Str 8 z 8 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-02-16 18:31:14 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
sebaosowa | Post #2 Ocena: 0 2009-02-16 18:46:45 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2009 Skąd: Okaże się w kwietniu :) |
Cytat: tylko nie wiem co z moimi zobowiazaniami finansowymi tutaj, pewno bede "pozadany" przez tutejsze banki ![]() heheheh to tak jak ja :D |
Post #3 Ocena: 0 2009-02-16 18:49:42 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
witek28w | Post #4 Ocena: 0 2009-02-16 19:11:49 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2006 Skąd: Lethbridge,AB |
Cytat: 2009-02-16 15:30:57, marciniak napisał(a): Cytat: A więc odpowiadam jak robiła to większość z przyjezdnych: Mapa miasta,wyszukać dzielnice przemysłowe,podzielić na kwadraty,zapakować w łapę cv i zasuwać od zakładu do zakładu,od pubu do restauracji,o budowach nie piszę ,bo kolega niezainteresowany-dziwne,na farmę chce iść(zasuwać po 10-12h na zadupiu)a budową niezainteresowany. Jest też inna możliwość-taką drogą ja poszedłem: Skoro nie masz znajomych na miejscu,a jest tak jak wszyscy piszą,koniec roku podatkowego,z pracą naprawdę krucho i co najważniejsze nic cię nie pili do wyjazdu,spróbuj poszukać pracy przez agencję w Polsce-nie są to cuda i wianki,ale masz zapewnioną pracę na początek i jakieś lokum(oczywiście okroją cię jak mogą i cudów nie zarobisz),a co za tym idzie-nie wydajesz własnych pieniędzy,masz gdzie spać,adres w ANGLII i numer telefonu na miejscu(niektórzy pracodawcy nie dzwonią za granicę,a jak widzą numer z skądś to nawet nie patrzą co tam "nabazgroliłeś" tylko zaliczają kosz za 3 pkt). Opcja numer jeden czyli Praktyczny Obchod Miasta (w skrócie POM) odpada, nie sprawdza co mam oprzerobione ja i paru moich znajomych, na poszukiwanie pracy mamy nawet powyzsza nazwe. ![]() Agencje pracy w Polasce to dobre rozwiazanie, mozna sprobowac. Tylko ze oni czesto to beda traktoqac jako praktyke zawodowa i pobiora sobie oplate manipulacyjna np. 200 czy 400 zl, bo to nie praca tylko praktyka zawodowa. A o tym Dyretorze ds fizycznych to musze pomyslec. Moze wrzuca w polskie CV i wysle w odpowiedzi na pare ofert? ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>marciniak</i> 16-02-2009 15:57 ] A to te praktyki zawodowe to chyba coś nowego,za moich czasów tego nie było,dostałem kontrakt na pół roku,oczywiście obwarowany karami i innymi pierdołami,zajechałem do Anglii i ........ dostałem nowy kontrakt oczywiście też obwarowany i co,nic pieprznąłem robotą,bo znalazłem lepszą a na kary odpowiedziałem kontraktem na wynajem "mieszkania",oczywiście z 4 kolegami,ale tego w kontrakcie nie było i jako taki łamał wszelkie prawa umów na najem i było po karach. A ten Dyrektor to całkiem ładnie brzmi ![]() ![]() I zszedł Bóg na ziemię i zobaczył pracę moją i był zadowolony , a usłyszawszy ile zarabiam usiadł i się rozpłakał.....Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop.
|
Post #5 Ocena: 0 2009-02-16 20:08:40 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
dasiek_ | Post #6 Ocena: 0 2009-02-21 10:11:47 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2009 |
A wiec przybylem
![]() No i tak rozgladam sie za praca , rozgladam ![]() Pozdrowienia dla wszystkich |
AgusiaPARYZ | Post #7 Ocena: 0 2009-06-02 18:04:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 02-06-2009 Skąd: paryz |
Cytat: 2009-02-21 10:11:47, dasiek_ napisał(a): A wiec przybylem ![]() No i tak rozgladam sie za praca , rozgladam ![]() Pozdrowienia dla wszystkich i JAK TAM cI SIE POWODZI ZNALAZLES PRACE? |
dasiekk80 | Post #8 Ocena: 0 2010-03-14 08:08:58 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-02-2010 Skąd: Londyn |
Witam wszystkich serdecznie.To ja dasiek_
![]() Wybralem Londyn z czego jestem bardzo zadowolony.Pierwsze kilka tygodni to byly poszukiwania i dorywcza praca.Po miesiacu zaczepilem sie do w miare dobrej pracy przez agencje.Ale caly czas szukalem czegos ''normalnego''. No i w koncu poszukiwania daly oczekiwany efekt.Nie jest to co prawda praca w moim zawodzie ale daje mi satysfakcje no i pozwala mi na poznawanie kazdego dnia nowych ludzi (od razu ucinam spekulacje - nie roznosze ulotek ![]() Od poczatku mialem problemy mieszkaniowe.Przez pierwsze 5 miesiecy zmienialem lokum 6 czy 7 razy.Bedac jeszcze w Polsce nawet nie przypuszczalem ze mozna trafic w takie miejsca i pomiedzy ludzi ktorzy zyja tak jak kilku moich pierwszych wspollokatorow.Dalo mi to mocnego kopa i pokazalo w ktora strone nie mozna isc. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam. twórz historię - nie raporty..........
|