MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prosze o przetlumaczenie

« poprzednia strona

Strona 10 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 10 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anthrax

Post #1 Ocena: 0

2012-08-21 21:02:40 (13 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2012-08-21 20:43:46, Mieszko napisał(a):

Na miejscu potencjalnego biznesmena zastanowiłabym się jakie wrażenie zrobi taki list, poszukała tłumacza - na MW też są ogłoszenia - i potraktowała to jako inwestycję w biznes. A na miejscu producenta, jakbym taką chałę dostała, to bym się dobrze zastanowiła nad rzetelnością i wiarygodnością osoby, której nawet się nie chce dopracowac krótkiego listu, by brzmiał poprawnie i wiarygodnie.

chyba przesadzasz. Podane tlumaczenie, mimo ze nie jest perfekt, jest jak najbardziej zrozumiale. Nie takie kwiatki firmy dostaja z zagranicy, nawet pisane przez rasowych tlumaczy.

List jak najbardziej oddaje to ze autor to jest mala fiszka, dopiero sie rozkreca w biznesie. Nie ma zadnych wskaznikow na wiarygodnosc albo rzetelnosc faceta. Ot pohandlowac sobie chce.
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Mieszko

Post #2 Ocena: 0

2012-08-21 21:02:58 (13 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2012-08-21 20:56:06, Sertes napisał(a):
Nie_z_tej_bajki: Dzięki. Chociaż jedna osoba z dobrym sercem :)
A kolega Mieszko jak jest taki mądry to może sam pokaże jak to powinno wyglądać? Każdy potrafi oceniać i krytykować, a wielu z nich sama by lepiej tego nie zrobiła. Ale mniejsza z tym.
Jeżeli ktoś ma jeszcze coś do dodania, proszę pisać.
A koleżance jeszcze raz dziękuję.

A kolega Mieszko jest taki mądry, że wie, że:
1. Tłumacz nie kosztuje majątku.
2. Nieprofesjonalnie napisany list jest w stanie odstraszyc potencjalnych partnerów biznesowych.
3. W biznes trzeba inwestowac - a dobre tłumaczenie jest taką inwestycją.
4. Nie_z_tej_bajki to "tłumaczenie" zrobiła dla śmiechu i świetnie wie, że jest ono fatalne. A jeśli ktoś wierzy, że Google tłumaczy dokładnie i profesjonalnie - to kolega Mieszko nie ma więcej pytań.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2012-08-21 21:13:01 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Usunięto trzy wpisy, kolejne wypowiedzi nie na temat zostaną nagrodzone urlopami.

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #4 Ocena: 0

2012-08-21 21:16:19 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

O nie... Znowu usunąłeś mój post ( między innymi ) Panie Dwunasty :-].

Edit: Tak sobie pomyślałam... że chyba przesadzasz trochę ;-).
Ani nikt nikogo nie obrażał, ani wojny nie było...
Czasem w tematach "goręcej" jest i żaden/żadna z Was nie reaguje, a tu nagle taka "obraza majestetu"? :-o :-p

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 21-08-2012 21:18 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

MrMaverick1971

Post #5 Ocena: 0

2012-08-21 21:21:40 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2012-08-21 21:16:19, Nie_z_tej_bajki napisał(a):

Piszemy na temat Kolezanko;-), bo inaczej bedzie urlop.

Wracajac do tematu, otoz dobrze jest pomagac ludziom ktorzy nie znaja jezyka angielskiego. Czasem czuje satysfakcje , ze pomoglem komus kto nie potrafil sam tego zrobic.

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #6 Ocena: 0

2012-08-21 21:25:04 (13 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2012-08-21 21:21:40, MrMaverick1971 napisał(a):
Cytat:

Piszemy na temat Kolezanko;-), bo inaczej bedzie urlop.

Wracajac do tematu, otoz dobrze jest pomagac ludziom ktorzy nie znaja jezyka angielskiego. Czasem czuje satysfakcje , ze pomoglem komus kto nie potrafil sam tego zrobic.

z drugiej strony jest roznica komus pomoc (np podpowiedziec jakies wyrazenie, czy poprawic bledy) a co innego odwalac za kogos cala robote, n'est pas?
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2012-08-21 21:27:14 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

Edit: Tak sobie pomyślałam... że chyba przesadzasz trochę ;-).
Ani nikt nikogo nie obrażał, ani wojny nie było...
Czasem w tematach "goręcej" jest i żaden/żadna z Was nie reaguje, a tu nagle taka "obraza majestetu"? :-o :-p

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Nie_z_tej_bajki</i> 21-08-2012 21:18 ]

Jeden watek zamknięty z powodu bezsensownych wypowiedzi nie wystarczył?.
Usunięty post czego dotyczył?

Do góry stronyOffline

Sertes

Post #8 Ocena: 0

2012-08-21 21:30:46 (13 lat temu)

Sertes

Mężczyzna

Z nami od: 21-08-2012

Anthrax: to nie tak, że chcę, żeby ktoś za mnie odwalił robotę. Nie znam języka dlatego grzecznie poprosiłem o pomoc. Nie jest to długie, więc wysiłek też nie wielki dla kogoś biegle piszącego po angielsku. Ale wracając do tematu, jeżeli ktoś umie lepiej napisać to jeszcze ma okazję się wykazać, tak samo jeżeli ktoś ma jakieś propozycje co to samego tekstu. Za każdą pomoc i dobrą radę będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #9 Ocena: 0

2012-08-21 21:52:02 (13 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2012-08-21 21:30:46, Sertes napisał(a):
Anthrax: to nie tak, że chcę, żeby ktoś za mnie odwalił robotę. Nie znam języka dlatego grzecznie poprosiłem o pomoc. Nie jest to długie, więc wysiłek też nie wielki dla kogoś biegle piszącego po angielsku. Ale wracając do tematu, jeżeli ktoś umie lepiej napisać to jeszcze ma okazję się wykazać, tak samo jeżeli ktoś ma jakieś propozycje co to samego tekstu. Za każdą pomoc i dobrą radę będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.

pisanie calych listow za kogos nigdy nic dobrego nie wrozy, bo widzisz co sie porobilo jak ci ktos napisal swoja wersje. Osobiscie watpie, zeby ktos inny sie jeszcze odwazyl z obawy na krytyke osob trzecich.

a jesli jezyka nie znasz w ogole, proponuje wkuc wszystkie slowka z podanej wersji - bedziesz mial dobry poczatek nauki

zapraszam rowniez do tego watku

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,