|
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-10-15 18:37:00 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Superlover | Post #2 Ocena: 0 2009-10-15 19:09:59 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Mowi ci cos okreslenie: credit crunch?
![]() Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2009-10-15 21:00:13 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
A jak tam rejestracja do wyborow?
http://www.mojawyspa.co.uk/pytania/53/Credit-Score-i-Credit-Report 15K to w sumie spora pozyczka. Jak historia kredytowa krotka lub niezbyt interesujaca to mozesz miec marne szanse. Carpe diem.
|
tom8104 | Post #4 Ocena: 0 2009-10-15 22:40:24 (16 lat temu) |
Z nami od: 08-10-2007 |
Cytat: 2009-10-15 18:37:00, lubczyk77 napisał(a): czesc.od 4 lat mieszkam w uk.mam konto w lloydsie przez caly ten okres na ktore regularnie wplywaja pieniadze (przez ostatnie 2 lata suma ta wynosi 1700 funtow co 4 tyg).od ok 3 lat uzywam karty kredytowej (nigdy spoznionych spłat i zawsze wiecej niz minimum)credit score ok 792 punktow.ostanio jak zapytalem sie w lloydsie o 15000 pozyczki odmo0wiono mi,dzisiaj chcialem kupic telewizor na raty w currysie dla poprawienia zdolnosci kredytowej i rowniez mi odmowiono.czy ktos wie moze dlaczego odmawiaja mi tych rzeczy?przeciez 15000 to nie az taka wielka suma.prosze4 o porady moze zmienic bank? Po pierwsze jak juz ktos slusznie zauwazyl mamy credit crunch i banki zwracaja wieksza uwage na to ile i komu pozyczaja. Wiele bankow wycofalo sie z najlepszych kart kredytowych z cashbackiem (Egg, Amex, Capital One) a inni ograniczja limity klientom. Po drugie rejestracja na listach wyborczych im dluzej pod jednym adresem tym lepiej - najlepiej ponad 3 lata Po trzecie credit scoring to tylko pol drogi do "kasy". Banki wykorzystuja swoje dodatkowe systemy scoringowe i wtedy pod uwage brane jest miedzy innymi: jak dlugo masz rachunek w banku, jak dlugo pracujesz dla jednego pracodawcy, jakie sa obrtoty na koncie, gdzie mieszkasz, czy masz juz jakas historie kredytowa, wiek itd W UK jest tak ze latwiej czesto dostac katre kredytowa na £2000 funtow niz TV na raty za £500. W Twoim wypadku na pewno nie atakuj juz zadnych kart ani kredytow przez nastepne 6 miesiecy bo poleci ci za to scoring, po 6 miesiacach wyrob jeszcze jedna kredytowke np Capital One zeby podbic jeszcze troche historie i trzymaj sie swojego banku bo to tylko dla Ciebe na plus. Mozesz wziac tez telefon na abonament - jest duzo mozliwosci... 15k to spora suma i nie wiem czy bank da ci taka pozyczke od razu. Zapisz sie do lokalnego credit union i zarejestruj sie w Zopie tam tez pozyczja pieniadze nie az tak duze jak ty chcesz dostac ale warto rowniez tam budowac historie kredytowa bo zawsze bedzie mozna sie za jakis czas zwrocic tam po kase.... Niestety wszystko to wymaga czasu i cierpliwosci - powodzenia PS Jak bedziesz mial jakies pytania daj znac rozwine temat bo troche sie na tym znam ![]() |
Post #5 Ocena: 0 2009-10-16 00:36:51 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|