MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak odzyskac depozyt za telefon od 3G

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zakret

Post #1 Ocena: 0

2009-06-16 16:11:54 (16 lat temu)

zakret

Mężczyzna

Z nami od: 30-11-2008

Cytat:

2009-06-14 23:33:49, Superlover napisał(a):
Cytat:

2009-06-14 11:01:40, zakret napisał(a):
dam Ci znac od razu jak tylko moje pogrozki sadem dadza rezultat

Co tam sąd, pogroź im ruską mafią! :-o

Czy ten wątek jest poważny czy to jakieś yaya? 1 telefon na (bezpłatny) numer obsługi klienta i zapisują depozyt na wasze konto! (a nawet to jest zbędne bo zwrot depozytu następuje automatycznie po upływie określonego czasu, najczęściej 6 miesięcy)

Jakie sądy, jakie faksy, czy wyście ześwirowali?

no to widocznie nie brales nic na kontrakt w sieci "3" ale w sklepie carphonewarehouse
...o to chodzi ze w "3" nic nie wiedza o naszym depozycie,przynajmniej tak twierdza

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

zakret

Post #2 Ocena: 0

2009-06-16 16:17:01 (16 lat temu)

zakret

Mężczyzna

help&support
nie da sie wyslac linka prosto na tamta strone,ale ja robilem to z tej strony tak:
-w miejscu gdzie pisze SEARCH GOT A QUESTION wpisuje np GET IN TOUCH
-pod spodem wyskakuja ich rozne linki,klikam na CONTACT US
-na nastepnej stronce klikasz OTHER WAYS TO GET IN TOUCH
no i na nastepnej EMAIL US
wyswietli Ci sie male okienko,gdzie najpierw wpisujesz dane Twoj numer w 3 no i wiadomosc do nich
mam nadzieje ze tam trafisz

[ Ostatnio edytowany przez: zakret 16-06-2009 16:30 ]

Do góry stronyOffline

mocarella

Post #3 Ocena: 0

2009-06-27 21:22:29 (16 lat temu)

mocarella

Kobieta

Z nami od: 04-06-2009

Cytat:

2009-06-02 22:33:54, M4RCIN napisał(a):
M4RCIN

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2009

Witam serdecznie.Mam mały problem z odzyskaniem depozytu za telefon, który zapłaciłem przy podpisaniu umowy z "3".Kiedy podpisywałem kontrakt mijały 3 miesiące mego pobytu w Wielkiej Brytanii, i jak twierdziła ekspedientka bez tego depozytu nie otrzymam telefonu.Minął ponad rok od tego dnia i po tym czasie moge sie ubiegac o zwrot pieniedzy.Jednak mam mały problem z ich odzyskaniem.Otrzymałem numer rzekomego faxu od Pani z Customer Service na który mam przesłac kopie kontraktu i wyciąg bankowy z karty, która płacono za depozyt.Dokumenty mam , ale numer telefonu 08707330362 jest non stop zajęty.Czy ktoś miał podobny problem i może mi pomóc??Czy ktoś wie jak mogę rozwiązac ten problem??

oj, kochany...
rozumiem twoj problem i to w 100%!!!!!
na moje nieszczescie jestem w tej samej sytuacji co ty!!!!
od poltora miesiaca walcze z ta firma. na poczatku podali mi nr faxu na ktory mialam przeslac im dowod wplaty depozytu. meczylam sie prawie dwa tygodnie zeby go poslac, bo nie dzialal. dzwonilam do nich chyba z 13 razy, tlumaczac ze fax odrzuca ten numer. poradzili mi zebym sprobowala wyslac go w nocy:-]
ale paranoja. pytam sie wiec skad mam wytrzasnac fax w nocy, bo niestety nie posiadam takiego sprzetu w domu:-(
bylam juz w trzech oddzialach sklepu carphone, by mi pomogli, bo mam juz dosyc blagania o moje pieniadze. sprzedawcy dzwonili cierpliwie, ale na nic. po dwoch tygodniach zdarzyl sie cud i fax polecial pomyslnie.:-]
ale tu jeszcze nie konczy sieta cala historia, bo dalej tych pieniedzy nie odzyskalam.
znowu do nich dzwonie i pytam czemu zwlekaja, a oni na to, ze mam byc cierpliwa.
pomyslalam, ze skoro nie dobrocia, to sprobuje ich nastraszyc.
podczas ostatniej telefonicznej utarczce, zapowiedzialam ze zablokuje moj direct debit i pojde z tym na policje. facet powiedzial mi wtedy, ze mam im dac czas do 26 czerwca,a zobacze czek w skrzynce.
dzis jest 27 sobota, jutro niedziela, wiec znowu klapa. czeku nie ma:-[

moral z tego jest taki, ze stracilam moj depozyt 150#, a na dzwonienie dwa razy tyle, bo niestety nie posiadam tel z 3-ki,tylko z 02 wiec placilam slono za kazde polaczenie. od nich wzielam tylko broadband i bardzo zaluje. NIKOMU NIE POLECAM!!!

A tobie kolego zycze powodzenia i ogggromnej cierpliwosci;-)
pozdrawiam;-)

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #4 Ocena: 0

2009-06-27 21:27:18 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Nie wiem czytam te wasze historie z niedowierzaniem, jaki fax i jaki dowód wpłaty, jak wpłaciłem np. kartą kredytową to jaki mam mieć dowód na to? A nawet jak miałem, to było to wiele miesięcy temu przecież mogłem wyrzucić? To oni przecież widzą że kwota depozytu do nich trafiła!

Kiedyś dałem depozyt za komórkę chyba w orange, był na pół roku, po tym czasie automatycznie pojawił się jako kredyt na moim rachunku bez żadnej akcji z mojej strony. I nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej

Ale jeżeli są takie problemy to jak zwykle polecam zamiast nieskutecznych telefonów, wysłać żądanie wypłąty na piśmie (razem z dowodem wpłaty o ile go masz)

[ Ostatnio edytowany przez: Superlover 27-06-2009 21:42 ]

Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

mocarella

Post #5 Ocena: 0

2009-06-27 21:40:55 (16 lat temu)

mocarella

Kobieta

Cytat:

2009-06-27 21:27:18, Superlover napisał(a):
Nie wiem czytam te wasze historie z niedowierzaniem, jaki fax i jaki dowód wpłaty, jak wpłaciłem np. kartą kredytową to jaki mam mieć dowód na to? To oni przecież widzą że kwota depozytu do nich trafiła?

Kiedyś dałem depozyt za komórkę chyba w orange, był na pół roku, po tym czasie automatycznie pojawił się jako kredyt na moim rachunku bez żadnej akcji z mojej strony

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Superlover</i> 27-06-2009 21:28 ]

moj drogi, ja tez placilam karta.
dowod wplaty tzn. od carphone warhouse, bo tam uiszczelam oplate.
w 3-ce prosili, bym im ten swistek przeslala faxem, mimo iz sprzedawczyni probowala im wytlumaczyc, ze skoro ona ma w systemie ze depozyt zaplacono, to oni tez musza miec wyswietlona ta informacje. ale faceyt na linii powiedzial, ze to jest specjalny oddzial zwocen depozytu i tam ma byc przeslane. rozmawialam z kilkoma ludzmi i kazdy ta sama spiewka.
ale to nic. fax przeslany sukcesywnie po 2-ch tygodniach.
ale pieniedzy nadal nie ma.
kiedy podpisywalam umowe pytali sie mnie w jaki sposob chce odzyskac depozyt. byly dwie opcje: czek lub przelew na konto. poprosilam o ta druga i jak widzisz, niestety mam pecha.

i pewnie tylko z depozytami, bo 2 lata tez czekalam na depozyt z agencji mieszkaniowej az 4 miesiace. a przeciez to niemale pieniadze. gdzie porownywac skromne 150 do tego...

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #6 Ocena: 0

2009-06-27 21:50:49 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Co do kontaktu z operatorem to nawet jeżeli nie masz u nich telefonu, w modemie jest karta sim która normalnie działa po włożeniu do dowolnej komórki (bez sim-locka) i wtedy możesz dzwonić na helpline za darmo :-)

Jeszcze inna opcja to chat z konsultantem online albo wypełniasz callback request i oddzwonią do ciebie www.three.co.uk/Help_Support/Mobile_Help - wybierz dowolny temat, potem ways to get in touchg, potem other ways to get in touch

[ Ostatnio edytowany przez: Superlover 27-06-2009 21:56 ]

Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

mocarella

Post #7 Ocena: 0

2009-06-27 21:54:20 (16 lat temu)

mocarella

Kobieta

o, tego nie wiedzialam!!! dzieki:-]

Do góry stronyOffline

izaiza

Post #8 Ocena: 0

2009-06-29 10:40:01 (16 lat temu)

izaiza

Kobieta

Z nami od: 26-06-2009

Dzięki, też mam podobny problem i nie mogłam sobie poradzić!

[url=][img=][/url][url=][img=][/url][url=][img=][/url]

Do góry stronyOffline

M4RCIN

Post #9 Ocena: 0

2009-06-29 20:02:44 (16 lat temu)

M4RCIN

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2009

W moim przypadku było podobnie,ale w końcu fax podobno dotarł tam gdzie trzeba.Gdy ekspedientka zatelefonowała do biura obsługi klienta, usłyszała ze do 10 lipca powinienem otrzymac czek z pieniedzmi.Jednak czytajac powyzsze wypowiedzi nie nastawiam sie ze go dostane.Panowie nie poddajemy sie.Informujcie na bieżąco

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

zakret

Post #10 Ocena: 0

2009-07-05 16:25:05 (16 lat temu)

zakret

Mężczyzna

.....no i pomoglo,czekalem juz prawie 30 dni,mialem juz do nich dzwonic,ale jednak w ostatniej chwili przyszedl poczta czek

[ Ostatnio edytowany przez: zakret 05-07-2009 16:30 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,