MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kilka podpowiedzi dla nowicjusza :)

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kapserek

Post #1 Ocena: 0

2009-06-11 21:22:41 (16 lat temu)

kapserek

Mężczyzna

Z nami od: 09-06-2009

Witam !

Za około dwa tygodnie wylatuję do Londynu w celach turystycznych. Będzie to mój pierwszy wyjazd do Anglii, dlatego mam kilka pytań… W wyjeździe będą uczestniczyć rodzice, dwójka dzieci (14 i 8 lat) oraz koleżanka na doczepkę. Mieszkamy w hotelu 639 w drugiej strefie przy stacji metra Kensal Green. Do Londynu przylatujemy na lotnisko Stansted 22 czerwca o 15:15 (czasu angielskiego), a odlatujemy 30 czerwca o 10:10. W związku z tym mam kilka pytań jaki bilet na środki komunikacji miejskiej najkorzystniej by było dla nas kupić (mieszkamy w drugiej strefie). Chcemy kilka razy przejechać się piętrusem, więc bilet na samo metro raczej odpada… Chcielibyśmy również zrobić zakupy pod względem ubrań oraz używanych płyt(kolekcjoner w rodzinie ;-) w miarę przystępnej cenie(patrz:nie w luksusowych sklepach ;-) Co możecie poradzić ? Hmm.. mam jeszcze sporo pytań, ale może na wstępie to mi wystarczy. Bardzo bym prosił o szybką odpowiedź ponieważ czas biegnie nie ubłaganie :-)… Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc lub odpowiedź. Pozdrawiam, Kacper..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

goskauk

Post #2 Ocena: 0

2009-06-11 21:52:56 (16 lat temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

www.tfl.gov.uk tu jest wszystko na temat metra i autobusow.A co do plyt to polecam sklepy na Notting hill.Ciuchy to Primark albo Peacock masz na Harlesden autobusem 18 z kensal green kierunek na Harrow 5 minut.:-D tylko uwazaj na siebie i portfel bo to nie najlepsze miejsce.:-[
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

kapserek

Post #3 Ocena: 0

2009-06-12 11:05:19 (16 lat temu)

kapserek

Mężczyzna

Hmm... tą stronę trochę przejrzałem, ale nadal nie wiem co wybrać, czy mógłbym prosić o konkretne rady :-) ? O tych sklepach wcześniej nie słyszałem, ale jeżeli polecasz to postaram się do nich wpaść. A co powiesz o tych : Camden Markets, Portobello Road, Leadenhall Market i Covent Garden ? Występują w większości przewodników więc może coś doradzisz...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2009-06-12 11:12:34 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Trudno powiedziec jaki bilet bedzie dla Ciebie najlepszy, bo nie wiadomo po jakich strefach bedziesz sie poruszal, chociaz mozna zalozyc, ze glownie 1-2. Mozesz kupic tygodniowy tylko na autobusy, jest wazny na wszystkie strefy.

Jak kupisz travel card na metro to bedzie wazna tez na pociagi i autobusy (oraz tramwaje, DLR, Overground) we wszystkich strefach jej obowiazywania.

Mozesz tez kupowac dzienne travelcard off-peak - od 9.30.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 12-06-2009 11:13 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

goskauk

Post #5 Ocena: 0

2009-06-12 11:20:29 (16 lat temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

zalezy co cie interesuje i jakie ciuchy,mozesz isc na Oxford street i polazic ale tam sa drogie.Portobello to ma duzo starych ciuchow,Camden market moze byc ale zalezy czego ty szukasz.a co do transportu to na tej stronie jest wszystko po Polsku ale najlepiej to kupic oyster na stacji i nabijasz albo tygodniowke albo np 5 czy 10 funtow.Na oyster dla doroslej osoby, dziecko jedzie za 1 funta.Do centrum np metro kosztuje 4 funty w jedna strone a z oyster karta 1.50.Autobus z oyster kosztuje 1 funta i mozesz jechac gdzie chcesz.Za kazdym razem jak jedziesz ale jest tez all day bus pass za 3.50 za caly dzien na kazdy autobus po calym londynie i to jest ok bo duzo mozesz zobaczyc.Ja np wole autobus bo metrem to tylko widzisz tunel.:-D
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

kapserek

Post #6 Ocena: 0

2009-06-12 11:48:56 (16 lat temu)

kapserek

Mężczyzna

Hmm... będziemy się poruszać wyłącznie w trefach 1-2, i jak to turyści kilka razy dziennie. Autobusem zamierzamy się przejechać tylko raz, w ramach atrakcji turystycznej, tak to wyłącznie metro. O zakupy chodzi głównie o niedrogie ubrania i ewentualnie buty... Z tymi biletami to naprawdę nie wiem... Chodzi mi o jak najtańsze wyjście dla 5 osób... I metrem będziemy ruszać niestety też przed 9:30.

Jestem tutaj nowy i bardzo dziękuję za wasza wyrozumiałość :)

[ Ostatnio edytowany przez: kapserek 12-06-2009 11:49 ]

Do góry stronyOffline

camelia

Post #7 Ocena: 0

2009-06-12 11:54:24 (16 lat temu)

camelia

Kobieta

Z nami od: 11-03-2009

Jesli chodzi o zakupy to polecam Tk Maxx. Markowe ciuchy i w przystepnych cenach. cos napewno uda sie wybrac :-)

Do góry stronyOffline

chinczyk

Post #8 Ocena: 0

2009-06-12 11:56:08 (16 lat temu)

chinczyk

Mężczyzna

Z nami od: 09-07-2008

Cytat:

2009-06-12 11:48:56, kapserek napisał(a):
Hmm... będziemy się poruszać wyłącznie w trefach 1-2, i jak to turyści kilka razy dziennie. Autobusem zamierzamy się przejechać tylko raz, w ramach atrakcji turystycznej

moze zastanowcie sie nad typowo turystyczna opcja

http://www.theoriginaltour.com/
yyy

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2009-06-12 14:02:08 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2009-06-12 11:48:56, kapserek napisał(a):
Hmm... będziemy się poruszać wyłącznie w trefach 1-2, i jak to turyści kilka razy dziennie. Autobusem zamierzamy się przejechać tylko raz, w ramach atrakcji turystycznej, tak to wyłącznie metro. O zakupy chodzi głównie o niedrogie ubrania i ewentualnie buty... Z tymi biletami to naprawdę nie wiem... Chodzi mi o jak najtańsze wyjście dla 5 osób... I metrem będziemy ruszać niestety też przed 9:30.

Jestem tutaj nowy i bardzo dziękuję za wasza wyrozumiałość :)

W takim razie mozesz byc zmuszony do kupna tygodniowej travel card na strefy 1-2. Nie wiem co z dziecmi, moze ktos inny Ci cos podpowie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

kapserek

Post #10 Ocena: 0

2009-06-12 17:31:44 (16 lat temu)

kapserek

Mężczyzna

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
Camelia gdzie mogę znaleść Tk Maxx ?
Chińczyk, jakoś mnie zniechęcają takie autobusy... poza tym jeżeli będę miał tygodniową TravelCard to wybiorę autobus #15 i przejadę się tym klasycznym :)
Richmond dziękuję za tą poradę, no i czekam dalej co z dziećmi :)

Jeszcze raz bardzo dziękuję...

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,