|
Brak odpowiedzi |
|
---|---|
ciupek77 | Post #1 Ocena: 0 2009-02-15 14:54:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2008 |
Takie mi sie nasuwa pytanie,czy moze spotkaliscie sie z czyms takim w miejscowosciach gdzie mieszkacie.Nie chodzi tu o Take Away shop tylko o prawdziwe domowe i nie tylko obiady.Pewnie cala masa walk z wiatrakami(sprawy urzedowe)bo wiadomo ze w "lokalach" typu "Indian Take Away"(gdzie warunki sanitarne to jakies slowo w dziwnym,niezrozumianym jezyku) licencje dostaje sie od razu,ale do gotowania w domu gdzie mozna pracowac w sterylnych niemal warunkach moga sie przyczepic....Od razu tez dodam ze nie napalilem sie jeszcze tylko sobie gdybam.Bo po raz Naszych tu sporo jeszcze zostalo a niektorzy juz pewnie zapomnieli jak polskie jedzonko smakuje.Mamy co prawda tu jedna "polska"knajpke,ale prowadzona przez przedstawiciela wiekszosci emigracyjnej i z polskim jedzeniem ma to niewiele wspolnego.poza gulaszem z kasza,paleczkami z kurczaka i De Vollaille raczej nic mi w sie tam nie rzucilo w oczy(pewnie cos wiecej robia....Aha robia schabowego z kurczaka).ale za to marchewki z groszkiem,kapusty zasmazanej,zeberek w sosie z kopytkami,Pyzow drozdzowych,swiezych domowych recznie robionych pierogow i calej masy typowych polskich potraw nie uswiadczysz.Piszcie moze gdzies juz cos takiego powstalo i jak to tam wyglada.Moze sie jeszcze skusze.Certyfikaty Food H&S mam nadal wazne moj ew.wspolnik tez.
|
|