MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Parking Permit

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2009-08-16 17:48:46 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Albo parkowac w innym miejscu w dniach meczow. ;-)
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dunia29

Post #2 Ocena: 0

2009-08-16 18:19:34 (16 lat temu)

dunia29

Kobieta

Z nami od: 14-11-2007

Nie zartujcie że tak duzo płacić.
To ja mniej za rok Road Tax płacę,bo tylko 120 .
Jak to jest parking tylko na mecze to aż tyle trzeba?
To jest cena niezależna od marki samochodu?
Uwazam ,że agencja powinna nas o tym poinformowac a nie teraz mam takie cyrki.
Ciekawe jeszcze jakie niespodzianki nas tu czekają :(

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2009-08-16 19:09:59 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

No nie wiem czy agencja powinna Was poinformowac. Rownie dobrze mogliscie sie o to zapytac albo rozejrzec na miejscu, bo jak piszesz sa tabliczki z informacja na ulicy. Agencja nie dziala na Wasza rzecz tylko wlasciciela i jego interesy reprezentuje.

Nie wiem tez czy anuluja Wam mandat, bo jak sama mowilas, wiedzialas o tym, ze trzeba miec parking permit i nie postaralas sie o takowy. To nie jest obowiazek agencji, zeby to zalatwiac.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2009-08-16 19:18:15 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

płaci się za miejsce nie za markę samochodu, jest to opłata za korzystanie z kawałka ulicy do parkowania, a nie od posiadania samochodu więc czy masz malucha czy ferrari nie ma znaczenia zajmujesz miejsce.
albo poszukasz sobie gdzieś miejsce gdzie jest free.

Richmond
nie strasz ją, z praktyki wiem że skoro mieszka to mogą anulować z naciskiem oczywiście na słowo mogą
Co prawda masz racje, że tabliczki/ tablice, znaki linie, zawsze są, ale skoro dopiero się wprowadziła to trudno wszytko załatwić z biegu, pozostaje udać się do C. NIEZWŁOCZNIE!!! czyli najlepiej jutro.

Aha zabierz ze sobą dokumenty od kiedy mieszkasz, potwierdzisz swoje słowa co niewątpliwie będzie miało plus na twoją korzyść
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2009-08-16 19:31:56 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie strasze, tylko napisalam, ze nie wiem czy jej anuluja. Nie bede czarowac, ze bedzie super i uswiadamiam, ze agent nie dziala na jej rzecz tylko wlasciciela, wiec nie musi dla niej nic takiego robic.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

dunia29

Post #6 Ocena: 0

2009-08-17 14:04:23 (16 lat temu)

dunia29

Kobieta

Czy ktoś będzie chętny napisać mi odwołanie po angielsku?
Bardzo prosze o pomoc bo chcę napisać odwołanie przez stronkę ,bo tak też można a słabo znam angielski żeby do nich jechać lub dzwonić :(

Do góry stronyOffline

Libbii

Post #7 Ocena: 0

2009-08-17 16:37:08 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Co do pozwoleń na parkowanie, to ja mieszkam przy stadionie rugby i u mnie obowiązują pozwolenia cały rok.
W moim counsilu wymagają: dwa potwierdzenia adresu (nie starsze niż 3 m-ce), oryginał polisy ubezpieczeniowej auta, dowód rejestracyjny i prawo jazdy. Z tym idziesz do biura obsługi klienta i dostajesz zazwyczaj naklejkę (taką, jak widziałaś u innych). U mnie koszt wynosi 25 funtów rocznie.

Niestety nie sądzę, żeby udało Ci się anulować mandat, bo niby na jakiej podstawie?
A może nie pisz odwołania, tylko przejdź się osobiście? Mi tak na infolinii poradzili, tyle, że moja sprawa jest trochę łatwiejsza.

I może jeszcze zapytaj ich o visitors permits. Bo co zrobisz jak ktoś będzie chciał Cię odwiedzić akurat w dniu meczu? Ja zawsze mam zapas w domu.

Pozdrawiam i powodzenia

Do góry stronyOffline

dunia29

Post #8 Ocena: 0

2009-08-17 16:50:19 (16 lat temu)

dunia29

Kobieta

Ja myslę,że można spróbowac odwołać się.Znam przypadki gdzie anulowali takie mandaty a znam tez takie co nie anulowali.
Ja mam tylko na obrone to że dopiero się wprowadziłam w tym tygodniu i nie wiedziałam że jako mieszkaniec muszę to załatwiać a po drugie to gdyby nie mój mąż to nigdy bym nie miała pojęcia kiedy są mecze a kiedy nie bo nie interesuje mnie to.
No nic-spróbuję odwołac się a pózniej napisze co z tego wyszło.
Żeby miec nowy dowód rejestracyjny to musze pierw zmienić na nowy adres a pózniej załatwiac wszystko co dotyczy samochodu.
25 funtów to nie duzo tym bardziej że to na rok a ja za jeden mecz na dzien dobry dostałam juz 35 a jak nie zapłace w ciągu tygodnia to 70,więc jest o co walczyc:)

Do góry stronyOffline

Libbii

Post #9 Ocena: 0

2009-08-17 17:05:42 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Myślę, że nie ma problemu z dowodem rejestracyjnym - skoro się dopiero wprowadziłaś, to nikt nie będzie wymagał tego adresu na nim. Chodzi tylko o to, że jesteś właścicielem samochodu. My szliśmy tylko z tym małym, ręcznie wypełnionym fragmentem dla nowego właściciela.

I jak się dopiero wprowadziłaś, to myślę, że jest to dość mocny argument więc powodzenia :-W

Do góry stronyOffline

dunia29

Post #10 Ocena: 0

2009-09-04 12:05:41 (16 lat temu)

dunia29

Kobieta

Witam
Chciałam sobie zrobic parking permit ale jak wysłałam dowód rejestracyjny do zmiany adresu tak go nadal nie mam juz 3 tygodnie.
Ze starego adresu nie chcieli mi zrobic tego parkingu.
Pierw powiedzieli ,że musi byc zmiana a pózniej mam do nich przyjsc.
Druga jest lepsza wiadomosc bo dostałam wczoraj na pisemku,że został mi anulowany mandat o którym wczesniej pisałam za co dziękuję jednej osobie która mi pomogła z mojej wyspy napisac odwołanie.
Musiałam dostarczyc karte goscia z parkingu albo zapłacic kare.
Zawiozłam karte i mandat anulowany.
Pozdrawiam wszystkich z mojej wyspy :)

[ Ostatnio edytowany przez: dunia29 04-09-2009 12:11 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,