MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

ZOO Londyn-odpowiedz dziś:)

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

refleksja

Post #1 Ocena: 0

2009-05-08 19:31:45 (16 lat temu)

refleksja

Kobieta

Z nami od: 13-09-2008

Czy ktoś był w zoo w Londynie? Myślę, aby iść tam jutro, o ile pogoda dopisze nie wiem jednak czy warto! Czy jest duże? Ile chodzenia tam jest? Jakieś ciekawe wybiegi?

Edytuję:
a Kew Gardens? Czy maj to odpowiedni czas?

[ Ostatnio edytowany przez: refleksja 08-05-2009 19:36 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Psyche13

Post #2 Ocena: 0

2009-05-08 19:41:55 (16 lat temu)

Psyche13

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 20-11-2008

Ja bylam z dziecmi w ubieglym roku...byly zachwycone.
Pierwszy raz byly w takim zoo - gdzie zwierzeta /niektore oczywiscie ;-)/ chodzily luzno..i mogly podejsc i poglaskac..
Zdziwienie /- zreszta nasze,doroslych tez/ bylo tym wieksze kiedy zobaczylismy ludzi,ktorzy rozkladaja pikniki na trawie..a nawet - namioty :-o - w Polsce nie do pomyslenia :-D
Ale szczerze powiem - drugim razem zdecydowanie wybiore opcje "safari" - gdzie jezdzisz po zoo wyznaczonymi trasami swoim samochodem..ale w kazdej chwili mozesz "zaparkowac" w odpowiednich miejscach i po prostu pochodzic.
polecam :-]:-]
Zawsze wysoko sobie cenię trafne riposty, które dużo bardziej niż stek bluzg trafiają "pod siódme żebro".

Do góry stronyOffline

Martitas

Post #3 Ocena: 0

2009-05-08 19:46:13 (16 lat temu)

Martitas

Kobieta

Z nami od: 06-07-2007

W zoo byłam dobrych kilka miesięcy temu, napewno warto, dla dzieciaków będzie niesamowita frajda, pod warunkiem, że lubią zwierzaki :-) Natomiast w Kew Gardens byłam tydzień temu, piękne miejsce, ale gdy nie pada;-)Dużo ciekawej roślinności, palmy, różne cuda tropikalne, a i dla dzieciaków coś się znajdzie interesującego.

Do góry stronyOffline

anielka

Post #4 Ocena: 0

2009-05-08 20:41:04 (16 lat temu)

anielka

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Mojej rodzinie londynskie zoo sie nie spodobalo.
Malo zwierzat,malo terenu a duzo ludzi.
Zwiedzilismy w Polsce zoo w Oliwie i Wroclawiu i to londynskie w porownaniu z polskimi nie ma szans.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Milusia

Post #5 Ocena: 0

2009-05-08 21:30:25 (16 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

Pracowalam w Kew Gardens dwa lata wiec poznalam to miejsce bardzo dobrze o kazdej porze roku. Jesli pogoda dopisze to moim zdaniem maj jest jednym z piekniejszych miesiecy w Kew. Wszystko zakwita i jest juz bardzo zielono. Teren jest naprawde spory, duzo do zwiedzania, zarowno na zewnatrz jak i w olbrzymich szklarniach no i to poczucie jakby czlowiek wyrwal sie poza Londyn. Osobiscie uwielbiam to miejsce no i moi rodzice gdy odwiedzili mnie w ubieglym roku tez byli pod wrazeniem, zdecydowanie polecam ;-)
jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

ninkaaa

Post #6 Ocena: 0

2009-05-10 07:26:08 (16 lat temu)

ninkaaa

Kobieta

Z nami od: 09-02-2009

jeśli o mnie chodzi - zoo to swietne miejsc, wybiegi są dość ciekawe, Kew Gardens też mi sięe bardzo podobało - bardzo duzo rożnorednej roślinności.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2009-05-10 10:15:18 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Milusia, nigdy nie chwalilas sie z tym Kew Gardens :-) Ja jestem przyjacielem Kew i mam bilet roczny od kilku lat. Chodze o roznych porach roku, bo zawsze jest cos ciekawego do obejrzenia. Zapraszam tez wszystkich swoich gosci na spacer do Kew.

Co do londynskiego zoo, to nie przypadlo mi szczegolnie do gustu, chyba zwiedzilam juz zbyt duzo innych ogrodow zoologicznych, ale ogolnie nie jest zle na poczatek :-)
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Psyche13

Post #8 Ocena: 0

2009-05-10 11:11:08 (16 lat temu)

Psyche13

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 20-11-2008

No coz..dzieciom sie podobalo - a to chyba najwazniejsze :-D
Zreszta dzieci ,jak to dzieci - patrza na wszystkie stworzenia - bez zadnych skojarzen. Zas doroslym , zaraz na mysli... universal common descent.... niestety i to faktycznie moze odstraszac..:-D
Ja tam lubie zwierzatka we wszystkich ogrodach zoologicznych , jednak wroclawskie bardzo zle wspominam...duuuzo chodzenia i tak jakos wszystko "na kupie"/znaczy - zwierzeta w ciasnocie i nie wygladaly na "szczesliwe" - jesli tak to mozna ujac/.Moze teraz po erze Gucwinskich jest inaczej,nie wiem.

;-)

[ Ostatnio edytowany przez: Psyche13 10-05-2009 11:30 ]

Zawsze wysoko sobie cenię trafne riposty, które dużo bardziej niż stek bluzg trafiają "pod siódme żebro".

Do góry stronyOffline

Milusia

Post #9 Ocena: 0

2009-05-10 13:47:27 (16 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

Cytat:

2009-05-10 10:15:18, Richmond napisał(a):
Milusia, nigdy nie chwalilas sie z tym Kew Gardens :-)

Bo to juz bylo dawno, ponad dwa lata temu i jakos temat sie nie napatoczyl ;-)
Pracowalam w restauracji, byla to moja pierwsza praca w UK i szczerze mowiac dlugo nie moglam sie nacieszyc, ze trafilam wlasnie do takiego miejsca.
Zaczynalam w Pavilonie, a pozniej juz jako team leader zostalam przeniesiona do Orangery. Dlugie godziny pracy, prywatne przyjecia na ktorych pracowalam czy imprezy dla pracownikow lub lodowisko sprawily, ze poznalam Kew bardzo dobrze o kazdej porze roku i kazdej porze dnia. Jak dla mnie miejsce magiczne, wygladajace inaczej z kazdym miesiacem.
Pewnie mam tez duzy sentyment do tego miejsca, bo tam wlasnie poznalam mojego obecnego meza. W tym momencie koncze nauke wiec nie bardzo mam czas na jakiekolwiek wypady, ale na pewno jak tylko zaczne nowa prace zapiszemy sie z mezem do przyjaciol Kew, mysle ze naprawde warto :-)
jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

motylek__x3

Post #10 Ocena: 0

2009-10-12 09:36:05 (16 lat temu)

motylek__x3

Kobieta

Z nami od: 31-03-2009

Mam do was pytanie a nie chciałabym zakładać nowego postu wiec podpinam się pod ten.Chcielibyśmy pojechać do safari zoo tylko czy warto jest jechać jesienią?

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,