Str 3 z 4 |
|
---|---|
stylex | Post #1 Ocena: 0 2012-01-08 22:35:55 (13 lat temu) |
Z nami od: 08-01-2012 Skąd: Bristol |
UWAZAJCIE!!! na firme ecarinsurance.co.uk, jak wiedza, tez mi kazali przeslac kopie prawa jazdy, po czym napisali, ze jest (polskie) nieprawidlowe i musze przeliczyc ponownie ubezpieczenie, naliczajac ponad £500 zekomej oplaty za ta czynnosc. Oplata ubezpieczenia mies.podskoczyla o ponad £60 tj.wiecej niz 100% od oplaty poczatkowej. Zmienilem w ciagu 31 dni ubezpieczyciela place £70 miesiecznie z nie ponad £120 jak ostatecznie chcial ECAR. Nadal starsza mnie, kara, troche spuscili z kwoty, zastanawiam sie czy nie podac tej sprawy na policje. POradzcie jak mieliscie ten sam problem z firma ecarinsurance.
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-01-08 22:46:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
skoro zmienili warunki umowy, to ty masz prawo decyzji czy zostajesz czy anuklujesz, tyle ze musisz to zrobić w odpowiednim terminie i na piśmie, niby przez telefon też ale ...
Wiadomo jak jest. Być może i sprawa będzie musiał się oprzeć o sąd, ale wg mnie jeżeli zrobiłeś wszytko zgodnie z TERM to bez obaw. Klient w UK ma duże prawa konsumenta, im wolno wołać nawet i 10K dodatkowych opłat, co nie znaczy ze ty musisz od razu im płacić :> If you are a consumer buying or renewing a policy which provides cover for you in a private capacity, you have the right to cancel your policy during a period of 14 days either from the day of purchase of the contract, or the day on which you receive your policy documentation; whichever is the later. If you exercise this right and the cover has not yet commenced, you will be entitled to a full refund of the premium paid. Standard Car product: If the insurance has commenced and provided that you have not made a claim, or a claim having been made against you, you will be entitled to a refund of the premium paid, subject to a deduction for the time that you have been on cover (calculated as a proportion of the annual premium) and a deduction for our cost's attributed in concluding your policy, administering your contract up until the effective cancellation date and processing the cancellation. Pay As You Go and Short Term Product: If the insurance has commenced there will be no refund of premium. If there are any unpaid monies when the policy is cancelled, we may withhold documents such as no claims discount to which you are entitled, until full payment is made. To exercise your right to cancel a policy log onto www.ecarinsurance.co.uk and select the Make A Change To Your Policy option and click on the Cancel Policy option. Your Legal Expenses policy maybe cancelled at any time but the premium is non-refundable. You will be required to return any Certificate of Motor Insurance immediately. (ii) When cancellation rights do not exist Standard Car product Standard insurance policies are arranged for a period of 12 months and you are required to pay the full amount stated. If the insurance is cancelled before the expiry date, other than in accordance with (i) above on receipt of your certificate of insurance, you will be refunded on a pro rata basis for the period of insurance still remaining, subject to you not having made a claim, or a claim having been made against you during the period of cover less a £75 cancellation fee. We will not refund any premium if you have made a claim or if one has been made against you during the period of cover. Also we do not refund any initial charges as this was earned for arranging the policy. The cost of add-on products that you purchase will be non-refundable (other than in accordance with (i)). If there are any unpaid monies when the policy is cancelled, we may withhold documents such as No Claims Discount to which you are entitled, until full payment is made. If you paid the premium by installments the credit charges made by the premium finance provider will not be refunded. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
clowni | Post #3 Ocena: 0 2012-01-08 23:59:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: Tam gdzie Hindus mowi dobranoc |
Cytat: 2012-01-08 22:35:55, stylex napisał(a): UWAZAJCIE!!! na firme ecarinsurance.co.uk, jak wiedza, tez mi kazali przeslac kopie prawa jazdy, po czym napisali, ze jest (polskie) nieprawidlowe i musze przeliczyc ponownie ubezpieczenie, naliczajac ponad £500 zekomej oplaty za ta czynnosc. Oplata ubezpieczenia mies.podskoczyla o ponad £60 tj.wiecej niz 100% od oplaty poczatkowej. Zmienilem w ciagu 31 dni ubezpieczyciela place £70 miesiecznie z nie ponad £120 jak ostatecznie chcial ECAR. Nadal starsza mnie, kara, troche spuscili z kwoty, zastanawiam sie czy nie podac tej sprawy na policje. POradzcie jak mieliscie ten sam problem z firma ecarinsurance. Stary i znany chwyt ECAR INSURANCE walczylem z nimi pol roku po czym laskawie zwrocili nieprawnie pobrana kase, omijajcie ta firme z daleka. Normalnego kontaktu nie ma, na emaile nie odpowiadaja, a jednyny telefon to infolina 0906 za ktora operator kasuje ponad 1 funt za minute. A wiadomo jak sie polaczy z infolinia i zaden operator nie jest dostepny.... If you wish to speak to one of our Helpdesk advisors then call us on 0906 736 6522, lines are open from 9am – 5pm Monday to Friday excluding Bank Holidays. Calls cost £1.02 per minute plus network extras; call from mobiles and other networks may cost more. [ Ostatnio edytowany przez: clowni 09-01-2012 00:00 ] "Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."
|
darmund | Post #4 Ocena: 0 2012-01-09 06:36:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-01-2012 Skąd: Dartford |
Firma Polplan lub Aplan - funkcjonuja dwie nazwy rowniez poprosila mnie o kopie prawa jazdy , z tym ze przy zawieraniu polisy podalem ze mam jeszcze polskie prawo jazdy , zreszta gdy zawieralem pierwsza polise to nie przebywalem w UK jeszcze pol roku wiec do wymiany sie nie kwalifikowalem . Z tym ze takie pismo dostalem w poczatkowym okresie , gdzies po 3 tygodniach od zawarcia umowy .Chcialem odeslac ksero ale jakos z natloku obowiazkow zapomnialem o tym .W obecnej chwili mam juz trzecia polise w tej firmie i juz nikt o kopiowaniu prawa jazdy nie wspomina , wiec mysle ze nie ma koniecznosci i wysylania i dzwonienia do firmy w tej sprawie.
[ Ostatnio edytowany przez: darmund 09-01-2012 06:37 ] |
Maniek86 | Post #5 Ocena: 0 2014-04-22 17:07:35 (11 lat temu) |
Z nami od: 22-04-2014 Skąd: scarborough |
ja na nich nie mam juz sily, mailem wykupiono u nich polise, ale okazalo sie ze Angielska ubezpieczalnie zaoferowala dla mnie polowe tej ceny wiec korzystajac z okresu 2 tyg, zerwalem z nimi umowe, ale zdazrzylem przy tym im wplacic 250 gbp, czekajac na zwrot non stop dzwonilem do nich, a oni zawsze z odpowiedzie zae sa w trakcie rozliczania, tak ten okres ich ciagnal sie ze minely swieta wielkanocne a na koncie nic dalej nie ma, wiec postanowilem jeszcze raz zadzwonic a oni stwierdzili ze nic zwracaja bo ich stystem stwierdzil ze nie zmiescilem sie w okresie prubnym, odpowiadajac dla nich ze certyfikat zostal odeslany przed uplywem tego okresu i do tego prijotetem, odpowiedzieli ze dopiero otrzymali jego po dwoch dniach, i kilka dni potrzebowali oni zanim dokumenty odbierze odpowiednia osoba, na koniec tego calego spiecia stwierdzili ze odesla mi 100gbp, nie mialem ochoty z nimi sie klucic wiec czekam na zwrot tej 100owy, ale chcialbym ostzec innych ludzi co moga stac sie ich ofiarami jak musicie ubezpieczyc sobie samochod odwiedzcie sobie strone moneysupermarket.com i tam cos zawsze sobie znajdziecie, tam nigdy sie nie zawiodlem a wracajac do PolPlan wystarczy o nich poczytac opinie w interneci, ale mimo tego chcialem sprubowac i wiecej tam nie zadzwonie nawet jak beda mi oferowac za 5 zl
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2014-04-22 17:39:33 (11 lat temu) |
Większość ubezpieczalni, owszem daje możliwość anulowania umowy do 14 dni, ale nie zwracają pieniędzy w całości. Ponosi się koszt rozpoczęcia, od 25 do około 75 funtow + za każdy dzień trwania umowy. Czyli 1/365 za każdy dzień, ale to tylko od podstawowego ubezpieczenia.
Nie zwracają za wszystkie dodatki jakie kupiliśmy, AA, NCB protection, pomoc prawną, ubezpieczenie szyby, uruchomienie kredytu itd itd W efekcie może być że będzie to 45+ spora kwota. Czytać, , czytać zanim się kupi, a jak się kupi to już trudno . A tak na marginesie to polplan to broker o paskudnej reputacji a ich oferty są z kosmosu. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
stanislawski | Post #7 Ocena: 0 2014-04-22 19:20:03 (11 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Za dodatki też muszą zwrócić. To taki sam produkt i obowiązują go takie same prawa dot. zwrotu zakupionego towaru.
Tutaj zresztą zastosowali inny trick - że niby nie zmieścił się w 14 dniach. Prymitywne. Człowiek może mieć dowód. No i jakie kosztowne - jak widać MW zezwala dokopać tej firmie (a co za tym idzie straci ona kilku innych potencjalnych klientów - jak ja to lubię!) - więc śpieszmy się zanim się zorientują! |
stanislawski | Post #8 Ocena: 0 2014-04-22 19:23:36 (11 lat temu) |
Note bene - interesują mnie firmy brokerskie, które mają inne ceny, niż ubezpieczeniodawcy, od których biorą (proszę o wiadomości - może być na priva).
A najciekawsi są ci, którzy sprzedają dwa razy taniej, niż sam ubezpieczeniodawca! Zastanawia mnie jaki oni to robią (nie mówię, że nielegalnie)? |
krakn | Post #9 Ocena: 0 2014-04-22 19:44:28 (11 lat temu) |
Piłeś coś?
Tak samo to robią jak firmy turystyczne mają taniej bilety lotnicze czy noclegi w hotelach niż gdyby kupić w hotelu. Może nie zawsze, ale często tak kupuje więc, jak to robicie? ^_^ Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
stanislawski | Post #10 Ocena: 0 2014-04-22 19:55:04 (11 lat temu) |
Palisz coś? Bierzesz coś? Poobrażamy się trochę, co?
Mógłbyś się odnieść do konkretnego wątku. Jesteś rzekomo moderatorem, a zachowujesz się po chamsku. |