MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Oj chyba nas nie lubia ...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-09-17 22:03:02 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Naprawde nie wiem czy ja mieszkam w tym samym kraju co wy bo przez tyle lat nie spotkalem sie z takim zarzutem jak tu opisywane, przynajmniej wprost do mnie nikt tak sie nie odezwal (pewnie by dostal w ryja ale jak mowie w praktyce nie mialem okazji sie przekonac)
a tu co niektorzy co tydzien :-o cos takiego slysza?!
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2009-09-17 22:32:25 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2009-09-17 22:38:26 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Pomimo, ze 13-ego w piatek sie urodzilam, przez pol zycia jakie tu przezylam nie spotkala mnie nawet 1% tego co niektorzy potrafia "doswiadczyc" w ciagu miesiaca (i odnosi sie to do czasow w wiekszych i mniejszych miastach w UK).

Moze dlatego, ze nie doszukuje sie dziur w calym, a moze moja "szklanka jest zwykle pol pelna".
Ada

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-09-17 22:43:13 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anneczka

Post #5 Ocena: 0

2009-09-17 22:50:18 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

I ja dodam swoje słówko:) Ci co nie odczuwają dyskryminacji zapewne biegle mówią po angielsku bo w miejscach publicznych mało kto pewnie wie, że nie jest anglikiem, natomiast ludzie którzy uczą się tu angielskiego i niejednokrotnie borykają się z problemami językowymi i ze zrozumieniem innych są w dużo gorszej sytuacji, bo otoczenie wie, że oni nie są anglikami. Ja miałam jedną dobitną sytuację która doskonale do tego pasuje, byłam na rozmowie aby skierowac dzieciaka do neurologa, w momencie gdy mówiłam było ok a gdy zaciełam sie na jakis medycznych zwrotach babka na mnie usiadła i totalnie zlała....jak sie dobrze maskujesz jest ok, a jak nie to masz przesrane:)
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

krunschwitz

Post #6 Ocena: 0

2009-09-17 22:52:02 (16 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Cytat:

2009-09-17 22:50:18, anneczka napisał(a):
I ja dodam swoje słówko:) Ci co nie odczuwają dyskryminacji zapewne biegle mówią po angielsku bo w miejscach publicznych mało kto pewnie wie, że nie jest anglikiem, natomiast ludzie którzy uczą się tu angielskiego i niejednokrotnie borykają się z problemami językowymi i ze zrozumieniem innych są w dużo gorszej sytuacji, bo otoczenie wie, że oni nie są anglikami. Ja miałam jedną dobitną sytuację która doskonale do tego pasuje, byłam na rozmowie aby skierowac dzieciaka do neurologa, w momencie gdy mówiłam było ok a gdy zaciełam sie na jakis medycznych zwrotach babka na mnie usiadła i totalnie zlała....jak sie dobrze maskujesz jest ok, a jak nie to masz przesrane:)

Święta prawda.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2009-09-17 22:58:09 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
jak sie dobrze maskujesz jest ok, a jak nie to masz przesrane:)

Nigdy sie nie maskowalam, ani kanalami nie chodze.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-09-17 23:06:38 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anneczka

Post #9 Ocena: 0

2009-09-17 23:10:30 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Cytat:

2009-09-17 23:06:38, marciniak napisał(a):
Cytat:

2009-09-17 22:50:18, anneczka napisał(a):

Nawet jak dobrze mówisz to masz inny akcent i po tym każdy pozna.

Najczęściej to jakieś tego typu sytuacje są jak gadasz przez komórkę po polsku, albo z kimś z kim idziesz.
marciniak a nie zauwazyleś, że tutaj niby miasta sąsiedzkie a inne mają akcenty????jesli nawijasz perfekt, wierz mi, że cię nie rozróżnią po wymowie, mogą po urodzie:);-);-)
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2009-09-17 23:24:06 (16 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Moj angielski bynajmniej nie jest biegly,( bardziej kolokwialny niz literacki),akcent typowo polski(dawno sie poddalam i juz nawet nie probuje nasladowac rodowitych Anglikow), wiec chyba sie urodzilam pod szczesliwa gwiazda,albo samych zyczliwych ludzi spotykam w zyciu.Czy to moze ta watpliwa uroda tak pomaga? bo jakos tez nikt nie daje mi odczuc tej niecheci do obcokrajowcow.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,