MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak to jest naprawdę z pracą

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 3 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

drucianka

Post #1 Ocena: 0

2009-02-15 10:56:26 (16 lat temu)

drucianka

Kobieta

Z nami od: 13-10-2007

Żadna agencja ci mieszkania nie wynajmie bo nie pracujesz, wiec szukać musisz u prywatnych, a z tym będzie ci ciężko lecąc na goło i wesoło. Naprawdę nie masz żadnych znajomych w UK? To nie jest tak ze jak już tu przylecisz to się wszystko samo układa.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2 Ocena: 0

2009-02-15 11:01:24 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Obecnie z pracą jest bardzo źle. Jesteś nowy, nie masz rozeznania, jesteś z zagranicy, to wszystko działa przeciwko tobie. Jeżeli nastawiasz się na pracę w budownictwie to od razu zampomnij, w innych branżach też nie różowo, może na farmach ale tu nie mam żadnego rozeznania. Nie żebym chcciał straszyć ale generalnie jest źle, choć np. ja osobiście nie narzekam bo już w kryzysie znalazłem najlepszą pracę odkąd tu jestem
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

dasiek_

Post #3 Ocena: 0

2009-02-15 11:33:22 (16 lat temu)

dasiek_

Mężczyzna

Z nami od: 13-02-2009

Raczej budownictwo mnie nie interesuje.
Rozglądam się za czymś w zawodzie:informatyka (sieci itp.).
Ale liczę się z tym że na początku trzeba znaleźć coś na zaczepkę.
Tak kilka dniu już nad tym myślę.No i wychodzi że z językiem nie powinno być problemów , zabezpieczenie na jakiś miesiąc 2 powinno wystarczyć no a w tym czasie myślę że coś znajdę a potem aby do przodu.

Do góry stronyOffline

MerryCherry86

Post #4 Ocena: 0

2009-02-15 12:24:53 (16 lat temu)

MerryCherry86

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

Dasiek nie jedz do Manchesteru!!! Przez rok bylam w Londynie. Wiadomo, koszty utrzymania sa wysokie itd. Ale nigdy nie mialam problemu ze znalezieniem pracy, a przyjechalam w ciemno. Znajomi roztaczali przede mna wizje cudownej zmiany. Niskie koszty utrzymania, duzo pracy. Gdy tu przyjechalam i zobaczylam jak to wyglada naprawde przerazilam sie! Nie dosyc, ze przetracilam wczesniej zarobione pieniadze, to jeszcze wpadlam w dlugi. Tutaj nie ma opcji, ze tak po prostu zlozysz cv i dostajesz prace. Agencje w ogole nie rejestruja. Bylam stalym bywalcem jobcentre i nic! Chociaz z drugiej strony facetowi zawsze jest latwiej znalezc prace... Teraz zyje z dnia na dzien i czekam na cud, ze zadzwonia z ktorejs agencji. Zarejestrowali mnie az w dwoch, a objezdzilam moze 20... Poza tym w Londynie jest wiecej Polakow, wiec wiekszy dostep informacji, jesli nic nie wiesz. Latwiej jest znalezc lokum itd. Jesli chodzi o koszty utrzymania, roznica jest tylko w cenach mieszkan. Bilety autobusowe i jedzenie to samo. sprzety kupisz taniej w Londynie, sa badzo duze promocje, bo sklep na sklepie praktycznie. Np. telefon, ktory mialam kiedys pol, roku temu w Londynie kosztowal 69 funtow, a w Manchesterze teraz kosztuje 80.

Do góry stronyOffline

dasiek_

Post #5 Ocena: 0

2009-02-15 12:39:37 (16 lat temu)

dasiek_

Mężczyzna

Dziękuję , chociaż myślałem że północ ze względu na to że jest bardziej "uprzemysłowiona" daje większe szanse....Szczerze powiedziawszy mam teraz mętlik niesamowity w głowie....

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6 Ocena: 0

2009-02-15 12:42:54 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Północ jest uprzemysłowiona?? :-o
coś kierunki ci się pomyliły...
19th century is over, mate :-)

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 15-02-2009 12:44 ]

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #7 Ocena: 0

2009-02-15 12:50:20 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MerryCherry86

Post #8 Ocena: 0

2009-02-15 12:50:25 (16 lat temu)

MerryCherry86

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

Uprzemyslowiona??? Bzdura! W ostatniej agencji, w ktorej sie zarejestrowalam uslyszalam, ze jest 2000 zarejestrowanych ludzi, a okolo 20 osob pracuje! Na poczatku kazdy mowil, ze styczen, to wszystko stoi, w lutym sie ruszy. Zaraz koniec lutego, a podobna dopiero w drugiej polowie marca ma sie zaczac cos, a w kwietniu dopiero bedzie praca. Losdyn, to Londyn. Druga sprawa, ze w Londynie jest zbieranina z calego swiata, malo Anglikow. W Manchester jest bardziej angielski, a wiadomo, ze Anglicy traca prace i buntuja sie. Dochodzi jeszcze ten okropny akcent. W Londynie nie mialam problemu ze zrozumieniem, co sie do mnie mowi. Tu jest gorzej. W Londynie nawet, jesli nie znajdziesz na poczatku wymarzonej pracy, zawsze znajdziesz cokolwiek, jesli chcesz pracowac. Tutaj naprawde jest trudniej.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-02-15 13:10:31 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dasiek_

Post #10 Ocena: 0

2009-02-15 13:13:58 (16 lat temu)

dasiek_

Mężczyzna

Dzięki za odpowiedź.
Chociaż z tym IT to raczej chodzi mi o LAN/WAN , serwis sprzętu (hardware) , naprawy drukarek , administracja serwerami , produkcja sprzętu.
A o referencje będzie trudno , gdyż przez lata prowadziłem firmę w Polsce , no ale niestety nasza biurokracja pomogła mi się zwinąć i raczej nie mam już siły z tym ustrojstwem się siłować...
Więc trzeba coś zmieniać ,...

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,