podejrzliwy i w przypadku gdy pojawia sie nowa osoba zaraz podejrzenia padaja w tym kierunku,ze jest to prowokacja byle tylko kontynuowac kontrowersyjny temat...czytam teraz wasze wypowiedzi i oficjalnie przepraszam pana z nickiem wieprz za swoj komentarz...jezeli rzeczywiscie to pasja i rozmowa nadal bedzie tak przebiegala przyjdzie mi tylko schylic glowe w gescie pokory i cofnac moje slowa...dziekuje za uwage i zycze dalszych ,owocnych wymian pogladow.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Wieprz

Post #6 Ocena: 0

2009-11-22 06:56:21 (16 lat temu)

Wieprz

Mężczyzna

Z nami od: 21-11-2009

Strzelanie to zdecydowanie w PL :) Radziecka broń jest też bardzo poularna w USA, tam nawet nasz poczciwy P-64 ma swoich fanów - chyba ze względu na to ile kosztuje a są to grosze.

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,