MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Hazardziści

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10.3 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9.3 | 10.3 | 11.3 | ] - Skocz do strony

Str 10.3 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kruuuu

Post #1 Ocena: 0

2016-01-04 21:23:52 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Komu odpisales jak mozna zapytac? Czy ja mam problem i nie widze jakiegos postu

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kruuuu

Post #2 Ocena: 0

2016-01-04 21:36:39 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

A tak pozatym wyrazasz sie w osobie meskiej to chyba pomyliles plec w profilu. Mialem problemy z hazardem i to dosc spore w zasadzie jedna z przyczyn rozpadu mojego malzenstwa i kilku innych nie fajnych rzeczy. Terapie sa praniem mozgu, nie podchodza indywidualnie, jestes traktowany odrazu jak uzalezniony od maszyn. Moj problem polegal na bukmacherce a konkretnie obstawianiu tenisa w zakladach live. Potrafilem jednej nocy z 250zl ugrac 22 tys zl na czysto po czym dnia nastepnego anulowac wyplate wyczyscic wszystko i jeszcze dorzucic swoich sporo tak, ze nie mialem nawet na chleb. Terapia jest ok jak ktos nie ma silnej woli mi jako bodziec wystarczylo wlasnie to ze nie mam pieniedzy nawet na jedzenie, a spotkania mnie tylko utwierdzaly w przekonaniu ze ty masz nie mowic tylko sluchac. To jak chca podejsc do problemu indywidualnie jak nawet nie powiedzialem o co chodzi a juz dostalem informacje ze nie moge miec gotowki przy sobie, jakbym w ogole kiedys korzystal z gotowki. Niestety ale terapeuci sa nie przeszkoleni zupelnie do wspolczesnego problemu hazardu w internecie

Do góry stronyOffline

remenes43

Post #3 Ocena: 0

2016-01-05 20:18:32 (9 lat temu)

remenes43

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2016

Zgadzam się z tobą w wielu kwestiach. Ale od początku. Jesli walnąłem takiego kiksa w profilu to zaraz to naprawię, bo to nie wybaczalne. Co do tematu to masz wiele racji. Są w Polsce takie ośrodki i terapeuci, którzy nie idą na jakość a na ilość. Czyli złowić petenta ,skasować kilka tysięcy ,wcisnąć mu kilka bajek i niech sobie radzi. Potem namówić go na terapię nawrotową, znowu skasować, wcisnąć mu konieczność terapii pogłębionej oczywiście znowu skasować itd. Ja osobiście znam 4 takie ośrodki i nikomu bym ich nie polecił za żadne skarby a sam chętnie pojechałbym do nich .......czołgiem a nie na leczenie. Wielu jest też tego typu pseudoterapeutów.Takich rozwiązań należy się wystrzegać. Atak w ogóle to nie odpisywałem nikomu. Puściłem w eter wiadomość o swoim problemie i bardzo chętnie nawiążę kontakt z każdym kto ma ten sam problem i chce racjonalnie próbować go rozwiązywać. Moim zamiarem jest zmontowanie grupy wsparcia dla każdego z członków i ich rodzin i bliskich, jesli jeszcze tacy są. Mam 43 lata a od 25 roku życia jestem hazardzistą i to bardzo bardzo uzależnionym. Obecnie nie gram 7miesięcy i jest to mój najdłuższy okres. Nie chcę się licytować z nikim co ja przeszedłe, ile straciłem itd bo to nie ma sensu. Wszystko czego chcę to nie powrócić do nałogowych zachowań, a temu może bardzo pomóc właśnie taka grupa wsparcia na której każdy będzie mógł mówić o sobie, wymieniać się doświadczeniami , nawet tymi najbardziej przykrymi, w grupie o wiele lepiej jest szukać rozwiązań i recept na wyzwalacze powodujące powrót do gry. Bardzo ważne jest by rodziny osoby uzależnionej od hazardu też wiedziały jak postępować. Te radykalne i bzdurne rozwiązania typu : nie posiadanie gotówki, zakazy do kasyn, pełna kontrola i inwigilacja hazardzisty powodują tylko do kłótni, awantur, i powrotu do gry. Znam to z autopsji. Przerobiłem to wszystko przez te lata amoku. Co do mojej terapii to powiem tak. Tu też się z tobą zgadzam wyprali mi mózg i to chyba w ace. Skoro nie gram,nie kłamie, nie kombinuję jak zdobyć kasę na grę, pracuję i od kilku miesięcy nie biorę zaliczek (szef to mnie nie poznaje), dlugi stopniowo spłacam nie robiąc kolejnych, nie tracę przyjaciół , to na pewno musiało być pranie mózgu. Tyle ,że z tego prania to ja akurat jestem bardzo szczęśliwy .A teraz chcę zadbać by więcej do tego gnoju nie wracac. Przez długie lata w ogóle nie wierzyłem że to jest możliwe. Teraz wiem że jest. Z każdym chętnie porozmawiam.

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #4 Ocena: 0

2016-01-05 21:16:27 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Moim zdaniem najwazniejsze to sobie zaplanowac tak dzien zeby sie nie mialo czasu na nic, wiec o ile terapie uwazam za dobry trop dla ludzi ktorzy graja a chca przestac to nie dla tych ktorzy juz nie graja, bo po co sobie znowu wszystko przypominać. Ale zaznaczam ze nie namawiam to po prostu moja droga, a ja sobie lubie radzic sam z problemami

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #5 Ocena: 0

2016-01-05 21:20:43 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2016-01-05 21:16:27, kruuuu napisał(a):
Moim zdaniem najwazniejsze to sobie zaplanowac tak dzien zeby sie nie mialo czasu na nic(...)

To jest dobre! Zaplanować dzień abym nie miał czasu na nic! :-U
Może chociaż czas na zaplanowanie następnego?

Do góry stronyOffline

remenes43

Post #6 Ocena: 0

2016-01-05 21:38:41 (9 lat temu)

remenes43

Mężczyzna

Nie mieć czasu na nic to nic innego jak być niewolnikiem setek czynności. Ale moim zdaniem jesli ktoś ma swój własny sposób, który skutkuje i przynosi same dobre rezultaty, bez skutków ubocznych to fajnie i tylko pogratulować. Ja jednak mam zbyt duży bagażprzykrych doświadczeń, kiedy to radziłem sobie sam z tym konkretnie problemem. Wszystko to byłpołśrodki ,które po czasie zawodziły. Stąd moja inicjatywa na forum

Do góry stronyOffline

remenes43

Post #7 Ocena: 0

2016-01-05 21:53:58 (9 lat temu)

remenes43

Mężczyzna

Natomiast moje plany wcale nie zakładają jedynie wspominek i wylewanie łez nad rozlanym mlekiem. Chodzi mi o konkretne działania w grupie by unikac nałogowych zachowań, a w razie pojawienia się ich , wspólne przeciwdziałanie im.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #8 Ocena: 0

2016-01-05 21:57:36 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Teraz rozumiem. Nie rozumiejąc tego tak robiłem w młodości. Dlatego nie hazardziłem, nie paliłem, nie piłem... nie miałem czasu! Elektronika i żeglarstwo zeżarło mi ten czas.
Akcja społeczna o charakterze bardzo pozytywnym. To coś jak walka z alkoholizmem...
Z tym że ja nie lubię używać negatywnych słów...
Słowo walka to wojna, wojna z alkoholizmem, z hazardem... dużo negatywnego wydźwięku.
Wolę mówić o piciu z umiarem, o graniu z umiarem, itd.

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #9 Ocena: 0

2016-01-05 21:58:47 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Cytat:

2016-01-05 21:20:43, ie2ox4-b napisał(a):
Cytat:

Moim zdaniem najwazniejsze to sobie zaplanowac tak dzien zeby sie nie mialo czasu na nic(...)

Czegos nie zrozumiales medrcu? Chyba logiczne ze trzeba zajac caly wolny czas, nie trzeba byc nie wolnikiem wystarczy znalezc pasje sport, cokolwiek

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #10 Ocena: 0

2016-01-05 22:04:31 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2016-01-05 21:58:47, kruuuu napisał(a):
Cytat:

2016-01-05 21:20:43, ie2ox4-b napisał(a):
Cytat:

Czegos nie zrozumiales medrcu? Chyba logiczne ze trzeba zajac caly wolny czas, nie trzeba byc nie wolnikiem wystarczy znalezc pasje sport, cokolwiek

Tak, po wyjaśnieniu zrozumiałem. Uchylam kapelusza. Nie rozumiałem że "nic" to zainteresowania inne niż te niepożądane.

Do góry stronyOffline

Strona 10.3 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9.3 | 10.3 | 11.3 | ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,