MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pol-plan insurance

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pablo_picasso

Post #1 Ocena: 0

2014-04-22 20:00:53 (11 lat temu)

pablo_picasso

Mężczyzna

Z nami od: 17-01-2013

Cytat:

2014-04-22 19:23:36, stanislawski napisał(a):
Note bene - interesują mnie firmy brokerskie, które mają inne ceny, niż ubezpieczeniodawcy, od których biorą (proszę o wiadomości - może być na priva).
A najciekawsi są ci, którzy sprzedają dwa razy taniej, niż sam ubezpieczeniodawca! Zastanawia mnie jaki oni to robią (nie mówię, że nielegalnie)?

kupując produkt bezpośrednio od firmy jako klient detaliczny dostajesz jak to się mówi sugerowaną detaliczną cenę sprzedaży
natomiast broker kupuje produkt w ilościach hurtowych więc i cenę hurtową dostanie
im więcej kupuje tym większe rabaty, a co za tym idzie, jeśli kupujesz u takiego brokera możesz się spodziewać dużo niższej ceny

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2014-04-22 20:06:19 (11 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Widzę, że edytowałeś. OK.

Nie, nie tak samo robią. To całkiem inne zasady sprzedaży.

A o tej cenie o połowę niższej od oryginału wiem od konkurencji omawianej firmy. Sami zachodzili w głowę, co to za triki robią.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #3 Ocena: 0

2014-04-22 20:19:38 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

pisząc ba telefonie nie zawsze mogę dokonczyć myśl za jednym razem.

Jak konkurencja zachodzi w głowę to ja już nie mam pytań :)))
Proszę cię, to co to za konkurencja by była :))

To niech wytłumaczą jak to jest że po wpisaniu w wyszukiwarce powiedzmy dane moje i złoma za 10 000 funtów, dostaje oferty ubezpieczenia od kilkuset funtów do kilkunastu tysięcy???

I nie jest to tylko te broker, ale jest ich wielu.

Czasami jest taniej bezpośrednio, np w tym roku jakiś szał miałem na AXA, dosłownie wszytkie ubezpieczenia najtaniej wychodziły mi w Axa niezależnie co chciałem ubezpieczyć, ale bywało że miałem ubezpieczenie np na motocykl kupione za 300 funtów u brokera motorcycledirect, i też w axa, bo sam axa zastrzelił mnie kwotacją KILKU TYSIĘCY! Za to samo ubezpieczenie.

Jak oni to robią?
Nie zmieniłem nic, podałem te same dane, te same wymagania, te same mile, dokładnie tą samą zawartość.
I jak zawsze aplikowałem onlain, nie przez telefon tak że dokładnie wiem co było w ofertach, bo zawsze dokładnie porównuje na 2 monitory punk po punkcie.

A co do warunków anulowania umowy to za sekundę...
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #4 Ocena: 0

2014-04-22 20:25:58 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

np chyba wczoraj przeglądaliśmy terms Admiral, ale i churchil i kilku innych

mają podobnie

If you cancel your policy and cover has commenced, we will return any premium paid less a charge for the number of days for which cover has been given and an administration fee of up to £47.70 (including Insurance Premium Tax where applicable). We will not refund any premium if you have made a claim or if one has been made against you during the period of cover.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,