MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy 1300f wystarczy by przeżyć w Londynie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 8 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-08-10 20:54:22 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Superlover

Post #2 Ocena: 0

2009-08-10 21:11:32 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-08-10 20:50:37, karjo1 napisał(a):
Nie bede odbijala pileczki, tak jak napisalam, nie mnie dotyczy sprawa.
Znajomi podpowiedzieli, ze dowcip sie rozbija o slowko "moze" i odwolywac sie mozna dowolnie dlugo ;).
Zreszta kwestia malo istotna dla zalozyciela topiku, bo decyzja o przyjezdzie rodziny zapadla :-).

Pewnie dlatego ze kwestia jest tak nieistotna to sam ja wywolales (o 13:28) :-)

I nie ma tam slowa "moze". Jest "mozesz". Mozesz aplikowac o benefit (ale oczywiscie nie musisz jesli nie chcesz) ;-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2009-08-10 21:13:13 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2009-08-10 21:17:18 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2009-08-10 09:45:35, finezja napisał(a):
CHB na tydzień 18.80 czyli na miesiąc 75.20
Jesli bedzie sie starac o Hausing Benefit na mieszkanie za ktore płacicie 550 f

hm, drobna uwaga, ja za studio flat płaciłem 4 lata temu 550 funtów i było to mega tanio, właścicielka mieszka w hong kongu i nie miała na niego kredytu wiec nie żyłowała z kasą, po mojej wyprowadzce na jesieni ten sam flat poszedł za 750
niedawno ogłaszałem ze moj klient miał do wynajęcia niby 1 bed flat z malutka sypialnia koło posk, wliczona ciepła woda, flacik zadna rewelacja, ale spoko, bez robali, grzyba itp, poszedł za 800 w mgnieniu oka, bo okazja była.

Kolega z londynu, wiec bierzecie pod uwagę ceny londyńskie, mieszkanie z 1 sypialnią około 800, z 2 ma 1100 nora do 1400 wiem ze za 600 funtów poza Londynem można mieć rezydencje w Londynie co najwyżej studio nore albo pokój!
No i jeszcze tax od 90 do 150 plus rachunki wg zużycia.
a dojazdy, metro do pracy a jedzenie?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

grzes-24

Post #5 Ocena: 0

2009-08-10 22:31:57 (16 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Dziękuję serdecznie wszystkim za dobre rady.
1300 funtow oczywiscie jest to płaca jaką otrzymuję na rękę.
Jak najbardziej zgadzam się z osobami, które mówią, nie od razu Kraków zbudowano, lepiej żyć tutaj z żoną i dzieckiem niż wegetować na odległość. Nie po to człowiek zakłada rodzinę by siedzieć osobno.
Wiadomo początki zawsze są trudne. Tyle mam na początek i staram się jak najprędzej ściągnąć do siebie rodzinę a czas pokaże - może znajdzie się jakąś lepiej płatną pracę itp.
Tylko chcę wiedzieć czy te pieniądze wystarczą na dojazdy do pracy, na jedzenie dla nas i moze jakies drobne zabaweczki dla dzieciątka.
Restauracje odpadają - żona pyszne dania serwuje, puby itp również odpadają - nie mamy z kim dziecka zostawić.
Dziękuję za cenne informacje i proszę o kolejne. Szczególnie zasiłki co jak gdzie. Promocje w sklepach no i ogółne porady.
pozdrawiam serdecznie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

grzes-24

Post #6 Ocena: 0

2009-08-10 22:33:01 (16 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Dziękuję serdecznie wszystkim za dobre rady.
1300 funtow oczywiscie jest to płaca jaką otrzymuję na rękę.
Jak najbardziej zgadzam się z osobami, które mówią, nie od razu Kraków zbudowano, lepiej żyć tutaj z żoną i dzieckiem niż wegetować na odległość. Nie po to człowiek zakłada rodzinę by siedzieć osobno.
Wiadomo początki zawsze są trudne. Tyle mam na początek i staram się jak najprędzej ściągnąć do siebie rodzinę a czas pokaże - może znajdzie się jakąś lepiej płatną pracę itp.
Tylko chcę wiedzieć czy te pieniądze wystarczą na dojazdy do pracy, na jedzenie dla nas i moze jakies drobne zabaweczki dla dzieciątka.
Restauracje odpadają - żona pyszne dania serwuje, puby itp również odpadają - nie mamy z kim dziecka zostawić.
Dziękuję za cenne informacje i proszę o kolejne. Szczególnie zasiłki co jak gdzie. Promocje w sklepach no i ogółne porady.
pozdrawiam serdecznie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2009-08-10 22:35:49 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2009-08-10 22:46:50 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak czlowiek mily to dwa razy podziekuje :-)

Na poczatek zapewne nie bedzie lekko, ale na odleglosc nie jest lzej zyc.

A tak a'prpos za ile mozna przezyc, hmmm ludzie nawet w Londynie z zasilkow dla bezrobotnych przezywaja. Autor ma okolo 750 na miesiac na przezycie, zaloze sie ze samego zasilku mniej bezrobotni dostaja, a jakos trupow na ulicach w Londynie nie widzialam. Czyli przezyc mozna. A na poczatek, to przezycia beda zapewne z zycia pod jednym dachem, a doznania typu wycieczka za granice minimum raz na rok nie jest obowiazkiem na starcie nowego zycia. Wiele atrakcji jest bezplatnych.
Ada

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #9 Ocena: 0

2009-08-10 22:50:44 (16 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

I oto chodzi. Dla mnie na dzień dzisiejszy nie są ważne wakacje w ciepłych krajach, wyskoki na imprezy restauracje, wycieczki itp.
Dla mnie jest ważne by mieć przy sobie żonę i dziecko, bym mógł widzieć jak dziecko (kilkumiesięczne się rozwija), wychowywać je, dla mnie ważniejsza jest miłość i rodzina a nie luksusy.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2009-08-10 23:20:21 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2009-08-10 21:17:18, krakn napisał(a):
hm, drobna uwaga, ja za studio flat płaciłem 4 lata temu 550 funtów i było to mega tanio, właścicielka mieszka w hong kongu i nie miała na niego kredytu wiec nie żyłowała z kasą, po mojej wyprowadzce na jesieni ten sam flat poszedł za 750
niedawno ogłaszałem ze moj klient miał do wynajęcia niby 1 bed flat z malutka sypialnia koło posk, wliczona ciepła woda, flacik zadna rewelacja, ale spoko, bez robali, grzyba itp, poszedł za 800 w mgnieniu oka, bo okazja była.

Kolega z londynu, wiec bierzecie pod uwagę ceny londyńskie, mieszkanie z 1 sypialnią około 800, z 2 ma 1100 nora do 1400 wiem ze za 600 funtów poza Londynem można mieć rezydencje w Londynie co najwyżej studio nore albo pokój!
No i jeszcze tax od 90 do 150 plus rachunki wg zużycia.
a dojazdy, metro do pracy a jedzenie?

Krakn, musisz czasami przejrzec ofery mieszkan. Nie jest tak tragicznie i przyzwoite mieszkania w dalszych strefach mozna wynajac za przystepne pieniadze. Od zeszlego roku ceny wynajmu bardzo spadly.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,