MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Porady prawne

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aska298

Post #1 Ocena: 0

2009-01-27 21:59:00 (16 lat temu)

aska298

Kobieta

Z nami od: 22-01-2009

mieszkala moja prababcia, ale to w ogole nie ma znaczenia w tej sprawie,
ja po prostu probuje znalezc kogos, kto pomoze mi te sprawe zalatwic w sadzie w wielkiej brytanii. nie mam bladego pojecia gdzie i do kogo mam sie z tym zwrocic:-[

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2 Ocena: 0

2009-01-27 22:25:06 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2009-01-27 17:43:49, aska298 napisał(a):
:-[
Widze, ze opadly Wam rece....:-?

Próbowaliśmy ci wytłumaczyć że dziecko nie może wytępować przed sądem, zarządzać nieruchomością ani żadne takie ale chyba niespecjalnie dotarło
dlatego witki opadły... :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

reivilo

Post #3 Ocena: 0

2009-01-27 22:51:10 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Sluchaj ja o skomentuje tak po konsulatcji z moim mezem prawnikiem.
Jesli w mieszkaniu tym mieszkala prababcia i jej sie zmarlo a ty zamieszkiwalas tam z dziecieciem niepelnoletnim to tylko ty masz prawo do wykupu tego mieszkania 12 letenie dziecko nie ma ZADNYCH praw majtkowych. Inna byla by sprawa gdyby to byla wlasnosc i przekazana testamentem ...ale nie jest.

chyba ze chodzi o `to ze to 12 letnie dziecko ma byc glownym najemca a sprawa sadowa dotyczy przyznania temuz dziecku tych praw.....

a sad odrzucil sprawe bo jesli podalas ze mieszasz z dzieckiem w uk to sad jest niewlasciwy to rozpatrzenia takowej

a tak btw....nie komentuj jesli chodzi o opadanie rak bo cedziesz informacje , ktore trzeba zgadywac bawic sie w detektywa .....i jescze masz prenensje....wrozenie z fusow to inna firma

:-Y:-]
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-01-27 22:58:15 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

aska298

Post #5 Ocena: 0

2009-01-28 18:13:18 (16 lat temu)

aska298

Kobieta

reivilo i vitek, przykro mi ze "opadly wam rece" odebraliscie w ten sposob. napisalam to w zupelnie innym kontekscie, ale nie wazne...
nie zamierzalam roztrzasac calej tej sprawy, bo to co mi napisaliscie slyszalam i czytalam w ciagu ostatniego roku z milion razy. chodzilo mi tylko o informacje, nazwisko, adres cokolwiek do jakiegos prawnika, kancelarii prawnej, kogos kto pomoze mi w zlozeniu wniosku w tym sadzie :
"od roku probuje wykupic w polsce swoje mieszkanie komunalne. mozna powiedziec, ze wszystko zostalo juz zalatwione, ale jest problem, poniewaz moj syn ktory ma w tej chwili lat 12 jest jego wspolnajemca i musze miec jego sadownie uzyskana zgode na zakup. sad w polsce odrzucil moj wniosek gdyz, zalozyl iz przebywam za granica na stale i o powyzsza zgode musze sie ubiegac w sadzie w UK jako wlasciwym ze wzgledu na nasz pobyt tutaj. teraz probuje sie dowiedziec gdzie i do kogo musze sie zwrocic, gdyz moj jezyk nie jest niestety biegly, poza tym po prostu nie wiem z ktorej strony to "ugryzc" " tylko tyle...

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2009-01-28 18:43:46 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Asiu, zadzwon pod jakikolwiek numer z kancelarii prawnikow rodzinnych. Jesli nie oni, to wskaza, kto sie tym zajmuje.
prawnicy Londyn

Do góry stronyOffline

vitek

Post #7 Ocena: 0

2009-01-28 20:09:48 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2009-01-28 18:13:18, aska298 napisał(a):
moj syn ktory ma w tej chwili lat 12 jest jego wspolnajemca i musze miec jego sadownie uzyskana zgode na zakup

Skoro syn jest współnajemncą każ mu płacić połowę czynszu. Jak nie zapłaci przez 2 miesiące właściciel może usunąć go z lokalu i w ten sposób zostaniesz sama i zniknie przeszkoda w kupnie :-)

To oczywiśce żart, ale skoro poważnie tłumaczymy ci że dziecko nie może kupić nieruchomości ani udzielać nikomu na taką czynność zgody to nie słuchasz.

W imieniu niepełnoletniego wszystkie czynności prawne wykonuje opiekun czyli prawdopodobnie ty. Dopiero 13 latek może zawierać umowy NIEWIELKIEJ WARTOŚCI (zakupy w sklepie).

Żaden sąd ci nie pomoże. Polski sąd nie rozpatrywał twojego wniosku merytorycznie, ale formalnie i na tym etapie go odrzucił, dlatego wydaje ci się że przyczyna leży w zamieszkaniu za granicą. Ale gdyby formalnie wniosek był ok, to i tak sąd odrzucił by go merytorycznie
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

aska298

Post #8 Ocena: 0

2009-01-29 19:46:29 (16 lat temu)

aska298

Kobieta

Karjo1 bardzo dziekuje, sprobuje, a noz-widelec...
vitek, jesli to nie problem, z czego wynika ten wiek 13 lat. czy jest to kodeks cywilny, czy moglbys podac mi podstawe prawna? bardzo prosze i dziekuje.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #9 Ocena: 0

2009-01-29 20:08:01 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Ozywiście jest to kodeks cywilny
art. 11 i następne
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

aska298

Post #10 Ocena: 0

2009-01-29 21:23:41 (16 lat temu)

aska298

Kobieta

Dzieki vitek. wg KC rzeczywiscie moje dziecko nie moze byc strona w jakiejkolwiek czynnosci cywilno prawnej. moze go reprezentowac przedstawiciel ustawowy, czyli niby ja. tylko jest maly problem: poniewaz cala sytuacja z ta chalupa stanowi czynnosc przekraczajaca zarzad majatkiem dziecka, nie mam nic do powiedzenia.(dla takiego szaraka jak ja, jest to kompletnie niezrozumiale, poniewaz nie zamierzam go pozbawic majatku, tylko go mu przysporzyc!)w tej sytuacji konieczna jest niestety zgoda sadu opiekunczego.... kanal...
a przyznam szczerze ze przez chwile mialam malenka nadzieje..
Serdecznie dziekuje wszystkim za pomoc i zaiteresowanie
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,