MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak to jest naprawdę z pracą

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dasiek_

Post #1 Ocena: 0

2009-02-13 20:06:02 (16 lat temu)

dasiek_

Mężczyzna

Z nami od: 13-02-2009

Witam.
Wybieram się do Londynu w celach - wiadomo jakich.
Mam wiele pytań a z każdej strony słychać co innego.
Proszę o opinie na temat rynku pracy , jak to jest naprwdę , czy są realne szanse na znalezienie jakiejkolwiek pracy na początek...

Dziękuję z góry za odpowiedzi.Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wyder67

Post #2 Ocena: 0

2009-02-13 20:22:11 (16 lat temu)

wyder67

Mężczyzna

Z nami od: 02-12-2008

jesli znasz jezyk to mozesz sprobowac,ale latwo nie bedzie

Do góry stronyOffline

dasiek_

Post #3 Ocena: 0

2009-02-13 20:29:23 (16 lat temu)

dasiek_

Mężczyzna

Teoretycznie z językiem jestem komunikatywny.
Wysłałem kilka cv i cover letter z ogłoszeń na cvjobs no ale na razie bez odzewu.
Szukałem czegoś związanego z serwisem komputerów , support , sieci LAN/WAN.No i szeroko pojęta informatyka 6 lat doświadczenia , jakieś nie dokończone studia ;).
Myślę że niechętnie patrzą też na to że na razie polski adres i telefon....

Czy może się łudzę....??

Do góry stronyOffline

wyder67

Post #4 Ocena: 0

2009-02-13 20:37:06 (16 lat temu)

wyder67

Mężczyzna

polski adres moze byc problemem,ale to cie przynajmniej mniej kosztuje.zeby mieszkac w londynie i wysylac cv trzeba miec bardzo majetnych rodzicow,albo znalezc jaka kolwiek prace

Do góry stronyOffline

dasiek_

Post #5 Ocena: 0

2009-02-13 20:44:52 (16 lat temu)

dasiek_

Mężczyzna

No właśnie cv wysyłam tam gdzie docelowo interesuje mnie praca ale widzę że raczej ciężko będzie tutaj z Polski załatwić ten temat.
No i tak sobie wymyśliłem że najlepiej będzie wyjechać i z Londynu kontynuować poszukiwania.
I tu wiadomo , może być ciężko załapać się tam gdzie chcę a żyć z czegoś trzeba.
Czyli wszystko do kupy , czy są realne szanse w obecnej sytuacji gospodarczej na znalezienie jakiejkolwiek pracy , oraz czy Londyn jest najrozsądniejszym miejscem na początek "przygody" z UK.
Od razu powiem że w Polsce żyję jako tako nie mam prawa narzekać , ale mam dosyć biurokracji , US, ZUS itp.
Mam wielki awers do politycznego państwa i muszę odetchnąć innym światem.

W Polsce zostawiam żonę i dziecko ale mam nadzieję że uda nam wszystki9m razem ułożyć sobie na wyspach życie

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #6 Ocena: 0

2009-02-13 20:56:01 (16 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

"Teoretycznie z językiem jestem komunikatywny."

To zdecydowanie za mało.Nie jedź do UK w ciemno.Teraz jest najgorszy czas na znalezienie pracy.Takich teoretycznie komunikatywnych jest tu na pęczki.Wydasz kasę na podróż,potem na jakieś lokum i jak roboty nie znajdziesz to wrócisz do Polski bez pieniędzy albo i z długami.Jestem tu kilka lat i wiem jaki jest problem ze znalezieniem dobrej(a czasem jakiejkolwiek)pracy.
To jest moja osobista opinia na w/w temat.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

wyder67

Post #7 Ocena: 0

2009-02-13 21:02:11 (16 lat temu)

wyder67

Mężczyzna

nie wiem czy londyn jest najlepszym wyjsciem w twoim wypadku.rozumiem,ze nie masz tam zadnych znajomych,ktorzy mogli by cie przygarnac na poczatek.jak widzisz ja mieszkam pod manchester'em.mieszkania sa tu duzo tansze-pokoj mozesz wynajac za £50/pw,a w londynie zaplacisz dwa razy tyle.nie mowie tu tylko o manchester,moze birmingham.w londynie bedziesz miel polowe mniej czasu na szukanie pracy zanim skoncza ci sie fundusze

Do góry stronyOffline

dasiek_

Post #8 Ocena: 0

2009-02-13 21:03:39 (16 lat temu)

dasiek_

Mężczyzna

Z tym językiem to jest tak że jestem w stanie porozmawiać praktycznie na każdy temat.Mam problemy z gramatyką - Kali jeść , Kali pić.Bardzo dobrą znajomość języka fachowego (technicznego) - IT.

No i mam mocno do myślenia bo nie ukrywam że wybierałem się jeszcze w lutym.

No ale zawsze na przeczekanie można się chyba na farmie gdzieś zaczepić bo piszą że tam praca jest bo nikt nie chce.

Do góry stronyOffline

dasiek_

Post #9 Ocena: 0

2009-02-13 21:05:54 (16 lat temu)

dasiek_

Mężczyzna

Tyle że jak przeglądam oferty pracy to jednak w Londynie jest ich najwięcej.
Tak z moich spostrzeżeń wynika.
No ale północ jest bardziej uprzemysłowiona to wiadomo że może być łątwiej o jakąś "zastępczą" pracę.

Do góry stronyOffline

_Steve_

Post #10 Ocena: 0

2009-02-13 21:10:13 (16 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Z kali jesc i kali pic to moze byc ciezko. Bo komunikowac sie to jedno, a rozawaic to drugie ;)

W IT najlatwiej zaczynac na jakims customer support. Ale tutaj kali nie porozmawia przez telefon.

Poza tym tak jak pisza wczesniej. Zly okres - a na informatyke i bankowosc to juz calkiem - ale dla chcacego nic trudnego.

Poza gramatyka, jeszcze pare miesiecy trzeba sie osluchac z angielskim. Ja po 1.5 roku pracy z klientami moge powiedziec ze rozumiem juz 90% ludzi. Aczkolwiek mamy nowego goscia w pracy ze wsi gdzies w NZ i czasami nie wiem co on do mnie mowi ;)

Co do wysylania CV, znajomy ktory siedzi juz tu pare lat mowil mi ze wyslal okolo 200 - 300 i dostal z 10 odpowedzi ze niestety, ale maja lepszych kandydatow. Reszta pozostala bez echa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,