MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przestroga dla kochajacych zwierzatka

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 9 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

filipp

Post #1 Ocena: 0

2009-11-10 21:54:06 (16 lat temu)

filipp

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2009

Sorry myślałem że poprzedni post też ty napisałaś ok pomyliłem nick teraz dop to zauważyłem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2009-11-10 22:24:31 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Filipp, skad Ty takie pseudo madrosci bierzesz? I jeszcze biedna dziewczyne ciagasz i nakrecasz :-o.
RSPCA jest organizacja zapobiegajaca okrucienstwu na zwierzetach, owszem prowadza swoje kliniki dla zwierzat bezdomnych, oraz bedacych pod opieka osob niezamoznych (glownie).
Nie ma obowiazku wydawania dokumentu o przebiegu zabiegu chirurgicznego.
Jedynym rozwiazaniem, ktore moze byc efektywne, to dzialanie przez ubezpieczyciela zwierzecia, badz skarga do organizacji nadrzednej dla weterynarzy.

Do góry stronyOffline

filipp

Post #3 Ocena: 0

2009-11-10 23:18:22 (16 lat temu)

filipp

Mężczyzna

Tym co napisałeś też się zajmują .
Organizacja nadrzędna weterynarzy to właśnie RSPCA .
Obowiązku nie ma,tego nie napisałem powiedziałem że powinni czego nie robią. Każdy poszczególny przypadek leczenia lub poszczególny zabieg jest opisywany bynajmniej powinien a jeśli nie jest właściciel zwierzęcia ma prawo o ten opis poprosić.

Dziewczyny na nic nie naciągam udzieliłem tylko wskazówek a zrobi co będzie chciała

Jeśli znasz się na tym lepiej to powiedz mi jaką organizację nadrzędną weterynarzy masz ma myśli; i napisz do założyciela tego tematu co powinna zrobić w tej sytuacji,dziewczyna chce dojść prawdy więc każda wskazówka będzie napewno mile widziana

Nie odpowiem na pierwsze pytanie skąd biore pseudo mądrości bo to ani nie są pseudo ani mądrości tylko najzwyklejsze wskazówki do niczego nie zobowiązujące .

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-11-10 23:24:31 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2009-11-10 23:45:56 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

RSPCA nie jest nadrzednym organem weterynarynym.
Linki do miejsc, gdzie i jak skladac skarge, byly podane wczesniej.
Skoro nie ma obowiazku wydawania opisow zabiegow, to dlaczego powinni (owszem, wpis do ksiazeczki/paszportu powinien byc)?
Filipp, to co proponujesz, nie trzyma sie kupy.
PS. Prawdy udalo sie dojsc od razu, nie byly wykonane zadne badania w kierunku planowanego zabiegu i zawiodlo rutynowe podejscie weta.
Inna sprawa, ze przy kazdym zabiegu jest pewien odsetek ryzyka, zawsze moze wyniknac cos nieprzewidzianego.
Natomiast z tego, co pamietam z sedacji mojego psa, byl komplet badan przed samym zabiegiem, w zespole byl kardiolog, anestezjolog, chirurg, asystent i pomoc/pielegniarka. Z tym, ze szlam sama przygotowana do rozmowy z wetem i jesli by sami nie proponowali takich standartow, to bym je wymusila ;).

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 10-11-2009 23:50 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2009-11-11 00:06:36 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2009-11-10 23:18:22, filipp napisał(a):
Organizacja nadrzędna weterynarzy to właśnie RSPCA .

:-]:-]:-]

To jakby powiedziec, ze Community Support Officers (hobby bobbies) sa zwierzchnikami wymiaru sprawiedliwosci.
Ada

Do góry stronyOffline

NoToCo

Post #7 Ocena: 0

2009-11-11 11:32:28 (16 lat temu)

NoToCo

Kobieta

Z nami od: 04-03-2009

Sylwia, przykor mi ze stracilas przyjacela.

Ja uwazam ze kazdy zabiego wykonywany pod narkoza wiaze sie z ryzykiem. Dlatego obydwie moje fretki byly steryzlizowane w dobrej kliniece pod WZIEWNYM anestetykiem, ktore znacznie zmniejsza ryzyko niewybudzenia u malych zwierzat. Zabieg kosztowal mnie prawie 3 razy tyle zo zwykly, ale duzo czytalam o tym zabiegu zanim sie zdecydowalam i uznalam ze warto.

Nie masz pewnosci ze to byla wina lekarza- jedyne co wiesz to "powiedzieli ze wszystkim kotom podano taka sama"- a to rzaden dowod...

Moze lepiej zapomniec nic sypac sol na rany swoje i dzieci....

Do góry stronyOffline

filipp

Post #8 Ocena: 0

2009-11-11 13:41:49 (16 lat temu)

filipp

Mężczyzna

Widzę ze same mądre głowy i sami weterynarze i jasnowidzowie się znależli więc sylwia powiem ci tak jeśli w dalszym ciągu chcesz się dowiedzieć więcej i rozwiązać tę sprawę pisz do mnie na pw bo ludzie nie dadzą nam normalnie pagadać

Do góry stronyOffline

filipp

Post #9 Ocena: 0

2009-11-11 13:49:23 (16 lat temu)

filipp

Mężczyzna

Krisotrent jak zwykle udzielasz się kiedy niemasz opinie zachowaj dla siebie uderzaj na inne posty myślę że w koncu znajdziesz swoją dziedzinę i napiszesz coś mądrego

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-11-11 14:08:53 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,