MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Straz Pozarna anglia jak nim zostac ?

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

littleflower

Post #1 Ocena: 0

2015-06-06 21:48:20 (10 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Moj syn studiuje A level kierunek mundurowe sluzby publiczne w College bo chce potem applikowac na prace policjanta lub strazaka i ten kierunek doradzic mu tzw doradca zawodowy , Z tym ze moj syn chce isc na studia po college, W miedzyczasie jest kadetem w RAF ale nie widzi siebie w slubie wojskowej woli cywilne sektory.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

kacper1000bit

Post #2 Ocena: 0

2015-06-07 11:27:01 (10 lat temu)

kacper1000bit

Mężczyzna

Z nami od: 05-06-2015

Właśnie przeglądałem wczoraj tzw. booklet Hull Colleg'u i tam właśnie było jeżeli zdam lvl 1 (Uniformed Services) to później przechodzę na lvl 2 i tam mam Public services i ten kurs trwa 2 lata na lvl 2 i lvl 3. Miałem spotkanie z tzw. Career Meeting i tam właśnie mi pan powiedział co i jak, tylko nie pytałem się o to GCSE. Ale żeby dostać się na ten kurs Uniformed Services to musze mieć zdane 4 GCSE at Grade E, problem w tym że ja żadnego nie robię i nie wiem czy mogą mnie przyjąć na ten kurs. To jest teraz tym głównym problemem i zmartwieniem. :(

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #3 Ocena: 0

2015-06-07 11:37:02 (10 lat temu)

littleflower

Kobieta

Mój syn miał pozdawane Gsce i to z wysoka nota dlatego on od razu poszedł na kurs na wyższym lewelu . Porozmawiaj z advisorem i on Cię nakieruje
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

kacper1000bit

Post #4 Ocena: 0

2015-06-13 20:51:44 (10 lat temu)

kacper1000bit

Mężczyzna

Dziś byłem w Hull Collegu i spytałem się co jeśli robie tylko 3 GCSE powiedzieli że to i tak jest w porządku. Składałem aplikacje do tej szkoły i powiedzieli mi że za jakieś 2-3 tygodnie przyślą mi list i tam będzie data na którą będę musiał się stawić. 20 lub 21 Sierpnia będę miał wyniki tych testów co teraz piszę i wtedy z tymi wynikami mam przyjechać do Hull Collegu. Później powiedzą kiedy mam przyjść do szkoły na "Assesment" i potem będą mnie oprowadzać po szkole. Okazało się że do szkoły prawdopodobnie będę chodził 3 dni i będę miał może 20 godzin. W planie lekcji będę miał też siłownie (rozmawiałem z takim jednym panem i okazało się że on będzie moim nauczycielem w ćwiczeniach takich związanych z siłownią) do tego będę miał jeszcze ćwiczenia wytrzymałościowe i inne. Po dzisiejszym dniu jestem szczęśliwy, ponieważ wiem co i jak mam nadzieję że przyjmą mnie do Hull Collegu na ten profil co chcę, tylko nie wiem co może być na tym "Assesment" ale myślę że będę jakiś test pisał z angielskiego. Do tego kursu jeszcze dochodzi obowiązkowo angielski, matematyka i ESL (English as a Second Language)

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #5 Ocena: 0

2015-06-13 20:54:02 (10 lat temu)

littleflower

Kobieta

assestment to przewaznie test z podstaw ang i matematyki choc ten drugi pzedmiot nie zawsze

Powodzenia - trzymam kciuki

Do góry stronyOffline

kacper1000bit

Post #6 Ocena: 0

2015-12-27 12:57:22 (10 lat temu)

kacper1000bit

Mężczyzna

Witam.

Mam pytanie ponieważ za 18 miesięcy będzie rekrutacja do straży w tym czasie będę już kończył level 2 Uniformed&Public Services ale po 3 levelu (który trwa 2 lata) dostanę dyplom ukończenia tego kursu. Nie wiem co wybrać ponieważ z jednej strony chcę już zostać strażakiem a z drugiej strony chciałbym ukończyć College. Ale obawiam się że po levelu 2 nie będę miał żadnych kwalifikacji w papierach związanych z szkołą. Oczywiście mógłbym też aplikować do policji na p/t i jednocześnie uczyć się w Collegu o ile by potrzebowali ludzi w szeregach policji.

Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,