MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Porady prawne

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aska298

Post #1 Ocena: 0

2009-01-29 22:18:03 (16 lat temu)

aska298

Kobieta

Z nami od: 22-01-2009

mozecie powiedziec mi jak nazywa sie mozliwosc skorzystania z uslugi kancelarii prawnej, kiedy z powodow niskich dochodow, to panstwo pokrywa koszty postepowania? dzieki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

reivilo

Post #2 Ocena: 0

2009-01-29 22:30:13 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2009-01-29 21:23:41, aska298 napisał(a):
czynnosc przekraczajaca zarzad majatkiem dziecka

i tu jest pies pogrzebany ..jakis kretyn urzednik cos wymyslil a ty w to brniesz......dlatego pytalam o szczegoly sprawy
taka sytuacja miala by miejsce gdyby to mieszkanie twoje dziecko dostalo w spadku ale nie dostalo bo jest to mienie komunlane wiec nie moglo dostac praw do niego w spadku ....chyba ze bylo wykupione i przekazane testamentem a wtedy to co innego i zupelnie ionne procedury.
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2009-01-29 22:34:32 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2009-01-29 22:18:03, aska298 napisał(a):
mozecie powiedziec mi jak nazywa sie mozliwosc skorzystania z uslugi kancelarii prawnej, kiedy z powodow niskich dochodow, to panstwo pokrywa koszty postepowania? dzieki

Legal Aid
Ada

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #4 Ocena: 0

2009-01-30 00:41:55 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Cytat:

2009-01-29 22:18:03, aska298 napisał(a):

tylko ze to nie dotyczy wszystich spraw .....sa ograniczenia nazwijmy to merytoryczne....

a juz na pewno nie ma zwolnien z oplat w sprawach majatkowych

[ Ostatnio edytowany przez: reivilo 30-01-2009 09:21 ]

Do góry stronyOffline

vitek

Post #5 Ocena: 0

2009-01-30 01:24:58 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Autorka wątka albo sama nic nie kuma albo wszystkiego nie mówi. Sąd opiekuńczy? (chyba rodzinny?). Czy to dziecko jest może pod czyjąś opieką ustanowioną sądownie?
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

aska298

Post #6 Ocena: 0

2009-01-30 18:12:58 (16 lat temu)

aska298

Kobieta

reivilo, kiedy wlasnie ten "kretyn urzednik" traktuje te wlasnie sprawe jak sprawe spadkowa. wg ichniej interpretacji przepisow, wlasnie "odziedziczylam prawo do najmu lokalu", ja i moj syn. czyli wg urzedasow dostalismy spadek(?!)
ja wiem ze to brzmi kretynsko i dla mnie jak i dla zdecydowanej wiekszosci ludzi w tym rowniez prawnikow, jest to zupelnie bez sensu. nie zmienia to jednak faktu, ze urzednicy z wydzialu lokalowego urzedu miejskiego domagaja sie przedmiotowej zgody.
uwierz mi chwytalam sie kazdego drobiazgu zeby podwazyc ich teorie. kompletnie bez skutku.

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #7 Ocena: 0

2009-01-30 22:03:14 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

wez zaskarz te sprawe do RIO i pan urzedac dostanie po dupie ....prowo do lokalu nie moze byc przedmiotem dziedziczenia mozesz co najwyzej wejsc w stosunek najmu po smierci najemcy

Przesłanki wstąpienia w stosunek najmu po śmierci najemcy wyraźnie wskazuje art. 691 par 1 kc, który stanowi, że w razie śmierci najemcy lokalu mieszkalnego w stosunek najmu lokalu wstępują: małżonek niebędący współnajemcą lokalu, dzieci najemcy i jego współmałżonka, inne osoby, wobec których najemca był obowiązany do świadczeń alimentacyjnych, oraz osoba, która pozostawała faktycznie we wspólnym pożyciu z najemcą. Zaś par. 2 tego artykułu stanowi, iż osoby wymienione w § 1 wstępują w stosunek najmu lokalu mieszkalnego, jeżeli stale zamieszkiwały z najemcą w tym lokalu do chwili jego śmierci

jesli do tego dolozysz ze 12 latek nie ma praw w tej sytuacji --- bosz to paranoja......

Jedyna osoba ktora ma tu cokolwiek do zalatwienia i dogadania i wstapenia w stosune najmu to jetes ty a tego prawa sie nie dziedziczy

Do góry stronyOffline

aska298

Post #8 Ocena: 0

2009-02-02 21:41:57 (16 lat temu)

aska298

Kobieta

juz na samym poczatku jeden z prawnikow z ktorym konsultowalam problem, chcial zaskarzyc caly urzad ale sam zapowiedzial ze to bedzie trwalo latami, a wygrana.... coz, w polsce raczej z urzedami tego typu sie nie wygrywa (?!)
niestety nie stac mnie na wieloletnie sadzenie sie z "betonami" jakimi sa urzednicy, co do tego RIO tez pewnie nie poszloby jak z platka. mnie goni juz w tej chwili czas i coraz bardziej topniejace srodki finansowe. bardzo dziekuje reivilo :-D

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #9 Ocena: 0

2009-02-02 22:42:34 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

ty nie rozumiesz kazdy sad odzuci co cos co jest sprzeczne z prawem ....a to jest ....bosz ..rece mi opadaja....jedno dobre pismo do urzedu, jak nei poskutkuje to rio....i po zabawie ...ale ..nie moj cyrk nie moje malpy ...baw sie w to sama

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #10 Ocena: 0

2009-02-02 23:28:55 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

ja zupelnie nie rozumiem dlaczego autorka sie wpienia. Z paragrafow ktore zostaly przytoczone wynika, ze prawo do przejecia najmu maja osoby mieszkajace z denatem. Autorka z prababcia nie mieszkala, sama dobrowolnie sie przyznala ze siedzi w UK. Z tego co zrozumialam, mimo wszystko urzad jej pozwolil kontynuowac wynajm - a wiec autorka jest in-plus. Wg mnie to nic dziwnego, ze urzad kladzie klody pod nogi, zeby sprzedac mieszkanie komus kto w nim nie mieszka...
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,