Str 8 z 10 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-08-10 20:54:22 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Superlover | Post #2 Ocena: 0 2009-08-10 21:11:32 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat: 2009-08-10 20:50:37, karjo1 napisał(a): Nie bede odbijala pileczki, tak jak napisalam, nie mnie dotyczy sprawa. Znajomi podpowiedzieli, ze dowcip sie rozbija o slowko "moze" i odwolywac sie mozna dowolnie dlugo ![]() Zreszta kwestia malo istotna dla zalozyciela topiku, bo decyzja o przyjezdzie rodziny zapadla ![]() Pewnie dlatego ze kwestia jest tak nieistotna to sam ja wywolales (o 13:28) ![]() I nie ma tam slowa "moze". Jest "mozesz". Mozesz aplikowac o benefit (ale oczywiscie nie musisz jesli nie chcesz) ![]() Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
Post #3 Ocena: 0 2009-08-10 21:13:13 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2009-08-10 21:17:18 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2009-08-10 09:45:35, finezja napisał(a): CHB na tydzień 18.80 czyli na miesiąc 75.20 Jesli bedzie sie starac o Hausing Benefit na mieszkanie za ktore płacicie 550 f hm, drobna uwaga, ja za studio flat płaciłem 4 lata temu 550 funtów i było to mega tanio, właścicielka mieszka w hong kongu i nie miała na niego kredytu wiec nie żyłowała z kasą, po mojej wyprowadzce na jesieni ten sam flat poszedł za 750 niedawno ogłaszałem ze moj klient miał do wynajęcia niby 1 bed flat z malutka sypialnia koło posk, wliczona ciepła woda, flacik zadna rewelacja, ale spoko, bez robali, grzyba itp, poszedł za 800 w mgnieniu oka, bo okazja była. Kolega z londynu, wiec bierzecie pod uwagę ceny londyńskie, mieszkanie z 1 sypialnią około 800, z 2 ma 1100 nora do 1400 wiem ze za 600 funtów poza Londynem można mieć rezydencje w Londynie co najwyżej studio nore albo pokój! No i jeszcze tax od 90 do 150 plus rachunki wg zużycia. a dojazdy, metro do pracy a jedzenie? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
grzes-24 | Post #5 Ocena: 0 2009-08-10 22:31:57 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2009 Skąd: Londyn |
Dziękuję serdecznie wszystkim za dobre rady.
1300 funtow oczywiscie jest to płaca jaką otrzymuję na rękę. Jak najbardziej zgadzam się z osobami, które mówią, nie od razu Kraków zbudowano, lepiej żyć tutaj z żoną i dzieckiem niż wegetować na odległość. Nie po to człowiek zakłada rodzinę by siedzieć osobno. Wiadomo początki zawsze są trudne. Tyle mam na początek i staram się jak najprędzej ściągnąć do siebie rodzinę a czas pokaże - może znajdzie się jakąś lepiej płatną pracę itp. Tylko chcę wiedzieć czy te pieniądze wystarczą na dojazdy do pracy, na jedzenie dla nas i moze jakies drobne zabaweczki dla dzieciątka. Restauracje odpadają - żona pyszne dania serwuje, puby itp również odpadają - nie mamy z kim dziecka zostawić. Dziękuję za cenne informacje i proszę o kolejne. Szczególnie zasiłki co jak gdzie. Promocje w sklepach no i ogółne porady. pozdrawiam serdecznie |
|
|
grzes-24 | Post #6 Ocena: 0 2009-08-10 22:33:01 (16 lat temu) |
Dziękuję serdecznie wszystkim za dobre rady.
1300 funtow oczywiscie jest to płaca jaką otrzymuję na rękę. Jak najbardziej zgadzam się z osobami, które mówią, nie od razu Kraków zbudowano, lepiej żyć tutaj z żoną i dzieckiem niż wegetować na odległość. Nie po to człowiek zakłada rodzinę by siedzieć osobno. Wiadomo początki zawsze są trudne. Tyle mam na początek i staram się jak najprędzej ściągnąć do siebie rodzinę a czas pokaże - może znajdzie się jakąś lepiej płatną pracę itp. Tylko chcę wiedzieć czy te pieniądze wystarczą na dojazdy do pracy, na jedzenie dla nas i moze jakies drobne zabaweczki dla dzieciątka. Restauracje odpadają - żona pyszne dania serwuje, puby itp również odpadają - nie mamy z kim dziecka zostawić. Dziękuję za cenne informacje i proszę o kolejne. Szczególnie zasiłki co jak gdzie. Promocje w sklepach no i ogółne porady. pozdrawiam serdecznie |
Post #7 Ocena: 0 2009-08-10 22:35:49 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2009-08-10 22:46:50 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak czlowiek mily to dwa razy podziekuje
![]() Na poczatek zapewne nie bedzie lekko, ale na odleglosc nie jest lzej zyc. A tak a'prpos za ile mozna przezyc, hmmm ludzie nawet w Londynie z zasilkow dla bezrobotnych przezywaja. Autor ma okolo 750 na miesiac na przezycie, zaloze sie ze samego zasilku mniej bezrobotni dostaja, a jakos trupow na ulicach w Londynie nie widzialam. Czyli przezyc mozna. A na poczatek, to przezycia beda zapewne z zycia pod jednym dachem, a doznania typu wycieczka za granice minimum raz na rok nie jest obowiazkiem na starcie nowego zycia. Wiele atrakcji jest bezplatnych.
Ada
|
grzes-24 | Post #9 Ocena: 0 2009-08-10 22:50:44 (16 lat temu) |
I oto chodzi. Dla mnie na dzień dzisiejszy nie są ważne wakacje w ciepłych krajach, wyskoki na imprezy restauracje, wycieczki itp.
Dla mnie jest ważne by mieć przy sobie żonę i dziecko, bym mógł widzieć jak dziecko (kilkumiesięczne się rozwija), wychowywać je, dla mnie ważniejsza jest miłość i rodzina a nie luksusy. |
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2009-08-10 23:20:21 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2009-08-10 21:17:18, krakn napisał(a): hm, drobna uwaga, ja za studio flat płaciłem 4 lata temu 550 funtów i było to mega tanio, właścicielka mieszka w hong kongu i nie miała na niego kredytu wiec nie żyłowała z kasą, po mojej wyprowadzce na jesieni ten sam flat poszedł za 750 niedawno ogłaszałem ze moj klient miał do wynajęcia niby 1 bed flat z malutka sypialnia koło posk, wliczona ciepła woda, flacik zadna rewelacja, ale spoko, bez robali, grzyba itp, poszedł za 800 w mgnieniu oka, bo okazja była. Kolega z londynu, wiec bierzecie pod uwagę ceny londyńskie, mieszkanie z 1 sypialnią około 800, z 2 ma 1100 nora do 1400 wiem ze za 600 funtów poza Londynem można mieć rezydencje w Londynie co najwyżej studio nore albo pokój! No i jeszcze tax od 90 do 150 plus rachunki wg zużycia. a dojazdy, metro do pracy a jedzenie? Krakn, musisz czasami przejrzec ofery mieszkan. Nie jest tak tragicznie i przyzwoite mieszkania w dalszych strefach mozna wynajac za przystepne pieniadze. Od zeszlego roku ceny wynajmu bardzo spadly. Carpe diem.
|